Agriturismo Veneto

 

Veneto is een uitgestrekte regio in het noordoosten van Italië. Veneto staat bij veel toeristen bekend om de hoofdstad Venetië, maar heeft naast deze mooie stad nog veel meer te bieden. Zo vindt u in Veneto bijvoorbeeld het oostelijke gedeelte van het Gardameer en verschillende betoverende dorpjes. Zo bevindt Verona zich bijvoorbeeld dichtbij het Gardameer, een zeer mooie stad die wereldberoemd is vanwege de Opera en Romeo en Giulietta. In het binnenland van Veneto vindt u vele authentieke agriturismo’s waar u kennis kunt maken met het traditionele Italië.

Culinair genieten

De keuken van Veneto is een combinatie van de plattelandskeuken van Veneto en de stadskeuken van Venetië. De Adriatische zee zorgt voor een enorme variatie aan vis. Venetië is dan ook de stad met de hoogste vis- en zeevruchtenconsumptie van heel Italië. Typische Venetiaanse gerechten zijn gedroogde kabeljauw, st. jakobsschelpen, venusschelpen en scheermessen. Maar ook gewone visjes zoals sardines en ansjovis worden veelvuldig gegeten. Op het platteland van Veneto groeit de rijst voor risotto en maïs voor polenta, dat in deze regio vaker wordt gegeten dan pasta.
Naast de heerlijke Italiaanse gerechten van Veneto kunt u in deze regio ook genieten van kwalitatief goede wijnen. Bekende wijnsoorten zijn Valpolicella en Bardolino. Deze wijnen worden geproduceerd in de gelijknamige dorpen en staan in vele restaurants op de menukaart.

De mooiste agriturismo’s in Veneto!

Wilt u dit jaar lekker op vakantie naar Veneto? Lekker onder de zomerzon genieten van echt Italiaans ijs of een heerlijke pizza, slenteren door kleine middeleeuwse steegjes of heerlijk tot rust komen aan het zwembad met een goed boek en glas wijn? Cultuur, natuur en beschaving gaan hier hand in hand met lekker weer en gastvrijheid.  Ecco Italia heeft een prachtig aanbod van accommodaties om dit zelf te beleven en hiervan te genieten!

Wij bieden u de mogelijkheid om te reizen en te verblijven in een land dat zo veelzijdig is dat ieder bezoek een ware belevenis kan zijn. En daar doen we ons best voor. Om van uw vakantie een ervaring te maken die u niet snel vergeet. Daarom bent u bij ons niet alleen reiziger maar vooral gast. Uw vakantiewens is onze uitdaging.