• Italië specialist
  • Persoonlijk reisadvies
  • Géén verborgen kosten
  • Accommodaties persoonlijk bezocht
  • SGR deelnemer

Agriturismo Sicilië

Sicilië is het grootste eiland van de Middellandse zee. Qua oppervlakte is Sicilië ongeveer net zo groot als België. Sicilië wordt door een drie kilometer brede zeestraat gescheiden van het vasteland van Italië. Geniet in een van de vele authentieke agriturismo’s van het vulkanische eiland Sicilië. Tussen de bergen en rotsen vindt u voornamelijk kleine baaien waar u heerlijk kunt vertoeven. Naast een dagje aan het strand kunt u op Sicilië ook verschillende lieflijke dorpjes en authentieke steden bezoeken.

Culinair genieten

De keuken op Sicilië is veelzijdig. In de vele restaurants op Sicilië kunt u genieten van zoete, geurige en exotische gerechten. Door de eeuwen heen is de Siciliaanse keuken beïnvloed door Grieken, Fransen en de Romeinen. Maar de keuken is misschien nog wel het meest beïnvloed door de Arabieren. De Arabieren introduceerden op Sicilië specerijen uit het Verre Oosten. Op de hedendaagse kaart hebben vis en zeevruchten een vaste plek. Op Sicilië is ook pasta het populairste gerecht. Iedere regio van Sicilië heeft zijn eigen specialiteit. Trapani staat bijvoorbeeld bekend om de pasta met tomaat en Catania bijvoorbeeld om de pasta met aubergines. Wat betreft wijn, deelt Sicilië samen met Puglia de eerste plaats als het gaat om de oppervlakte van wijnvelden. Op Sicilië wordt er ieder jaar maar liefst 9 tot 10 hectoliter wijn geproduceerd. Bij verschillende agriturismo’s op Sicilië kunt u in het najaar helpen met de druivenpluk.

Kindvriendelijke agriturismo  |  Agriturismo met zwembad   |   Agriturismo bij het strand


De mooiste agriturismo’s op Sicilië

Wilt u dit jaar lekker op vakantie naar Sicilië? Lekker onder de zomerzon genieten van echt Italiaans ijs of een heerlijke pizza, slenteren door kleine middeleeuwse steegjes of heerlijk tot rust komen aan het zwembad met een goed boek en glas wijn? Cultuur, natuur en beschaving gaan hier hand in hand met lekker weer en gastvrijheid.  Ecco Italia heeft een prachtig aanbod van accommodaties om dit zelf te beleven en hiervan te genieten!

Wij bieden u de mogelijkheid om te reizen en te verblijven in een land dat zo veelzijdig is dat ieder bezoek een ware belevenis kan zijn. En daar doen we ons best voor. Om van uw vakantie een ervaring te maken die u niet snel vergeet. Daarom bent u bij ons niet alleen reiziger maar vooral gast. Uw vakantiewens is onze uitdaging.

Lees meer over een vakantie naar Sicilië

Zoek uw vakantie via de kaart

Hier kunt u zoeken via de kaart van Italië naar uw favoriete vakantielocatie. De kaart geeft al onze agriturismo’s in Sicilië weer. Wanneer u uw vakantiebestemming selecteert tonen wij onder aan de pagina de agriturismi in de gekozen streek.


Ecco Italia nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de nieuwste accommodaties, acties, last minutes en tips van Ecco Italia!