Agriturismo Campanië

 

Campanië is een regio in het zuiden van Italië. In het noorden grenst Campanië aan Lazio, in het oosten grenst de regio aan Apulia en in het zuiden aan Basilicata. De hoofdstad van Campanië is Napels. Campanië is al vele jaren een bekende toeristische regio. Met de baai van Napels, het eiland Capri en de adembenemende Amalfi kust heeft Campanië veel te bieden. Maak kennis met het authentieke Campanië op een van de diverse agriturismo’s die in deze regio te vinden zijn.

Culinair genieten

Ondanks dat Campanië in het westen aan de zee grenst, treft u in Campanië geen uitgebreide viskeuken aan. In Campanië worden verschillende soorten groenten op diverse manieren bereid met verschillende kruiden. De typische pastasoort van Campanië is fusilli. De pastasauzen in Campanië zijn niet compleet zonder een lepeltje rode olijfolie. De olijfolie heeft deze kleur vanwege de toevoeging van rode pepertjes. In Campanië is geen maaltijd compleet zonder een digestief of likeur. In Campanië vind je de mirto, finnocchieto en uiteraard de limoncello. In Campanië worden druiven verbouwd waarvan de rode wijn Taurasi en de witte wijnen Falanghia en Fiano worden gemaakt.
Proef de Campanische keuken in een van de restaurants of op uw agriturismo.

Vanaf uw agriturismo heeft u meestal een prachtig uitzicht over de schitterende omgeving. Ontdek het prachtige landschap vanaf uw agriturismo, breng een bezoek aan de havenstad Napels of geniet van de heerlijke zon aan de Amalfikust.

De mooiste agriturismo’s in Campanië!

Wilt u dit jaar lekker op vakantie naar Campanië? Lekker onder de zomerzon genieten van echt Italiaans ijs of een heerlijke pizza, slenteren door kleine middeleeuwse steegjes of heerlijk tot rust komen aan het zwembad met een goed boek en glas wijn? Cultuur, natuur en beschaving gaan hier hand in hand met lekker weer en gastvrijheid.  Ecco Italia heeft een prachtig aanbod van accommodaties om dit zelf te beleven en hiervan te genieten!

Wij bieden u de mogelijkheid om te reizen en te verblijven in een land dat zo veelzijdig is dat ieder bezoek een ware belevenis kan zijn. En daar doen we ons best voor. Om van uw vakantie een ervaring te maken die u niet snel vergeet. Daarom bent u bij ons niet alleen reiziger maar vooral gast. Uw vakantiewens is onze uitdaging.