Agriturismo Umbrië

 

Umbrië, ook wel gezien als het hart van Italië, is een prachtige bosrijke regio met groene, glooiende heuvels. De heuvels zijn voornamelijk begroeid met wijn- en olijfgaarden. In Umbrië vindt u vele mooie en authentieke agriturismo’s met een prachtige ligging. Umbrië is centraal gelegen in Italië, tussen De Marken en Toscane in. Umbrië wordt gekenmerkt door ommuurde heuvelstadjes met steile, smalle straatjes met een rijke cultuurgeschiedenis.

Culinair genieten

Het bekendste culinaire product van Umbrië is ongetwijfeld de truffel. Iets minder bekend zijn de linzen, zwarte bleekselderij en de vis uit het Lago di Trasimeno. Omdat Umbrië als enige regio niet aan zee grenst, zijn de bewoners voornamelijk afhankelijk van de opbrengst van het platteland. In de Umbrische keuken worden dan ook gerechten geserveerd van ingrediënten die het seizoen op dat moment te bieden heeft. Sommige agriturismo’s in Umbrië beschikken over een eigen restaurant, waar u heerlijke traditionele gerechten kunt proeven. In de restaurants kunt u kiezen uit een diversiteit van pasta’s, pizza’s en andere Italiaanse specialiteiten. Naast heerlijke gerechten worden er in Umbrië ook heerlijke wijnen geproduceerd. Voorbeelden hiervan zijn de witte Orvieto wijn en de rode Torgiano of Montefalco wijnen. Langs het Trasimeno Meer staan ook talloze wijngaarden waar ook hier heerlijke wijnen van worden geproduceerd.

De mooiste agriturismo’s in Umbrië!

Wilt u dit jaar lekker op vakantie naar Umbrië? Lekker onder de zomerzon genieten van echt Italiaans ijs of een heerlijke pizza, slenteren door kleine middeleeuwse steegjes of heerlijk tot rust komen aan het zwembad met een goed boek en glas wijn? Cultuur, natuur en beschaving gaan hier hand in hand met lekker weer en gastvrijheid.  Ecco Italia heeft een prachtig aanbod van accommodaties om dit zelf te beleven en hiervan te genieten!

Wij bieden u de mogelijkheid om te reizen en te verblijven in een land dat zo veelzijdig is dat ieder bezoek een ware belevenis kan zijn. En daar doen we ons best voor. Om van uw vakantie een ervaring te maken die u niet snel vergeet. Daarom bent u bij ons niet alleen reiziger maar vooral gast. Uw vakantiewens is onze uitdaging.

Deze website maakt gebruik van cookies voor een goede werking van de site. Klik je op akkoord? Dan stem je toe dat wij cookies plaatsen. Voor meer informatie, lees onze privacyverklaring