Agriturismo Lazio

 

Lazio wordt ook wel gezien als een oase van rust, met prachtig gelegen agriturismo’s. Natuurlijk staat Lazio bekend vanwege de Italiaanse hoofdstad Rome, maar Lazio heeft naast deze historische stad nog zoveel moois te bieden! Lazio bevindt zich ten zuiden van Umbrië en Toscane, aan de Middellandse zee. Naast de lange kuststrook biedt Lazio u ook de mogelijkheid om te relaxen bij een van de meren, die doorgaans wat minder druk bezocht worden. In Lazio vindt u een diversiteit aan landschappen.

Culinair genieten

Hoewel de bekende bruschetta in heel Italië gegeten wordt, beweren de Romeinen dat zij het gerecht hebben uitgevonden. Dit heerlijke geroosterde brood met een topping wordt al jaar en dag geserveerd in de keukens van restaurants en agriturismo’s. Als er wordt gekeken naar de productie van kaas, is de Pecorino Romano de meest bekendste van Lazio. De kaas mag deze naam alleen dragen als deze afkomstig is uit Frosinone, Latina, Viterbo of Rome. Vanwege de grote vraag naar deze kaas wordt het ook geproduceerd in het zuiden van Toscane. Naast de kaas en bruschetta is ook in deze regio de pasta een populair gerecht. Het schijnt zo te zijn dat in de regio rond Rome de meeste pasta van heel Italië gegeten wordt! In deze regio bestaan er dan ook talloze varianten pasta’s, welke zeker het proberen waard zijn in een van de restaurants in Rome, of in de keuken van uw agriturismo.

Vanaf uw agriturismo heeft u meestal een prachtig uitzicht over de omgeving. Geniet van de rust van het platteland of breng een bezoek aan de wereldstad Rome. Gaat u liever op vakantie naar een andere streek? Bekijk dan onze agriturismo’s in Calabrië of in de rest van Italië.

De mooiste agriturismo’s in Lazio!

Wilt u dit jaar lekker op vakantie naar Lazio? Lekker onder de zomerzon genieten van echt Italiaans ijs of een heerlijke pizza, slenteren door kleine middeleeuwse steegjes of heerlijk tot rust komen aan het zwembad met een goed boek en glas wijn? Cultuur, natuur en beschaving gaan hier hand in hand met lekker weer en gastvrijheid.  Ecco Italia heeft een prachtig aanbod van accommodaties om dit zelf te beleven en hiervan te genieten!

Wij bieden u de mogelijkheid om te reizen en te verblijven in een land dat zo veelzijdig is dat ieder bezoek een ware belevenis kan zijn. En daar doen we ons best voor. Om van uw vakantie een ervaring te maken die u niet snel vergeet. Daarom bent u bij ons niet alleen reiziger maar vooral gast. Uw vakantiewens is onze uitdaging.