Agriturismo De Marken – Le Marche

 

De Marken – ook wel Le Marche genoemd – wordt door velen omschreven als het best bewaarde geheim van Italië. De Marken is een regio die u van alles te bieden heeft. U vindt hier stranden, hoge bergen, prachtige oude steden, lieflijke dorpjes en ongerepte natuur. De Marken is gelegen in het midden van Italië, tussen de Adriatische zee en de Apennijnen in. De Marken zal u doen denken aan het toeristische Toscane, maar hier vindt u nog de rust en ruimte.

Culinair genieten

De Marken kent verschillende culinaire specialiteiten. Aan de kust bij Ancona wordt er een heerlijke brodetto (vissoep) bereid waarvoor 13 verschillende soorten vis wordt gebruikt. In het achterland van De Marken worden in vele restaurants gerechten bereid met wildzwijns- en varkensvlees. Ook in deze regio staat pasta op het dagelijkse menu. Verschillende soorten pasta’s worden gecombineerd met een diversiteit aan ingrediënten, waardoor er talloze variaties pasta’s ontstaan. Zoals De Marken als regio de laatste jaren steeds meer wordt ontdekt door liefhebbers, worden ook de wijnen uit De Marken steeds populairder. Enkele bekende wijnen uit deze regio zijn Verdiccio, Rosso Piceno en Rosso Conero. In De Marken kent hier uiteraard een regionale varianten van: anisetta en mistra. Deze anijslikeuren zijn hier net zo geliefd als de bekende grappa van het Noorden van Italië.

De mooiste agriturismo’s in De Marken

Wilt u dit jaar lekker op vakantie naar De Marken? Lekker onder de zomerzon genieten van echt Italiaans ijs of een heerlijke pizza, slenteren door kleine middeleeuwse steegjes of heerlijk tot rust komen aan het zwembad met een goed boek en glas wijn? Cultuur, natuur en beschaving gaan hier hand in hand met lekker weer en gastvrijheid.  Ecco Italia heeft een prachtig aanbod van accommodaties om dit zelf te beleven en hiervan te genieten!

Wij bieden u de mogelijkheid om te reizen en te verblijven in een land dat zo veelzijdig is dat ieder bezoek een ware belevenis kan zijn. En daar doen we ons best voor. Om van uw vakantie een ervaring te maken die u niet snel vergeet. Daarom bent u bij ons niet alleen reiziger maar vooral gast. Uw vakantiewens is onze uitdaging.