Agriturismo Ligurië

 

Ligurië is een smalle regio in het noordwesten van Italië. Ligurië grenst in het westen aan Frankrijk, in het noorden aan Piëmonte en in het oosten aan Emilia Romagna en Toscane. Ligurië is gelegen aan de Middellandse zee. Naast de mooie kust staat Ligurië ook bekend om de vele badplaatsen en bloemen- en olijventeelt. In het binnenland van Ligurië vindt u kleine Middeleeuwse bergdorpjes, die tegen de bergen aan zijn gebouwd. In Liguria vindt u mooie en authentieke agriturismo’s vanwaar u een mooi uitzicht heeft over het adembenemende landschap.

Culinair genieten

De heuvels van Ligurië zijn bedekt met diverse wilde kruiden die op het platteland door de struiken heen groeien. Zo vind je in Ligurië bijvoorbeeld tijm, rozemarijn, oregano, marjolein en basilicum. Allemaal heerlijke kruiden die je in bijna elk gerecht wel proeft of ruikt. De keuken van Ligurië is in veel opzichten verrassend en er zijn weinig overeenkomsten met de keukens van andere noordelijke regio’s, zoals Piëmonte en Lombardije. Naast het vele gebruik van de bekende kruiden, worden er in Ligurië ook vaak gevulde groenten opgediend. Naast heerlijke gerechten, die u kunt proeven in lokale restaurants en op verschillende agriturismo’s, staat Ligurië ook bekend om heerlijke wijnen. De wijnen uit Ligurië zijn vaak niet bekend buiten de grenzen van de regio, maar zijn zeker het proeven waard! In Cinque Terre wordt er bijvoorbeeld een droge witte wijn gemaakt van de lokale druivenrassen Bosco, Albarola en Vermentino.

De mooiste agriturismo’s in Ligurië

Wilt u dit jaar lekker op vakantie naar Ligurië? Lekker onder de zomerzon genieten van echt Italiaans ijs of een heerlijke pizza, slenteren door kleine middeleeuwse steegjes of heerlijk tot rust komen aan het zwembad met een goed boek en glas wijn? Cultuur, natuur en beschaving gaan hier hand in hand met lekker weer en gastvrijheid.  Ecco Italia heeft een prachtig aanbod van accommodaties om dit zelf te beleven en hiervan te genieten!

Wij bieden u de mogelijkheid om te reizen en te verblijven in een land dat zo veelzijdig is dat ieder bezoek een ware belevenis kan zijn. En daar doen we ons best voor. Om van uw vakantie een ervaring te maken die u niet snel vergeet. Daarom bent u bij ons niet alleen reiziger maar vooral gast. Uw vakantiewens is onze uitdaging.