• Italië specialist
  • Persoonlijk reisadvies
  • Accommodaties persoonlijk bezocht
  • SGR deelnemer

Agriturismo Lombardije

Lombardije, een bergachtige regio in het noorden van Italië. Lombardije grenst aan de Alpen, de Zwitserse grens en de Po-rivier in het zuiden. Lombardije is een regio die vanuit Nederland gemakkelijk te bereiken is. Lombardije is dan ook een van de populairste regio’s van Italië. Hoewel de vakantiegangers steeds vaker op zoek zijn naar een agriturismo aan de kust, heeft Lombardije met haar meren genoeg te bieden! Naast de prachtige natuur in Lombardije kunt u hier ook diverse, soms nog relatief onbekende steden bezoeken tijdens uw verblijf op een van de vele agriturismo’s.

Culinair genieten

In Lombardije wordt veel rijst, risotto en polenta gegeten. Deze gerechten overtreffen nog steeds verreweg de populariteit van de pastasoorten. Ook is het in Lombardije de gewoonte de gerechten te bereiden met boter, varkensvet en volle room in plaats van olijfolie. In Lombardije wordt er tevens veel vis gegeten. De vele meren en rivieren van Lombardije bieden een grote verscheidenheid aan zoetwatervis. Proef langs de meren of in het binnenland de heerlijke specialiteiten die Lombardije u te bieden heeft. Vele agriturismo’s in deze regio beschikken over een eigen keuken. Dus mocht u een avondje geen zin hebben om uw agriturismo te verlaten, neem dan gerust plaats in het restaurant van uw agriturismo en maak kennis met de heerlijke keuken van Lombardije.

Vanaf uw agriturismo heeft u meestal een prachtig uitzicht over de schitterende omgeving. Neem overdag deel aan de diverse van watersportmogelijkheden op het Gardameer, geniet van de prachtige natuur van het binnenland en maak ’s avonds kennis met heerlijke traditionele gerechten van de Italiaanse keuken. Gaat u liever op vakantie naar een andere streek? Bekijk dan onze agriturismo’s in Veneto of in de rest van Italië.

Kindvriendelijke agriturismo  |  Agriturismo met zwembad   |   Agriturismo bij het strand


De mooiste agriturismo’s in Lombardije!

Wilt u dit jaar lekker op vakantie naar Lombardije? Lekker onder de zomerzon genieten van echt Italiaans ijs of een heerlijke pizza, slenteren door kleine middeleeuwse steegjes of heerlijk tot rust komen aan het zwembad met een goed boek en glas wijn? Cultuur, natuur en beschaving gaan hier hand in hand met lekker weer en gastvrijheid.  Ecco Italia heeft een prachtig aanbod van accommodaties om dit zelf te beleven en hiervan te genieten!

Wij bieden u de mogelijkheid om te reizen en te verblijven in een land dat zo veelzijdig is dat ieder bezoek een ware belevenis kan zijn. En daar doen we ons best voor. Om van uw vakantie een ervaring te maken die u niet snel vergeet. Daarom bent u bij ons niet alleen reiziger maar vooral gast. Uw vakantiewens is onze uitdaging.

Lees meer over een vakantie naar Lombardije

Zoek uw vakantie via de kaart

Hier kunt u zoeken via de kaart van Italië naar uw favoriete vakantielocatie. De kaart geeft al onze agriturismo’s in Lombardije weer. Wanneer u uw vakantiebestemming selecteert tonen wij onder aan de pagina de agriturismi in de gekozen streek.


Ecco Italia nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de nieuwste accommodaties, acties, last minutes en tips van Ecco Italia!