Agriturismo Panieracci

Toscane, Pisa

Agriturismo Panieracci is een bijzonder landgoed in de Toscaanse heuvels. Het is de perfecte plek om even aan de dagelijkse sleur te ontsnappen.

16 appartementen en 1 cottage
Agriturismo
Authentiek
Fietsen
Fijn voor de kinderen
Landelijk
Proef & geniet
Trouwlocatie
Wandelen
Landelijke eenvoud
Beschrijving

Agriturismo Panieracci

Agriturismo Panieracci is onderdeel van het Diacceroni landgoed, in het hart van de Toscaanse heuvels, op rijafstand van de grote Italiaanse kunststeden. Zo is dit een perfecte locatie voor grote vriendengroepen en families met allemaal verschillende wensen. Of u nou meer geniet van hoge klokkentorens, of van hoge bomen, u bent bij Agririturismo Panieracci aan het juiste adres. En u kunt zeker zijn van een gastvrije ontvangst. De eigenaren, onder leiding van de altijd vrolijke en enthousiaste Massimilliano Campana, doen er alles aan om u zich hier thuis te laten voelen.

Hoewel Florence, Siena en Pisa makkelijk bereikbaar zijn, hoeft u daar helemaal niets van te merken. Agriturismo Panieracci gelegen op een heuvel, is verscholen tussen de typisch Toscaanse cipressen, waardoor u even helemaal aan de drukte van alledag kunt ontsnappen. Zo kunt u in de grote omheinde tuin urenlang ontspannen in de Italiaanse zon. En ter afwisseling kunt u een duik nemen in het zoutwaterzwembad.

Over het eten hoeft u zich ook geen zorgen te maken. Op het landgoed van Diacceroni, dat zich op ongeveer 5 km van Agriturismo Panieracci bevindt, worden organisch verschillende gewassen verbouwd, daarnaast maken de eigenaren ook hun eigen (hele lekkere!) pasta, wijn en olijfolie. Daar zijn ze ook trots op, en het kan zomaar voorkomen dat u een avond in Diacceroni keuvelend met Massimiliano, in het gezelschap van een goed glas wijn, doorbrengt. Bovendien worden deze verse producten ook verwerkt in de authentiek Toscaanse maaltijden van het restaurant van Agriturismo Diacceroni. Ook is er de mogelijkheid om kooklessen te volgen op het landgoed.

De omgeving van Agriturismo Panieracci is uitstekend geschikt voor natuurtochten. Dat kunt u bijvoorbeeld per fiets doen; Op het landgoed van Diacceroni worden verschillende soorten mountainbikes verhuurd. Daarnaast kunt u er ook terecht voor paardrijlessen. Ervarener ruiters kunnen mee op een tocht over het glooiende plattelandslandschap. Tot slot kunt u tijdens u verblijf ook mee met wandelexcursies, op wijntour, of samen met experts paddenstoelen plukken. Zo krijgt u een uitstekend beeld van het typisch Toscaanse boerenleven.

De andere mooie vakantieplekken van landgoed Diacceroni:

Voorzieningen
Centrale barbecue
Fietsen (te huur)
Huisdier toegestaan
Italiaanse avonden
Kookworkshop
Manege / paardrijden
Mountainbikes (te huur)
Olijvenpluk
Ontbijt
Proeverijen
Restaurant
Speeltuin
Truffeljacht
Wandelen (excursies)
Wasruimte gemeenschappelijk
Wifi gemeenschappelijk
Wijntour / proeverij
Yoga
Zwembad chloorarm
Services
ServiceInclusiefVerplichtOptioneelKostenBerekeningOpmerkingen
Bed-, bad- en keukenlinnen Wekelijkse wissel.
Wifi - Internet
Diner mogelijkheden Pizza-avonden op dinsdagen.
Diner mogelijkheden Pizza-avonden op dinsdagen.
Welkomstaperitief Op zaterdagen.
Toeristenbelasting Er kan sprake zijn van toeristenbelasting ter plaatse te voldoen.
Babybedje€ 20,00Per bedje per week.
Extra bed€ 30,00Per bed per week.
Verwarming € 8,- per m3.
Gebruik centrale wasruimte € 4,- per gebruik.
Huisdier€ 30,00Per huisdier per verblijf.
Ontbijt € 3,- Italiaans ontbijt aan de bar (koffie en brioche), € 5,- Italiaans ontbijt ...
Gebruik sofabed 1 of 2 personen€ 50,00Per sofabed per week.
Over de locatie

Florence

Wereldberoemd is de artistieke stad Florence. Vele kunstenaars, beeldhouwers, architecten en intellectuelen hebben deze stad tijdens de renaissance gevuld met schitterende gebouwen en kunstwerken. Natuurlijk bezoekt u de Ponte Vecchio, de brug over de Arno, het Palzzo Pitti, maar ook het middelpunt van de stad, de Duomo met de Campanile. Zeker de moeite waard is een bezoek aan de Uffizi, een van de belangrijkste kunstmusea van de stad.

Lucca

De stad Lucca heeft een rechthoekig stratenpatroon zoals de voormalig Romeinse nederzetting. De stad is goed te voet te bezichtigen omdat verkeer zo veel mogelijk buiten de stad wordt gehouden. Op de plaats van het Romeinse forum staat nu de San Michele in Foro. Ook erg mooi is de kerk San Frediano. In het centrum van Lucca vindt u het geboortehuis van Puccini, de beroemde componist. In de Via Fillungo kunt u heerlijk winkelen en slenteren tussen winkels die versierd zijn in art nouveau stijl.

Cortona

De door de Etrusken gestichte stad is niet alleen één van de oudste steden maar ook één van de meest schilderachtige, met zijn wirwar aan oude straatjes, steegjes en gebouwen. De stad heeft diverse mooie musea die zeer de moeite waard zijn om te bezoeken indien u van kunst houdt.

Volterra

Volterra is gelegen op een plateau waardoor het een zeer mooi uitzicht heeft op de heuvels rondom. Grote delen van de oude Etruskische muren staan nog overeind. Veel van de oude Etruskische voorwerpen kunt u bekijken in het Museo Gaurnacci. De Duomo heeft een zeer mooie preekstoel met gebeeldhouwde panelen. De stad is bekend om zijn ambachtslieden die al 2500 jaar beelden snijden van de plaatselijke albast.

San Gimignano

De dertien torens, in de twaalfde en dertiende eeuw gebouwd door adellijke families, domineren het mooie silhouet van San Gimignano. Het middeleeuws aanzicht van de stad is sindsdien nauwelijks veranderd. Van de torens is alleen de Torre Grossa voor publiek geopend. Mooi zijn ook het Collegiata, het Palazzo del Popolo en het Palazzo Vecchio del Podesta met waarschijnlijk de oudste toren.

Siena

De belangrijkste bezienswaardigheden van deze stad zijn gelegen rond het waaiervormige Piazza del Campo, het hart van het zeventiende contrade. De eeuwenoude strijd tussen de stadsdelen leeft weer op tijdens de jaarlijkse Palio gereden op het plein. De stad heeft een zeer mooie Duomo en Campanile. De doopkapel bevat zeer mooie fresco's. Midden op het plein vindt u de Fonte Gaia.

Specialiteiten

Italiaanse avonden, gratis Pizza en Pasta

Iedere dinsdag organiseert Agriturismo Diacceroni een pizza-party, en iedere donderdag een pasta-party. Gasten worden betrokken bij het maken van de pizza/pasta en er is live muziek. Zo wordt het samenzijn gevierd. Gasten van Agriturismo Diacceroni kunnen hier gratis gebuik van maken.

Zwembad

Agriturismo Panieracci beschikt over een ruim zoutwaterzwembad met panoramisch uitzicht over de schitterende Toscaanse heuvels.

Ruime tuin

Agriturismo Panieracci beschikt over een grote tuin, met meer dan genoeg tafels en stoelen om in de frisse lucht te ontspannen. En voor uw kinderen is er meer dan genoeg ruimte om in de natuur rond te rennen. Daarbij kunnen ze soms wat boerderijdieren tegenkomen die vrij op het landgoed lopen.

Speeltuintje

Kinderen kunnen ook plezier beleven aan het speeltuintje in de tuin, met onder meer schommels en een glijbaan.

Restaurant "La Cantina"

Op Agriturismo Diacceroni worden organisch groente en fruit verbouwd. Daarnaast maken de eigenaren hun eigen pasta, wijn en olijfolie. Deze producten worden allemaal gebruikt in de gerechten van La Cantina, het restaurant van het landgoed. In La Cantina staat de Toscaanse authenticiteit centraal. Alle maaltijden worden op traditionele wijze bereid, met hulp van een karakteristieke houtoven. En wanneer er geen gebruik kan worden gemaakt van ‘eigen’ ingrediënten, probeert men zoveel mogelijk van milieuvriendelijke producten van andere lokale boeren gebruik te maken. ‘Een gezonde geest in een gezond lichaam’ is immers het motto van het restaurant. Gasten van Agriturismo Panieracci kunnen het restaurant ook bezoeken.

Wi-Fi

Op het landgoed van Agriturismo Panieracci kunt u altijd zonder problemen gebruik maken van Wi-Fi. Het internetsignaal reikt echter niet tot in de appartementen. Zeker in het geval van slechte weersomstandigheden betekent dit dat u niet altijd in uw woning gebruik kunt maken van Wi-Fi.  

Olijfolie

Agriturismo Diacceroni, waar Agriturismo Panieracci dichtbij ligt, is trots op haar olijfolie, en geeft haar gasten graag de kans om daar meer over te leren. De les begint met een bezoek aan de olijfgaard, waar u twee verschillende manieren leert om olijven te plukken. Vervolgens is het tijd voor de olijfperserij waar u ziet hoe de olijfolie gemaakt en gebotteld wordt. Aan het einde van de les worden alle deelnemers uitgenodigd in La Cantina voor een maaltijd verrijkt met de lekkere olijfolie.

Duurzaamheid

Het mag duidelijk zijn dat duurzaamheid en milieuvriendelijkheid belangrijk is voor Agriturismo Diacceroni. Zo hebben de eigenaren geïnvesteerd in zonnepanelen, waardoor onder meer haar olijfperserij volledig op zonne-energie functioneert. Het wordt dan ook gewaardeerd wanneer de gasten ook enig respect opbrengen voor de natuur en de omgeving.

Paarden

Agriturismo Diacceroni beschikt over 20 paarden en een manege van 30 x 60 meter waar u rijlessen kunt volgen. Deze worden gegeven door ervaren internationale instructeurs die naast eenvoudige rijlessen ook dressuur en springen kunnen leren aan wat meer ervaren ruiters. De instructeurs leiden daarnaast ook gegidste rijtochten door het glooiende Toscaanse heuvellandschap. Dit zijn relatief veilige tochtjes door een schitterende natuurrijke omgeving, maar toch zijn ze niet heel geschikt voor beginnende ruiters. Kinderen kunnen rondom het landgoed op pony’s rijden. Hierbij leren ze naast de basistechnieken van het rijden, ook hoe ze het paard op een juiste en respectvolle manier kunnen verzorgen. Elke maandagochtend van 10:00 tot 12:00 uur nodigen de instructeurs u uit om kennis te maken met de paarden en de pony's van de manege.

Kooklessen

Agriturismo Diacceroni biedt kooklessen aan, waarbij u leert enkele simpele Toscaanse gerechten te maken. De les begint bij het allereerste begin; u wordt naar de moestuin geleid waar u de juiste ingrediënten bij elkaar verzamelt en plukt. De lessen zijn toegankelijk voor zowel kinderen als volwassenen, en iedere deelnemer krijgt bij aanvang een speciale ‘kook-kit’. Aan het einde van de les genieten de deelnemers van hun eigen kookkunsten.

Mountainbikes

De heuvelachtige omgeving van Agriturismo Diacceroni is uitstekend geschikt voor fietstochten. Op het landgoed kunnen dan ook mountainbikes gehuurd worden voor een halve dag, een hele dag, of een hele week. U kunt alleen op avontuur gaan of op excursie met een professionele gids die u de kneepjes van het vak kan bijleren. De mountainbikes zijn voor een tientje per dagdeel te huur, of voor 15 euro per dag. Ook zijn er gratis 'gewone' fietsen beschikbaar, maar in dat geval geldt op is op.

Wijntour

Wijn is belangrijk in Toscane. Vanuit Agriturimo Diacceroni worden wijntours georganiseerd, onder leiding van een oenoloog. Zo kunt u niet alleen verschillende wijnsoorten proeven, maar leert u ze ook onderscheiden.

Truffels

De truffel is een van de belangrijkste exportproducten van Toscane. Agriturismo Diacceroni organiseert excursies waarbij u leert truffels zoeken en plukken. U krijgt begeleiding van ervaren verzamelaars en speciale truffelhonden. Aan het einde van de dag wordt u beloond met een truffeldiner.

Kinderactiviteiten

Voor kinderen worden, wanneer het weer het toelaat, speciale activiteiten georganiseerd. Zo kunnen ze op ‘ontdekkingstocht’ door de tuin, waarbij ze van alles leren over de verschillende planten en bloemen die hier te vinden zijn. Na afloop is er een workshop om de plantenwereld verder te verkennen.

Golf

Castelfalfi is de grootste golfclub van Toscane. Het bevindt zich op 14 km van Agriturismo Diacceroni, en het agriturismo heeft er een speciale samenwerkingsovereenkomst mee gesloten.

Yoga en tango

U kunt bij Agriturismo Diacceroni yoga- en tangolessen volgen.

Beschikbaarheid
Aankomstdatum
Vertrekdatum
Aantal gasten en slaapkamers
Verdieping
2-kamer app. nrs. 1, 3, 8 & 14 (2+2; BG)
Foto is een impressie en heeft geen betrekking tot de unit.
0m2
4 personen
1 slaapkamers
Begane grond

Deze 2-kamer appartement nrs. 1, 3, 8 en 14 bieden plek aan vier personen en zijn gelegen op de begane grond. Ze beschikken over een woonkamer met keukenhoek en 2-persoonsslaapbank, een slaapkamer met 2-persoonsbed, een badkamer met douche en en een eigen zitje in de tuin (tegenover de ingang) met t...

4-pits fornuis
Badkamer
Eetkeuken
Huisdier toegestaan
Prijs op aanvraag
2-kamer app. nr. 5 (2+2; 1ste)
Foto is een impressie en heeft geen betrekking tot de unit.
0m2
4 personen
1 slaapkamers
1e verdieping

Dit 2-kamer appartement met airconditioning biedt plek aan vier personen en is gelegen op de eerste verdieping. Het beschikt over een woonkamer met keukenhoek en 2-persoonsslaapbank, een slaapkamer met 2-persoonsbed, een badkamer met douche en een eigen terras met tafel en stoelen.

4-pits fornuis
Airconditioning
Badkamer
Balkonterras
Prijs op aanvraag
3-kamer app. nrs. 4, 9, 12, 13 (4+2; BG)
Foto is een impressie en heeft geen betrekking tot de unit.
0m2
6 personen
2 slaapkamers
Begane grond

Deze 3-kamer appartement nrs. 4, 9, 12 en 13 bieden plek aan zes personen en zijn gelegen op de begane grond. Ze beschikken over een woonkamer met keukenhoek en 2-persoonsslaapbank, twee slaapkamers met 2-persoonsbed, badkamer met douche en gemeubileerd privé terras in de tuin. Deze appartementen be...

4-pits fornuis
Airco
Badkamer
Eetkeuken
Prijs op aanvraag
3-kamer app. nrs. 6 & 7 (4+2; 1ste)
Foto is een impressie en heeft geen betrekking tot de unit.
0m2
6 personen
2 slaapkamers
1e verdieping

Deze 3-kamer appartement nrs. 6 en 7 bieden plek aan zes personen en zijn gelegen op de eerste verdieping. Ze beschikken over een woonkamer met keukenhoek en 2-persoonsslaapbank, twee slaapkamers met 2-persoonsbed, badkamer met douche en terras. Deze appartementen beschikken niet over airconditionin...

4-pits fornuis
Badkamer
Eetkeuken
Huisdier toegestaan
Prijs op aanvraag
4-kamer app. nrs. 10 & 11 (6+2; BG; 80 m2)
Foto is een impressie en heeft geen betrekking tot de unit.
80m2
8 personen
3 slaapkamers
Begane grond

Deze 4-kamer appartementen bieden plek aan acht personen en hebben hun ingang op de begane grond. Ze beschikken over een woonkamer met keukenhoek en 2-persoonsslaapbank, drie slaapkamers met 2-persoonsbed, badkamer met douche en een gemeubileerd privé terras in de tuin (tegenover de ingang).

4-pits fornuis
Badkamer
Eetkeuken
Huisdier toegestaan
Prijs op aanvraag
Cottage nr. 15 (8+2; BG)
Foto is een impressie en heeft geen betrekking tot de unit.
0m2
10 personen
4 slaapkamers
Begane grond

Deze cottage is geheel vrijstaand en gelegen op de begane grond, het biedt plek aan tien personen. Het beschikt over een woonkamer met keukenhoek en 2-persoonsslaapbank, vier slaapkamers met 2-persoonsbed, 2 badkamers met douche en een privé tuin (tegenover de ingang) met tafels en stoelen. De cotta...

4-pits fornuis
Airconditioning
Badkamer 2x
Eetkeuken
Prijs op aanvraag
3-kamer app. nrs. 2, 16, 17 (4+2; BG)
Foto is een impressie en heeft geen betrekking tot de unit.
0m2
6 personen
2 slaapkamers
Begane grond

Deze 3-kamer appartement nrs. 2, 16 en 17 beschikken over airconditioning en bieden plek aan zes personen en zijn gelegen op de begane grond. Ze beschikken over een woonkamer met keukenhoek en 2-persoonsslaapbank, twee slaapkamers met 2-persoonsbed, badkamer met douche en gemeubileerd privé terras i...

4-pits fornuis
Airconditioning
Badkamer
Eetkeuken
Prijs op aanvraag
Reviews
32 reviews
Ondanks een zeer laat moment van reserveren heeft Ecco Italia voor ons een geweldige vakantiebestemming gevonden. Ons verblijf was weliswaar wat klein, de ligging was formidabel en de voorzieningen bij de hoofdlocatie Diacceroni perfect! Voortreffelijk eten (3 avonden bij de prijs inbegrepen) en leuke activiteiten zonder dat het massaal en commercieel werd. Een absolute aanrader!
Geusebroek - August 2019
Deze accommodatie was niet wat we ervan verwacht hadden, het viel ons erg tegen. Hierover hebben we ook contact gehad met Ecco Italia. Het terras moet worden gedeeld met de buurman (een halve meter bij ons vandaan). Als hij naar beneden wil dan moet hij voorbij onze tafel (waar is de privacy?). Stoelen, deuren etc.. Alles hoor je! Zelfs de buurman die naar het toilet moet! De mensen die de appartementen hadden gehuurd waren ook erg geluidruchtig (huilende, roepende en dreinende kinderen die niet worden gecorrigeerd, dit zie je ook bij het zwembad terug). Het zwembad vonden we ook niet gezellig, te veel stoelen zodat je rijden achter elkaar kon zitten. Bij binnenkomst zie je ook een terrein dat niet is afgewerkt. Het oogt rommelig. Dit zie je ook terug bij het buitenspeelgoed, rommelig en alles door elkaar. Dit was en is absoluut niet onze accommodatie. Mijn man moest tussendoor ook werken op zijn laptop maar dit lukt niet echt met de buurman bijna op zijn schoot...……..
Daniela Kas - August 2018

Deze website maakt gebruik van cookies voor een goede werking van de site. Klik je op akkoord? Dan stem je toe dat wij cookies plaatsen. Voor meer informatie, lees onze privacyverklaring