Agriturismo Diacceroni

Toscane, Pisa

Agriturismo Diacceroni is een bijzonder landgoed in de Toscaanse heuvels nabij Volterra. Het is de perfecte plek om even aan de dagelijkse sleur te ontsnappen.

11 appartementen
Agriturismo
Authentiek
Fietsen
Fijn voor de kinderen
Landelijk
Proef & geniet
Trouwlocatie
Wandelen
Verzorgd ontspannen
Beschrijving

Agriturismo Diacceroni

Agriturismo Diacceroni bevindt zich in het hart van de Toscaanse heuvels, op rijafstand van de grote Italiaanse kunststeden. Zo is dit een perfecte locatie voor grote vriendengroepen en families met allemaal verschillende wensen. Of u nu meer geniet van hoge klokkentorens, of van hoge bomen, u bent bij Agririturismo Diacceroni aan het juiste adres. En u kunt zeker zijn van een gastvrije ontvangst. De eigenaren, onder leiding van de altijd vrolijke en enthousiaste Massimiliano Campana, doen er alles aan om u zich hier thuis te laten voelen.

Hoewel Florence, Siena en Pisa makkelijk bereikbaar zijn, hoeft u daar helemaal niets van te merken. Agriturismo Diacceroni, gelegen op een heuvel, is verscholen tussen de typisch Toscaanse cipressen, waardoor u even helemaal aan de drukte van alledag kunt ontsnappen. Zo kunt u in de grote omheinde tuin urenlang ontspannen in de Italiaanse zon. En ter afwisseling kunt u een duik nemen in het zoutwaterzwembad.

Over het eten hoeft u zich ook geen zorgen te maken. Diacceroni is niet voor niets een agriturismo. Op het landgoed worden verschillende gewassen organisch verbouwd, daarnaast maken de Campan's ook hun eigen (hele lekkere!) pasta, wijn en olijfolie. Daar zijn ze ook trots op, en het kan zomaar voorkomen dat u een avond in Diacceroni keuvelend met Massimiliano, in het gezelschap van een goed glas wijn, doorbrengt. Bovendien worden deze verse producten ook verwerkt in de authentiek Toscaanse maaltijden van het restaurant van Agriturismo Diacceroni. Ook is er de mogelijkheid om kooklessen te volgen op het landgoed.

De omgeving van Agriturismo Diacceroni is uitstekend geschikt voor natuurtochten. Dat kunt u bijvoorbeeld per fiets doen; Agriturismo Diacceroni verhuurt verschillende soorten mountainbikes. Daarnaast kunt op het landgoed ook terecht voor paardrijlessen. Meer ervaren ruiters kunnen mee op een tocht over het glooiende landschap. Ook kunt u tijdens uw verblijf mee met wandelexcursies, op wijntour, of samen met experts paddenstoelen plukken. Zo krijgt u een uitstekend beeld van het typisch Toscaanse boerenleven.

De andere mooie vakantieplekken van landgoed Diacceroni:

Voorzieningen
Centrale barbecue
Fietsen (te huur)
Huisdier toegestaan
Italiaanse avonden
Kookworkshop
Manege / paardrijden
Mountainbikes (te huur)
Olijvenpluk
Ontbijt
Proeverijen
Restaurant
Speeltuin
Truffeljacht
Wandelen (excursies)
Wasruimte gemeenschappelijk
Wifi gemeenschappelijk
Wijntour / proeverij
Yoga
Zwembad chloorarm
Services
ServiceInclusiefVerplichtOptioneelKostenBerekeningOpmerkingen
Bed-, bad- en keukenlinnen Wekelijkse wissel.
Wifi - Internet
Welkomstaperitief
Diner mogelijkheden Pizza-avonden op dinsdagen.
Diner mogelijkheden Pasta-avonden op donderdagen.
Toeristenbelasting Er kan sprake zijn van toeristenbelasting ter plaatse te voldoen.
Babybedje€ 20,00Per bedje per week.
Extra bed€ 30,00Per bed per week.
Gebruik centrale wasruimte € 4,- per gebruik.
Huisdier€ 30,00Per huisdier per verblijf.
Ontbijt € 3,- Italiaans ontbijt aan de bar (koffie en brioche), € 5,- Italiaans ontbijt...
Gebruik sofabed 1 of 2 personen€ 50,00Per sofabed per week.
Over de locatie

Florence

Wereldberoemd is de artistieke stad Florence. Vele kunstenaars, beeldhouwers, architecten en intellectuelen hebben deze stad tijdens de renaissance gevuld met schitterende gebouwen en kunstwerken. Natuurlijk bezoekt u de Ponte Vecchio, de brug over de Arno, het Palzzo Pitti, maar ook het middelpunt van de stad, de Duomo met de Campanile. Zeker de moeite waard is een bezoek aan de Uffizi, een van de belangrijkste kunstmusea van de stad.

Lucca

De stad Lucca heeft een rechthoekig stratenpatroon zoals de voormalig Romeinse nederzetting. De stad is goed te voet te bezichtigen omdat verkeer zo veel mogelijk buiten de stad wordt gehouden. Op de plaats van het Romeinse forum staat nu de San Michele in Foro. Ook erg mooi is de kerk San Frediano. In het centrum van Lucca vindt u het geboortehuis van Puccini, de beroemde componist. In de Via Fillungo kunt u heerlijk winkelen en slenteren tussen winkels die versierd zijn in art nouveau stijl.

Cortona

De door de Etrusken gestichte stad is niet alleen één van de oudste steden maar ook één van de meest schilderachtige, met zijn wirwar aan oude straatjes, steegjes en gebouwen. De stad heeft diverse mooie musea die zeer de moeite waard zijn om te bezoeken indien u van kunst houdt.

Volterra

Volterra is gelegen op een plateau waardoor het een zeer mooi uitzicht heeft op de heuvels rondom. Grote delen van de oude Etruskische muren staan nog overeind. Veel van de oude Etruskische voorwerpen kunt u bekijken in het Museo Gaurnacci. De Duomo heeft een zeer mooie preekstoel met gebeeldhouwde panelen. De stad is bekend om zijn ambachtslieden die al 2500 jaar beelden snijden van de plaatselijke albast.

San Gimignano

De dertien torens, in de twaalfde en dertiende eeuw gebouwd door adellijke families, domineren het mooie silhouet van San Gimignano. Het middeleeuws aanzicht van de stad is sindsdien nauwelijks veranderd. Van de torens is alleen de Torre Grossa voor publiek geopend. Mooi zijn ook het Collegiata, het Palazzo del Popolo en het Palazzo Vecchio del Podesta met waarschijnlijk de oudste toren.

Siena

De belangrijkste bezienswaardigheden van deze stad zijn gelegen rond het waaiervormige Piazza del Campo, het hart van het zeventiende contrade. De eeuwenoude strijd tussen de stadsdelen leeft weer op tijdens de jaarlijkse Palio gereden op het plein. De stad heeft een zeer mooie Duomo en Campanile. De doopkapel bevat zeer mooie fresco's. Midden op het plein vindt u de Fonte Gaia.

Specialiteiten

Italiaanse avonden, gratis Pizza en Pasta

Iedere dinsdag is er in Agriturismo Diacceroni een pizza-party, en iedere donderdag een pasta-party. Gasten worden betrokken bij het maken van de pizza/pasta en er is live muziek. Zo wordt het samenzijn gevierd. Gasten van Agriturismo Diacceroni kunnen hier gratis gebruik van maken.

Zwembad

Agriturismo Diacceroni beschikt over een ruim zoutwaterzwembad met panoramisch uitzicht over de schitterende Toscaanse heuvels.

Ruime tuin

Agriturismo Diacceroni beschikt over een grote tuin, met meer dan genoeg tafels en stoelen om in de frisse lucht te ontspannen. En voor uw kinderen is er meer dan genoeg ruimte om in de natuur rond te rennen. Daarbij kunnen ze soms wat boerderijdieren tegenkomen die vrij op het landgoed lopen.

Speeltuintje

Kinderen kunnen ook plezier beleven aan het speeltuintje in de tuin, met onder meer schommels en een glijbaan.

Restaurant "La Cantina"

Op Agriturismo Diacceroni worden organisch groente en fruit verbouwd. Daarnaast maken de eigenaren hun eigen pasta, wijn en olijfolie. Deze producten worden allemaal gebruikt in de gerechten van La Cantina, het restaurant van het landgoed. In La Cantina staat de Toscaanse authenticiteit centraal. Alle maaltijden worden op traditionele wijze bereid, met hulp van een karakteristieke houtoven. En wanneer er geen gebruik kan worden gemaakt van ‘eigen’ ingrediënten, probeert men zoveel mogelijk van milieuvriendelijke producten van andere lokale boeren gebruik te maken. ‘Een gezonde geest in een gezond lichaam’ is immers het motto van het restaurant.

Ontbijt

Op Agriturismo Diacceroni wordt ontbijt geserveerd. U kunt kiezen uit de volgende drie mogelijkheden:

  • Italiaans ontbijt aan de bar, bestaande uit koffie en een brioche
  • Italiaans ontbijt aan tafel geserveerd met koffie, jus d'orange en een brioche
  • uitgebreid en vers ontbijtbuffet. De kosten variëren van € 3,00 tot € 12,00 per persoon.

Wi-Fi

Op het landgoed van Agriturismo Diacceroni kunt u altijd zonder problemen gebruik maken van Wi-Fi. Het internetsignaal reikt echter niet tot in de appartementen. Zeker in het geval van slechte weersomstandigheden betekent dit dat u niet altijd in uw woning gebruik kunt maken van Wi-Fi.  

Olijfolie

Agriturismo Diaccerone is trots op haar olijfolie, en geeft haar gasten graag de kans om daar meer over te leren. De les begint met een bezoek aan de olijfgaard, waar u twee verschillende manieren leert om olijven te plukken. Vervolgens is het tijd voor de olijfperserij waar u ziet hoe de olijfolie gemaakt en gebotteld wordt. Aan het einde van de les worden alle deelnemers uitgenodigd in La Cantina voor een maaltijd verrijkt met de lekkere olijfolie.

Duurzaamheid

Het mag duidelijk zijn dat duurzaamheid en milieuvriendelijkheid belangrijk is voor Agriturismo Diacceroni. Zo hebben de eigenaren geïnvesteerd in zonnepanelen, waardoor onder meer haar olijfperserij volledig op zonne-energie functioneert. Het wordt dan ook gewaardeerd wanneer de gasten ook enig respect opbrengen voor de natuur en de omgeving.

Paarden

Agriturismo Diacceroni beschikt over 20 paarden en een manege van 30 x 60 meter waar u rijlessen kunt volgen. Deze worden gegeven door ervaren internationale instructeurs die naast eenvoudige rijlessen ook dressuur en springen kunnen leren aan wat meer ervaren ruiters. De instructeurs leiden daarnaast ook gegidste rijtochten door het glooiende Toscaanse heuvellandschap. Dit zijn relatief veilige tochtjes door een schitterende natuurrijke omgeving, maar toch zijn ze niet heel geschikt voor beginnende ruiters. Kinderen kunnen rondom het landgoed op pony’s rijden. Hierbij leren ze naast de basistechnieken van het rijden, ook hoe ze het paard op een juiste en respectvolle manier kunnen verzorgen. Elke maandagochtend van 10:00 tot 12:00 uur nodigen de instructeurs u uit om kennis te maken met de paarden en de pony's van de manege.

Kooklessen

Agriturismo Diacceroni biedt kooklessen aan, waarbij u leert enkele simpele Toscaanse gerechten te maken. De les begint bij het allereerste begin; u wordt naar de moestuin geleid waar u de juiste ingrediënten bij elkaar verzamelt en plukt. De lessen zijn toegankelijk voor zowel kinderen als volwassenen, en iedere deelnemer krijgt bij aanvang een speciale ‘kook-kit’. Aan het einde van de les genieten de deelnemers van hun eigen kookkunsten.

Mountainbikes

De heuvelachtige omgeving van Agriturismo Diacceroni is uitstekend geschikt voor fietstochten. Op het landgoed kunnen dan ook mountainbikes gehuurd worden voor een halve dag, een hele dag, of een hele week. U kunt alleen op avontuur gaan of op excursie met een professionele gids die u de kneepjes van het vak kan bijleren. De mountainbikes zijn voor een tientje per dagdeel te huur, of voor 15 euro per dag. Ook zijn er gratis 'gewone' fietsen beschikbaar, maar in dat geval geldt op is op.

Wijntour

Wijn is belangrijk in Toscane. Vanuit Agriturimo Diacceroni worden wijntours georganiseerd, onder leiding van een oenoloog. Zo kunt u niet alleen verschillende wijnsoorten proeven, maar leert u ze ook onderscheiden.

Truffels

De truffel is een van de belangrijkste exportproducten van Toscane. Agriturismo Diacceroni organiseert excursies waarbij u leert truffels zoeken en plukken. U krijgt begeleiding van ervaren verzamelaars en speciale truffelhonden. Aan het einde van de dag wordt u beloond met een truffeldiner.

Kinderactiviteiten

Voor kinderen worden, wanneer het weer het toelaat, speciale activiteiten georganiseerd. Zo kunnen ze op ‘ontdekkingstocht’ door de tuin, waarbij ze van alles leren over de verschillende planten en bloemen die hier te vinden zijn. Na afloop is er een workshop om de plantenwereld verder te verkennen.

Golf

Castelfalfi is de grootste golfclub van Toscane. Het bevindt zich op 14 km van Agriturismo Diacceroni, en het agriturismo heeft er een speciale samenwerkingsovereenkomst mee gesloten.

Yoga en tango

U kunt bij Agriturismo Diacceroni yoga- en tangolessen volgen.

Beschikbaarheid
Aankomstdatum
Vertrekdatum
Aantal gasten en slaapkamers
Verdieping
4-kamer app. nr. 11 (6+2; BG)
Foto is een impressie en heeft geen betrekking tot de unit.
0m2
8 personen
3 slaapkamers
Begane grond

Dit 4-kamer appartementen met 3 slaapkamers geschikt voor in totaal acht personen en heeft airconditioning in de slaapkamers op de 1e verdieping. Het beschikt over een woonkamer met 2-persoonsslaapbank en keukenhoek, drie slaapkamers met 2-persoonsbedden, een badkamer met douche en een privé tuin me...

4-pits fornuis
Airconditioning
Badkamer
Huisdier toegestaan
Prijs op aanvraag
2-kamer app. nr. 6 (2+2; BG)
Foto is een impressie en heeft geen betrekking tot de unit.
0m2
4 personen
1 slaapkamers
Begane grond

Dit 2-kamer appartement biedt plek aan vier personen en is gelegen op de begane grond. Het beschikt over een woonkamer met een 2-persoonsslaapbank en een keukenhoek, een slaapkamer met een 2-persoonsbed, een badkamer met douche en een privé tuin met tafels en stoelen.

4-pits fornuis
Badkamer
Eetkeuken
Huisdier toegestaan
Prijs op aanvraag
2-kamer app. nrs. 3, 4 & 5 (2+2; 1ste)
Foto is een impressie en heeft geen betrekking tot de unit.
0m2
4 personen
1 slaapkamers
1e verdieping

Deze 2-kamer appartementen nrs. 3, 4 en 5 beschikken over airconditioning. Ze bieden plek aan vier personen en zijn gelegen op de eerste verdieping. Ze beschikken over een woonkamer met een 2-persoonsslaapbank en een keukenhoek, een slaapkamer met een 2-persoonsbed, een badkamer met douche en een te...

4-pits fornuis
Airconditioning
Badkamer
Eetkeuken
Prijs op aanvraag
3-kamer app. nr. 2 (4+2, BG)
Foto is een impressie en heeft geen betrekking tot de unit.
0m2
6 personen
2 slaapkamers
1e verdieping

Het 3-kamer appartement nr. 2 is het enige appartement met 2 slaapkamers zonder airco. Het is geschikt voor zes personen en ligt op op de begane grond. Het beschikt over een woonkamer met een 2-persoonsslaapbank en een keukenhoek, twee slaapkamers met 2-persoonsbed, een badkamer met douche en een pr...

4-pits fornuis
Badkamer
Eetkeuken
Huisdier toegestaan
Prijs op aanvraag
3-kamer app. nrs. 1, 7, 8 & 9 (4+2, BG)
Foto is een impressie en heeft geen betrekking tot de unit.
0m2
6 personen
2 slaapkamers
Begane grond

Deze 3-kamer appartement nrs. 1, 7, 8 en 9 beschikken over airconditioning. Ze zijn geschikt voor zes personen en liggen op de begane grond. Ze beschikken over een woonkamer met een 2-persoonsslaapbank en een keukenhoek, twee slaapkamers met 2-persoonsbed, een badkamer met douche en een privé tuin m...

4-pits fornuis
Airconditioning
Badkamer
Eetkeuken
Prijs op aanvraag
Reviews
4.39 reviews
Mooie agriturismo met veel mogelijkheden, zelfs een eigen app, zeer vriendelijk personeel, zelfs in oktober nog gezellig druk, vooral in de weekenden met Italianen.
Angela - October 2020
Fantastische accommodatie!! Eten was heerlijk en personeel was zeer vriendelijk. Wij komen zeker nog een keer terug!
Dagmar - August 2019
Wij hebben onze vakantie gevierd bij Agriturismo Diacceroni. Dit was echt geweldig. Super locatie, mooi zwembad en mooie faciliteiten. De pasta en pizza avond is zeer leuk. Onze kinderen hebben zich ook erg goed vermaakt. De agriturismo ligt wel echt in het binnenland, je moet overal met de auto naartoe. Dichtstbijzijnde supermarkt is 20 minuten rijden. Maar hierdoor is het ook heerlijk rustig. Al met al een aanrader.
Jasper - August 2019
Een fijne plek wanneer je reist met kinderen. Heel fijne Italiaanse en familiaire sfeer! We voelden ons echt welkom. Vriendelijk personeel. Iedereen zegt je gedag? Er wordt veel georganiseerd. De welkomstavond, pasta-avond en pizza-avond zorgt voor Italiaanse gezelligheid. De hele tuin vol met mensen en heerlijk eten. Hierdoor maken de kinderen ook makkelijk contact met elkaar. Het restaurant is goed. Zowel acco als restaurant een goede prijs kwaliteit verhouding. Het was een heerlijke week!
fam. Dikkers - August 2019
Schoon en netjes. Lekker zwembad. Mooie tuin. Genoeg kinderen waardoor ons kind heerlijk heeft kunnen spelen. Minpunt is het restaurant. Niet in verhouding tot de accomodatie. Jammer dat het de eigenaar niet lukt ( vorig jaar ook al niet) om een goed management te krijgen. Het zou een mooi centraal punt zijn met vele mogelijkheden; bv een bar om een ijsje of koffie te halen. Gelukkig maakt het knusse en kleine maar toch levendig genoeg, dorpje ( binnen 4 minuten te bereiken met de auto) alles goed, daar vind je twee goede restaurants. Zo krijg je ook veel mee van het Italiaanse leven. We hebben het er weer fijn gehad.
Lieke - August 2019
Het was een perfecte week. Ze houden drie keer per week een thema avond. Perfect georganiseerd en ze doen er alles aan om de bezoekers goed van dienst te kunnen zijn. Gewoon vragen wat je wilt en het wordt geregeld. Top accomodatie??
Willie Duenk - June 2019
Het was een perfecte week. Ze houden drie keer per week een thema avond. Perfect georganiseerd en ze doen er alles aan om de bezoekers goed van dienst te kunnen zijn. Gewoon vragen wat je wilt en het wordt geregeld. Top accomodatie??
fam. Duenk - June 2019
Met kleine kinderen is Diacceroni echt fantastisch!! Wij gingen erheen voor de paarden omdat onze dochters (5 en 7) daar nogal gek van zijn momenteel, maar er waren ook kleine poesjes en heel veel ruimte om te spelen. Het uitzicht is geweldig en de sfeer heel relaxed, hele aardige mensen die er werken. De pizza-, pasta- en feestavond waren ook erg geslaagd, met live-muziek en het is fijn dat er een restaurant is waar je kunt ontbijten, lunchen en dineren. Er is zelfs een ijssalon! Kortom, heerlijke plek met enthousiaste, leuke mensen!
fam. Nielsen - November 2018
De accomodatie was ontzettend leuk, onze dochters hebben genoten van het paardrijden en konden hoewel in oktober 1x een duik nemen. Jammer genoeg geen verwarmd zwembad. Maar dat wisten we van te voren. De pizza avond en wijnproeverij was een groot succes zo leuk! Bedden waren toch wel wat verouderd en lagen niet zo lekker. Geweldige uitvalsbasis voor de steden in de buurt. Het was echt genieten en kan het iedereen aanraden!
Cynthia - October 2018

Deze website maakt gebruik van cookies voor een goede werking van de site. Klik je op akkoord? Dan stem je toe dat wij cookies plaatsen. Voor meer informatie, lees onze privacyverklaring