Agriturismo Diacceroni Chalet

Toscane, Pisa

Agriturismo Diacceroni Chalet is een bijzonder landgoed in de Toscaanse heuvels nabij Volterra. Het is de perfecte plek om even aan de dagelijkse sleur te ontsnappen.

1 chalet, onderdeel van groter landgoed
Chalet
Authentiek
Fietsen
Fijn voor de kinderen
Landelijk
Proef & geniet
Trouwlocatie
Wandelen
Landelijke eenvoud
Beschrijving

Agriturismo Diacceroni Chalet

Agriturismo Diacceroni Chalet bevindt zich in het hart van de Toscaanse heuvels, op rijafstand van de grote Italiaanse kunststeden. Zo is dit een perfecte locatie voor grote vriendengroepen en families met allemaal verschillende wensen. Of u nu meer geniet van hoge klokkentorens, of van hoge bomen, u bent bij Agririturismo Diacceroni Chalet aan het juiste adres. En u kunt zeker zijn van een gastvrije ontvangst. Diacceroni, onder leiding van de altijd vrolijke en enthousiaste Massimiliano en zijn staff, doen er alles aan om u zich hier thuis te laten voelen.

Hoewel Florence, Siena en Pisa makkelijk bereikbaar zijn, hoeft u daar helemaal niets van te merken. Agriturismo Diacceroni, gelegen op een heuvel, is verscholen tussen de typisch Toscaanse cipressen, waardoor u even helemaal aan de drukte van alledag kunt ontsnappen. Zo kunt u in de grote omheinde tuin urenlang ontspannen in de Italiaanse zon. En ter afwisseling kunt u een duik nemen in het zoutwaterzwembad.

Over het eten hoeft u zich ook geen zorgen te maken. Diacceroni Chalet is niet voor niets een agriturismo. Op het landgoed worden verschillende gewassen organisch verbouwd, daarnaast maken de Campan's ook hun eigen (hele lekkere!) pasta, wijn en olijfolie. Daar zijn ze ook trots op, en het kan zomaar voorkomen dat u een avond in Diacceroni keuvelend met Massimiliano, in het gezelschap van een goed glas wijn, doorbrengt. Bovendien worden deze verse producten ook verwerkt in de authentiek Toscaanse maaltijden van het restaurant van Agriturismo Diacceroni. Ook is er de mogelijkheid om kooklessen te volgen op het landgoed.

De omgeving van Agriturismo Diacceroni Chalet is uitstekend geschikt voor natuurtochten. Dat kunt u bijvoorbeeld per fiets doen; Agriturismo Diacceroni Chalet verhuurt verschillende soorten mountainbikes. Daarnaast kunt op het landgoed ook terecht voor paardrijlessen. Meer ervaren ruiters kunnen mee op een tocht over het glooiende landschap. Ook kunt u tijdens uw verblijf mee met wandelexcursies, op wijntour, of samen met experts paddenstoelen plukken. Zo krijgt u een uitstekend beeld van het typisch Toscaanse boerenleven.

De andere mooie vakantieplekken van landgoed Diacceroni:

Voorzieningen
Centrale barbecue
Fietsen (te huur)
Huisdier toegestaan
Italiaanse avonden
Kookworkshop
Manege / paardrijden
Mountainbikes (te huur)
Olijvenpluk
Ontbijt
Proeverijen
Restaurant
Speeltuin
Truffeljacht
Wandelen (excursies)
Wasruimte gemeenschappelijk
Wijntour / proeverij
Yoga
Zwembad chloorarm
Services
ServiceInclusiefVerplichtOptioneelKostenBerekeningOpmerkingen
Bed- en badlinnen Wekelijkse wissel.
GWE
Diner mogelijkheden Pizza-avonden op dinsdagen.
Diner mogelijkheden Pasta-avonden op donderdagen.
Welkomstaperitief Op zaterdagen.
Toeristenbelasting Er kan sprake zijn van toeristenbelasting ter plaatse te voldoen.
Eindschoonmaak€ 80,00Per verblijf.
Airconditioning€ 7,00Per dag.
Babybedje€ 20,00Per bedje per week.
Extra bed€ 30,00Per bed per week.
Gebruik centrale wasruimte € 4,- per gebruik.
Huisdier€ 30,00Per huisdier per verblijf.
Verwarming € 8,- per m3.
Over de locatie

Florence

Wereldberoemd is de artistieke stad Florence. Vele kunstenaars, beeldhouwers, architecten en intellectuelen hebben deze stad tijdens de renaissance gevuld met schitterende gebouwen en kunstwerken. Natuurlijk bezoekt u de Ponte Vecchio, de brug over de Arno, het Palzzo Pitti, maar ook het middelpunt van de stad, de Duomo met de Campanile. Zeker de moeite waard is een bezoek aan de Uffizi, een van de belangrijkste kunstmusea van de stad.

Lucca

De stad Lucca heeft een rechthoekig stratenpatroon zoals de voormalig Romeinse nederzetting. De stad is goed te voet te bezichtigen omdat verkeer zo veel mogelijk buiten de stad wordt gehouden. Op de plaats van het Romeinse forum staat nu de San Michele in Foro. Ook erg mooi is de kerk San Frediano. In het centrum van Lucca vindt u het geboortehuis van Puccini, de beroemde componist. In de Via Fillungo kunt u heerlijk winkelen en slenteren tussen winkels die versierd zijn in art nouveau stijl.

Cortona

De door de Etrusken gestichte stad is niet alleen één van de oudste steden maar ook één van de meest schilderachtige, met zijn wirwar aan oude straatjes, steegjes en gebouwen. De stad heeft diverse mooie musea die zeer de moeite waard zijn om te bezoeken indien u van kunst houdt.

Volterra

Volterra is gelegen op een plateau waardoor het een zeer mooi uitzicht heeft op de heuvels rondom. Grote delen van de oude Etruskische muren staan nog overeind. Veel van de oude Etruskische voorwerpen kunt u bekijken in het Museo Gaurnacci. De Duomo heeft een zeer mooie preekstoel met gebeeldhouwde panelen. De stad is bekend om zijn ambachtslieden die al 2500 jaar beelden snijden van de plaatselijke albast.

San Gimignano

De dertien torens, in de twaalfde en dertiende eeuw gebouwd door adellijke families, domineren het mooie silhouet van San Gimignano. Het middeleeuws aanzicht van de stad is sindsdien nauwelijks veranderd. Van de torens is alleen de Torre Grossa voor publiek geopend. Mooi zijn ook het Collegiata, het Palazzo del Popolo en het Palazzo Vecchio del Podesta met waarschijnlijk de oudste toren.

Siena

De belangrijkste bezienswaardigheden van deze stad zijn gelegen rond het waaiervormige Piazza del Campo, het hart van het zeventiende contrade. De eeuwenoude strijd tussen de stadsdelen leeft weer op tijdens de jaarlijkse Palio gereden op het plein. De stad heeft een zeer mooie Duomo en Campanile. De doopkapel bevat zeer mooie fresco's. Midden op het plein vindt u de Fonte Gaia.

Specialiteiten

Italiaanse avonden, gratis Pizza en Pasta

Iedere dinsdag is er in Agriturismo Diacceroni een pizza-party, en iedere donderdag een pasta-party. Gasten worden betrokken bij het maken van de pizza/pasta en er is live muziek. Zo wordt het samenzijn gevierd. Gasten van Agriturismo Diacceroni kunnen hier gratis gebruik van maken.

Zwembad

Agriturismo Diacceroni beschikt over een ruim zoutwaterzwembad met panoramisch uitzicht over de schitterende Toscaanse heuvels.

Ruime tuin

Agriturismo Diacceroni beschikt over een grote tuin, met meer dan genoeg tafels en stoelen om in de frisse lucht te ontspannen. En voor uw kinderen is er meer dan genoeg ruimte om in de natuur rond te rennen. Daarbij kunnen ze soms wat boerderijdieren tegenkomen die vrij op het landgoed lopen.

Speeltuintje

Kinderen kunnen ook plezier beleven aan het speeltuintje in de tuin, met onder meer schommels en een glijbaan.

La Cantina

Op Agriturismo Diacceroni wordt organisch groente en fruit verbouwd. Daarnaast maken de eigenaren hun eigen pasta, wijn, en olijfolie. Deze producten worden allemaal gebruikt in de gerechten van La Cantina, het restaurant van het landgoed. In La Cantina staat de Toscaanse authenticiteit centraal. Alle maaltijden worden op traditionele wijze bereid, met hulp van een karakteristieke houtoven. En wanneer er geen gebruikt kan worden van ‘eigen’ ingrediënten, probeert men zoveel mogelijk van milieuvriendelijke producten van andere lokale boeren. ‘Een gezonde geest in een gezond lichaam’ is immers het motto van het restaurant.

Ontbijt

Op Agriturismo Diacceroni wordt ontbijt geserveerd. U kunt kiezen uit de volgende drie mogelijkheden:

  • Italiaans ontbijt aan de bar, bestaande uit koffie en een brioche
  • Italiaans ontbijt aan tafel geserveerd met koffie, jus d'orange en een brioche
  • uitgebreid en vers ontbijtbuffet. De kosten variëren van € 3,00 tot € 12,00 per persoon.

Wi-Fi

Op het landgoed van Agriturismo Diacceroni kunt u altijd zonder problemen gebruik maken van Wi-Fi. Het internetsignaal reikt echter niet tot in de appartementen. Zeker in het geval van slechte weersomstandigheden betekent dit dat u niet altijd in uw tent gebruik kunt maken van Wi-Fi.  

Olijfolie

Agriturismo Diaccerone is trots op haar olijfolie, en geeft haar gasten graag de kans om daar meer over te leren. De les begint met een bezoek aan de olijfgaard, waar u twee verschillende manieren leert om olijven te plukken. Vervolgens is het tijd voor de olijfperserij waar u ziet hoe de olijfolie gemaakt en gebotteld wordt. Aan het einde van de les worden alle deelnemers uitgenodigd in La Cantina voor een maaltijd verrijkt met de lekkere olijfolie.

Duurzaamheid

Het mag duidelijk zijn dat duurzaamheid en milieuvriendelijkheid belangrijk is voor Agriturismo Diacceroni. Zo hebben de eigenaren geïnvesteerd in zonnepanelen, waardoor onder meer haar olijfperserij volledig op zonne-energie functioneert. Het wordt dan ook gewaardeerd wanneer de gasten ook enig respect opbrengen voor de natuur en de omgeving.

Paarden

Agriturismo Diacceroni beschikt over 20 paarden, en een manege van 30 x 60 meter waar u rijlessen kunt volgen. Deze worden gegeven door ervaren internationale instructeurs die naast eenvoudige rijlessen ook dressuur en springen kunnen leren aan wat ervarener ruiters. De instructeurs leiden daarnaast ook gegidste rijtochten door het glooiende Toscaanse heuvellandschap. Dit zijn relatief veilige tochtjes door een schitterende natuurrijke omgeving, maar toch zijn ze niet heel geschikt voor beginnende ruiters. Kinderen kunnen rondom het landgoed op pony’s rijden. Hierbij leren ze naast de basistechnieken van het rijden, ook hoe ze het paard op een juiste en respectvolle manier kunnen verzorgen.

Kooklessen

Agriturismo Diacceroni biedt kooklessen aan, waarbij u leert enkele simpele Toscaanse gerechten te maken. De les begint bij het allereerste begin; u wordt naar de moestuin geleid waar u de juiste ingrediënten bij elkaar leert verzamelen en plukken. De lessen zijn open voor zowel kinderen als volwassenen, en iedere deelnemer krijgt bij aanvang een speciale ‘kook-kit’. Aan het einde van de les eten deelnemers samen op wat ze gemaakt hebben.

Mountainbikes

De heuvelachtige omgeving van Agriturismo Diaccerone is uitstekend geschikt voor fietstochten. Op het landgoed kunnen dan ook mountainbikes gehuurd worden voor een halve dag, een hele dag, of een hele week. U kunt alleen op avontuur gaan, of op excursie met een professionele gids die u de kneepjes van het vak kan bijleren. De mountainbikes zijn voor een tientje per dagdeel te huur, of voor 15 euro per dag. Ook zijn er gratis 'gewone' fietsen beschikbaar, maar in dat geval geldt op is op.

Wijntour

Wijn is belangrijk in Toscane. Vanuit Agriturimo Diaccerone worden wijntours georganiseerd, onder leiding van een oenoloog. Zo kunt u niet alleen verschillende wijnsoorten proeven, maar leert u ze ook onderscheiden.

Truffels

De truffel is een van de belangrijkste exportproducten van Toscane. Agriturismo Diaccerone organiseert excursies waarbij u leert truffels zoeken en plukken. U krijgt begeleiding van ervaren verzamelaars en speciale truffelhonden. Aan het einde van de dag wordt u beloond met een truffeldiner.

Kinderactiviteiten

Voor kinderen worden, wanneer de weer het toelaat, speciale activiteiten georganiseerd. Ze kunnen ze op ‘ontdekkingstocht’ door de tuin, waarbij ze van alles leren over de verschillende planten en bloemen die hier te vinden zijn. Na afloop is er een workshop om de plantenwereld verder te verkennen.

Golf

Castelfalfi is de grootste golfclub van Toscane. Het bevindt zich op 14 km van Diacceroni, en het agriturismo heeft er een speciale samenwerkingsovereenkomst mee gesloten.

Yoga

U kunt bij Agriturismo Diacceroni yoga- en tangolessen volgen.

Beschikbaarheid
Aankomstdatum
Vertrekdatum
Aantal gasten en slaapkamers
Verdieping
Chalet La Casa nel Grano (8+0; BG)
Foto is een impressie en heeft geen betrekking tot de unit.
0m2
8 personen
3 slaapkamers
Begane grond

Chalet La Casa nel Grano van Diacceroni is een comfortabel houten chalet omringd door graanvelden en grenzend aan het hoofdgebouw. Het chalet is ruim en vrijstaand en is verdeeld over twee verdiepingen: op de begane grond bevindt zich de woonkamer met een bankje, open keuken met eettafel, twee tweep...

4-pits fornuis
Airconditioning
Badkamer
Horren
Prijs op aanvraag
Reviews
0 reviews

Deze website maakt gebruik van cookies voor een goede werking van de site. Klik je op akkoord? Dan stem je toe dat wij cookies plaatsen. Voor meer informatie, lees onze privacyverklaring