Vakantie Lago Trasimeno

 

Rond het Lago Trasimeno voel je de historie van de veldslagen van Hannibal en de oude romeinen. Je voelt de zachte bries en de heerlijke mediterane temperaturen. Aan de rand van het meer liggen de met Castiglione del Lago en Passignano misschien wel de mooiste dorpen van Italie. En als je uitkijkt over het meer, zie je in de verte 3 eilandjes liggen. 3 eilandjes die het bezoeken meer dan waard zijn.

Trek erop uit rond Lago Trasimeno

Stap in de auto en ontdek het bijzondere gebied rond Lago Trasimeno. Het meer ligt op de grens van Toscane en Umbrië en ligt middenin een adembenemend landschap met groene heuvels en smalle kronkelende wegen. Bezoek Castello di Montalera en natuurlijk de plaatsen Castiglione del Lago en Passignano. Vaar over naar Isola Maggiore en bewonder de middeleeuwse stad die je op dit eiland vindt.

Bezoek de steden aan Lago Trasimeno

Lago Trasimeno is het domein van de prachtige stadjes Castiglione del Lago en Passignano . Maar langs de kust van het meer vind je nog veel meer mooie plaatsen. Zoals bijvoorbeeld:

Castiglione del Lago  – Geniet van het uitzicht vanaf het op een heuvel gelegen centrum

Passignano – Ervaar de prachtige ligging tussen het blauwe meer en de groene heuvels

Magione – Bezoek de Cavalieri di Malta, het kasteel van de kruisvaarders

Piegaro – Bekijk de kastelen van Gaiche in Piegaro

Natuur rond Lago Trasimeno

De mooiste natuur rond Lago Trasimeno vind je in “La Valle” tussen San Savino en Magione. De ondiepe wateren en de uitgebreide rietvelden zijn het broedgebied van duizenden vogels. Meld je aan voor een rondleiding om die bijzondere gebied van dichtbij te zien.

Stranden rond Lago Trasimeno

Rond Lago Trasimeno vind je meer natuur dan stranden. Toch zijn er een paar mooie privéstranden te vinden, vooral rondom de wat grotere plaatsen en aan de campings die aan het meer grenzen. Een mooi strand is bijvoorbeeld:

– Pescatore Cafè Praia – Zandstrand met voorzieningen

Deze website maakt gebruik van cookies voor een goede werking van de site. Klik je op akkoord? Dan stem je toe dat wij cookies plaatsen. Voor meer informatie, lees onze privacyverklaring