Vakantie Lago Maggiore / Meer van Maggiore

 

Door de ogen van Carlo Borromeo kijk je uit over het langgerekte Lago Maggiore. Het standbeeld van deze beschermheilige staat in Arona, je kunt het beklimmen en door de ogen en oren uitkijken over het meer. Je ziet de prachtige Borromeïsche Eilanden, de mooie stranden, de schitterende natuur en de hoge bergen die weerspiegelen in het heldere water van dit bijzonder mooie meer.

Trek erop uit rond het Lago Maggiore

Stap in de auto en trek erop uit in het gebied rondom het Lago Maggiore. Bezoek de mooie stadjes langs het meer en kijk je ogen uit bij de vele prachtige villa’s die dit gebied rijk is. Met een kabelbaan ga je naar de met sneeuw bedekte bergtoppen en de Lago Maggiore Express voert je dwars door deze prachtige omgeving van het Italiaanse Arona naar het Zwitserse Locarno, waar je kunt slenteren door de gezellige straten van de oude stad.

Bezoek de steden aan het Lago Maggiore

Rond het Lago Maggiore liggen de meest romantische en sfeervolle steden die jouw bezoek meer dan waard zijn. Een paar bijzondere plaatsen zijn:

  • Verbania – Bezoek Villa Taranto met haar bekende botanische tuin;
  • Cannobio – Bewandel één van de mooie routes in de omgeving van Cannobio;
  • Stresa – Reis vanuit Stresa naar de beroemde Borromeïsche Eilanden;
  • Luino – Ga naar de markt en doe gewoon je dagelijkse boodschappen in Luino.

Natuur rond het Lago Maggiore

De directe omgeving van Lago Maggiore biedt een enorm netwerk van mooie wandelroutes. Val Grande ligt vlakbij en is het grootste ongerepte natuurgebied van Italië met prachtige vergezichten. Je kunt hier naar hartenlust wandelen en genieten van de stilte en de schone alpenlucht.

Stranden rond het Lago Maggiore

In het heldere water van Lago Maggiore kun je prima zwemmen en duiken. Het water is zo helder dat je de vissen rond je benen ziet zwemmen wanneer je even stilstaat in het water. De meeste stranden zijn kiezelstranden, maar op sommige plekken is kunstmatig een zandstrand aangelegd. Deze stranden zijn een aanrader:

  • Cannero – Één van de mooiste stranden en bekroond met de blauwe vlag;
  • Verbania – Verschillende mooie zandstranden aan de monding van de Borromeische Golf.