• Italië specialist
 • Persoonlijk reisadvies
 • Géén verborgen kosten
 • Accommodaties persoonlijk bezocht
 • SGR deelnemer

Jullie vakantie en Corona

Goed nieuws, we kunnen op vakantie naar Italië

Italië heeft op 16 mei aangekondigd dat het op 3 juni a.s. de grenzen openstelt voor buitenlanders. Dat was al fantastisch nieuws. Maar er is beter nieuws. Vanaf 15 juni hebben landen binnen de Europese Unie/Schengenzone het reisadvies van code oranje omgezet naar code geel. Enkele uitzonderingen daargelaten, die niet relevant zijn voor vakanties naar Italië.

Kan onze (zomer)vakantie nu doorgaan?

Jazeker! Italië is open voor toerisme en Nederland heeft haar reisadvies dus op 15 juni aanpast van oranje naar geel. Vanaf die datum kan er zonder beperking, dus geen quarantainemaatregel bij terugkeer in Nederland, vakantie gevierd worden in Italië. Ook zal Italië goed bereikbaar zijn (per auto). Oostenrijk heeft op 10 juni jl. bekend gemaakt dat op 16 juni reizigers uit Nederland het land in en uit kunnen reizen. Ook Zwitserland en Frankrijk zijn als doorreisland open voor Nederlanders die naar Italië op vakantie gaan en terug.

Wat betekent vakantie met Corona in Italië

Als we weer op vakantie kunnen naar Italië, betekent het uiteraard niet dat er geen Corona meer is. Het virus is en blijft voorlopig nog onder ons. Ook in Italië zijn er Corona protocollen van kracht voor gedragingen in de openbare ruimte. Net als in Nederland en andere landen is sprake van social distancing (in Italië 1 meter) en allerlei andere maatregelen om toestroom van mensen (musea, restaurants, stranden) te reguleren. Welke maatregelen specifiek gelden voor het openbare leven wisselt met de periode. Maatregelen van nu kunnen naar gelang de ontwikkeling van de uitbraaksituatie worden versoepeld of strenger worden gemaakt.

Wat betekent vakantie met Corona op jullie geboekte accommodatie

Eigenaren hebben de verplichting om voor hun vakantieaccommodatie coronamaatregelen te nemen. Er zijn algemene maatregelen, zoals voor hygiëne en afstand houden. En maatregelen die toegespitst zijn op de aard van de accommodatie. Een privé onderkomen (vakantiehuis) heeft uiteraard een andere setting dan een groot resort of camping (niet in ons assortiment) met veel meer gasten of een accommodatie met een restaurant of een zwembad.

Welke coronamaatregelen kunnen we in Italië en op een locatie verwachten

We hebben getracht de belangrijkste maatregelen op een rij gezet die worden toegepast in het openbare leven, op vakantielocaties zoals hotels en agriturismo’s en restaurants. De beschreven maatregelen zijn geen compleet overzicht. Bovendien wijzigen deze maatregelen met enige regelmaat en kunnen regio’s deze maatregelen naar eigen inzicht invullen. Het bieden van een actueel en volledig juist overzicht is ondoenlijk. Wij doen ons best deze beschrijving zo actueel als mogelijk te houden. Maar er kunnen geen rechten aan worden ontleend.

Kijk op: Italië en coronamaatregelen 

Wat als je op vakantie kunt gaan, maar niet wilt of kunt gaan

Als een boeking vanwege Corona geannuleerd moe(s)t worden, dan werd en wordt nu nog door de reissector, een Coronavoucher uitgegeven. SGR heeft deze mogelijkheid tot 1 september mogelijk gemaakt. Maar dan nog geldt dat een voucher alleen uitgegeven mag worden als de vakantie door ons noodgedwongen geannuleerd moet worden. En die situatie ligt inmiddels achter ons.

Maar wat als jullie zelf niet meer naar Italië op vakantie willen gaan. Omdat jullie bijvoorbeeld vrezen op (een grotere kans) om besmet te worden op weg naar of in Italië.  Of een andere vakantiebeleving verwachten vanwege de ter plaatse na te leven Coronamaatregelen of als jullie door jullie zelf geregelde vlucht is geannuleerd. Dan is de Coronavoucher niet van toepassing en gelden onze normale boekingsvoorwaarden (zie www.eccoitalia.nl/boekingsvoorwaarden/).
Van groot belang is dan de annuleringstermijnen in de gaten te houden. Naarmate de datum van aankomst dichterbij komt, nemen de annuleringskosten staffelsgewijs toe.

Villa’s (met privé zwembad, met gedeeld zwembad of zonder zwembad):

 • uiterlijk tot de 60ste kalenderdag (exclusief) voor aankomst: de aanbetaling van 30% van de huursom;
 • vanaf de 60ste kalenderdag (inclusief) tot de 45ste kalenderdag (exclusief) voor aankomst: 50% van de huursom;
 • vanaf de 45ste kalenderdag (inclusief) tot aankomst, op de dag van aankomst of later: 100% van de huursom.

Appartementen, kamers en luxe kampeertenten (Glamping):

 • uiterlijk tot de 56ste kalenderdag (exclusief) voor aankomst: de aanbetaling van 30% van de huursom;
 • vanaf de 56ste kalenderdag (inclusief) tot de 28ste kalenderdag (exclusief) voor aankomst: 50% van de huursom;
 • vanaf de 28ste kalenderdag (inclusief) tot de 14de kalenderdag (exclusief) voor aankomst: 90% van de huursom;
 • vanaf de 14de kalenderdag (inclusief) tot aankomst, op de dag van aankomst of later: 100% van de huursom.

Publicatiedatum

Deze informatie is gepubliceerd op 17 juni. En wordt bijgewerkt als nieuwe informatie beschikbaar is en bij ons bekend is geworden. Deze informatiepagina is een servicepagina voor onze klanten, derhalve kunnen er geen rechten aan worden ontleend.

Ecco Italia nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de nieuwste accommodaties, acties, last minutes en tips van Ecco Italia!