• Italië specialist
  • Persoonlijk reisadvies
  • Accommodaties persoonlijk bezocht
  • SGR deelnemer

Toon alle blog berichten

De top 7 vakantie plekken in Italië

Het is weer zover: begin van het jaar is het altijd tijd om te dromen over de vakantiebestemming in de zomer. Als Ecco Italia zullen we je helpen je hiermee met de top 7 vakantieplekken in Italie. Er zijn vele goede plekken om te overnachten, maar een agriturismo is misschien wel het beste wat je kunt doen. Een agriturismo biedt je alle comfort en luxe van een hotel maar dan met meer authentieke sfeer. Hieronder vind je onze top 10 aangegeven en ook waarom elke vakantieplek zo mooi is!

1. Rome

Deze stad is natuurlijk een must om te bezoeken. Je kunt hier alle historische bezienswaardigheden vinden en er zijn genoeg restaurants en winkels om je verblijf aangenaam te maken. Ook is het leuk om buiten de stad te verkennen, bijvoorbeeld met een dagtocht naar Tivoli of Viterbo.

2. Amalfi Kust

Dit is één van de meest indrukwekkende kusten van Italie. De kustlijn bestaat uit steile rotsformaties en de zee is hier erg blauw. Er zijn veel leuke dorpjes in de omgeving, zoals Positano, Ravello en Praiano.

3. Florence

Florence is een andere must-see stad als je naar Italië gaat. Deze historische stad heeft prachtige gebouwen zoals de Dom van Florence en het Palazzo Vecchio. Ook vind je er leuke winkeltjes, restaurants en bars.
De Toscaanse heuvels zijn misschien wel het meest iconische landschap van Italie. Deze heuvels zijn groen en glooiend en er wonen veel schilders, dichters en andere kunstenaars. In Toscane vind je ook veel andere historische steden zoals Siena, San Gimignano en Volterra. Bij een Agriturismo slapen in Toscane is dan ook een must op je vakantie naar Italie.

4. Sardinië

Sardinië is een prachtig eiland in de Middellandse Zee. Het landschap varieert van hoge bergen tot lange stranden en er zijn veel leuke dorpjes en steden. Ook vind je hier veel archeologische wonderen.

5. Pisa

De Toren van Pisa is natuurlijk een bekende toeristische attractie in Italië. Maar de stad Pisa zelf is ook erg leuk om te bezoeken met haar middeleeuwse centrum. Verder zijn er in de omgeving veel leuke dorpjes te bezoeken, zoals Lucca en Pistoia.

6. Venetië

Venetië is misschien wel dé van de meest magische plaatsen van Italië. De stad ligt op eilandjes in het meer en is erg romantisch met haar kleurrijke gebouwen die overal doorheen schijnen te priemen.

7. Riviera dei Fiori

De Riviera dei Fiori vind je aan zee, tussen Cinque Terre en Portofino. Het landschap bestaat uit glooiende velden tot bovenaan steile rotsformaties langs de kustlijn. Je kan hier perfect wandeltochten maken of vissen als je dat leuk vindt!

Als je wat meer informatie wilt hebben of jezelf wil overtuigen dat dit de beste opties is neem dan contact op met Ecco Italië! Wij zijn de specialist in Agriturismi in Italie en helpen je graag met het zoeken naar wat het beste wat bij jou past!


Laat een reactie achter

Ecco Italia nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de nieuwste accommodaties, acties, last minutes en tips van Ecco Italia!