Kindvriendelijke pretparken in Italië

Tijdens je vakantie wil je mogelijk wel eens iets anders dan het zonnen, zwemmen en steden bezoeken. Daar hebben wij een perfecte oplossing voor, namelijk het bezoeken van een dierentuin, pret- of waterpark. Italië is rijk aan belevenisparken en wij hebben de meest kindvriendelijke parken voor jullie op een rij gezet.


Gardaland                    

Tijdens je vakantie aan het Gardameer mag een bezoek aan Gardaland niet ontbreken. Gardaland staat bekend als de nummer 1 van de pretparken in Italië. Het park is opgebouwd in verschillende themagebieden en vanwege de diversiteit van de attracties is dit park voor elke leeftijd toegankelijk. Naast de verschillende attracties hoort bij Gardaland ook het Sea Life Aquarium. In dit aquarium maak je kennis met de onderwaterwereld van zowel het Gardameer, de Rode Zee en de Indische Oceaan. Je kunt er in totaal zo’n 5000 wezens bewonderen in de 37 verschillende aquaria. Gardaland biedt plezier voor het hele gezin.   

Mirabilandia

Één van de grootste pretparken in Italië is Mirabilanda. Dit park is gelegen in Ravenna aan de Adriatische kust. Het park biedt attracties voor alle leeftijden, dit categoriseren zij door aan elke attractie een label toe te voegen. De labels variëren van soft, moderate tot intense. Combineer het pretpark met Mirabeach. Dit waterpark behoort bij Mirabilandia maar voor toegang tot dit park moet extra betaald worden. Mirabeach heeft verschillende waterattracties en grote zwembaden om in te dobberen met de kinderen.
 

Italia in Miniatura

In Nederland kennen we de miniatuurwereld van Madurodam, in Italië hebben ze Italia in Miniatura. Dit miniatuurpark ligt in Rimini aan de Adriatische kust. Het park kent 273 miniaturen van zowel Italiaanse als Europese gebouwen. Door de miniatuurwereld rijden 17 miniatuurtreinen van station naar station. Ook is het bekende Grand Canal van Venetië nagemaakt, inclusief het San Marcoplein. Naast de miniatuurwereld zijn er ook nog attracties in het miniatuurpark. Zo kan je een rondvaart krijgen door de miniatuurwereld van Venetië en zijn er leuke attracties voor kinderen.
 

Acqua Village Cecina en Follonica            

Acqua Village bestaat uit twee waterparken, de ene is gelegen in Cecina en de ander in Follonica. Cecina met haar 6 glijbanen is de grootste van de twee. Naast alle glijbanen beschikt het park over drie zwembaden waarvan één voor de allerkleinsten. De andere zwembaden zijn voorzien van allerlei speeltoestellen voor kinderen. Het park heeft een restaurant en allerlei leuke standjes waar ijsjes, wafels ed. gekocht kunnen worden. Het park in Follonica biedt bijna hetzelfde, maar heeft wel het voordeel dat er een discotheek aanwezig is waar je heerlijk een drankje kan doen na een dagje plezier. In de zomer worden hier allerlei evenementen georganiseerd.
 

Bioparco                                                  

In het hartje van Rome bevindt zich, naast de historische gebouwen, een prachtige dierentuin. Bioparco is zo ingericht dat alle dieren de ruimte hebben die zij nodig hebben om vrij te bewegen. Bioparco kent vele verschillende soorten dieren, waarvan een deel slachtoffer is geweest van illegale handel. Bioparco biedt een veilige verblijfruimte aan bedreigde diersoorten. Bioparco probeert zo goed mogelijk de originele omgeving van de dieren na te bootsen, dit doen zij door middel van de botanische tuin met veel verschillende planten en bomen. Hiermee hopen zij dat de dieren zich beter thuis voelen.

Acquario di Genova

Het aquarium van Genova is het op een na grootste aquarium van Europa. Het aquarium beschikt over 10.000 vierkante meter tentoonstellingsruimte. hier leven 15.000 dieren in 70 verschillende expositie tanks. De missie van het aquarium bevat één woord: edutainment (een mix van educatie en entertainment). De bezoekers zullen informeert worden over hoe belangrijk het is om zorgvuldig en verantwoord met het mariene milieu om te gaan. Tijdens een dag in het aquarium maak je een spannende reis door de verschillende oceanen. Je ontmoet verschillende soorten vis, zeezoogdieren, reptielen, amfibieën en vogels. Erg bijzonder in dit aquarium zijn de Antarctische vissen, omdat het aquarium van Genove de enige in Europa is die deze soorten toont.

Zoosafari 

Tijdens een verblijf in Puglia is een bezoek aan zoosafari Fasanolandia zeker de moeite waard. Het is namelijk een pret- en safaripark in één. De bedoeling van het safaripark is dat je met je eigen auto door het park rijdt om de dieren te bekijken die er rondlopen. Er zijn natuurlijk ook mogelijkheden om bepaalde delen van het park te voet te bekijken.

Aqualandia Jesolo

Aqualandia is een Caribisch eiland in het hart van Jesolo. Het park biedt de unieke combinatie van ontspanning, geluk, extreme sporten en attracties voor elke leeftijd. Funnyland is het gedeelte voor jonge kinderen. Zij kunnen spelen in de ballenbak of varen op kleine bootjes. Dit waterpark bevindt zich in Lido di Jesolo, op slechts een steenworp afstand van Venetië.
 

Zoomarine       

Zoomarine Water Amusementspark ligt vlakbij Rome en is met het openbaar vervoer gemakkelijk te bereiken vanuit Rome. Naast Zoomarine in Rome beschikt Portugal ook over zo’n zelfde park. De dieren in deze parken zijn dieren die in het park zelf of in een andere dierentuin geboren zijn. Dit park is een combinatie van pretpark, zwembad en dierentuin. De hoogtepunten van Zoomarine zijn de verschillende shows met dolfijnen, zeeleeuwen en zeehonden.

Deze website maakt gebruik van cookies voor een goede werking van de site. Klik je op akkoord? Dan stem je toe dat wij cookies plaatsen. Voor meer informatie, lees onze privacyverklaring