De annuleringsverzekeringen van De Europeesche

De ‘gewone’ annuleringsverzekering 
Er zijn omstandigheden waaronder iemand een vakantie moet annuleren of afbreken. De dekking Annulering vergoedt de kosten van annulering. U bent verzekerd voor annuleringskosten bij bijvoorbeeld overlijden, ernstige ziekte of ernstig letsel door een ongeval van een partner of familie, zwangerschap, een onverwachte nieuwe woning of als u plotseling werkloos wordt. Wanneer u een reis noodgedwongen moet afbreken, vergoeden wij ook de niet gebruikte reisdagen.

Dus nog even in het kort:

  • Vergoeding van annuleringskosten;
  • Vergoeding van niet gebruikte reisdagen. 
     

De allrisk annuleringsverzekering 
Als u heeft gekozen voor de Allrisk Annuleringsverzekering dan bepaald u zelf of de reis annuleert of afbreekt. Is de annuleringsreden niet standaard gedekt? Dan vergoedt de Europeesche 75% van het annuleringsbedrag of de afbrekingsvergoeding.

U heeft alleen geen recht op een uitkering als u de reis wilt annuleren of vervroegd wilt afbreken omdat:

  • u geen zin meer heeft;
  • de weersomstandigheden niet goed zijn. Bijvoorbeeld te veel regen of te weinig zon;
  • de reisorganisatie of luchtvaartmaatschappij failliet is;
  • er zich een calamiteit voordoet waarvoor het Calamiteitenfonds een vergoeding biedt.

Sluit uw annuleringsverzekering binnen 7 dagen na boeking af 
U dient een annuleringsverzekering binnen 7 dagen nadat u uw boeking heeft geregeld te hebben afgesloten. Houdt u daar rekening mee!

Uitbreidingen 
De basisdekking bij de Annuleringsverzekeringen van de Europeesche is al heel compleet. Tóch zijn er nog diverse uitbreidingen en aanpassingen van uw polis mogelijk, waardoor u met nog minder zorgen kunt genieten van uw vakantie.

Waarnemer 
U weet dat u uw reis met een gerust hart kunt annuleren wanneer er zich aan het thuisfront vervelende ontwikkelingen binnen de familie voordoen. Daarvoor bent u met de annuleringsverzekering van de Europeesche immers van alle zekerheid voorzien. Maar wat als er iets gebeurt buiten de familiekring, waardoor uw vakantie tóch in gevaar komt? Bijvoorbeeld met degene die op uw huis en huisdieren past? Of met degene die uw zaken waarneemt tijdens uw vakantie? Of met een vriend of vriendin die plotseling ernstig ziek wordt? Ook dan biedt de Europeesche een oplossing. Voor slechts 1% extra premie per waarnemer kunt u iedereen meeverzekeren die u een reden kunnen geven vroegtijdig naar huis terug te gaan.

Samengestelde reis 
Steeds meer mensen vinden het aantrekkelijk hun eigen vakantie samen te stellen. Een vakantie die uit losse onderdelen bestaat die afzonderlijk worden geboekt. Bijvoorbeeld door afzonderlijk ticket, vervoer en accommodatie te regelen. Het uitvallen van één of meer van deze onderdelen geeft geen recht om dan de totale reis te annuleren. Dit risico is wel extra te verzekeren door middel van de uitbreiding Samengestelde reis. Mocht een van de los geboekte onderdelen van uw vakantiereis dan uitvallen, waardoor u de hele reis moet annuleren, dan worden de annuleringskosten van alle onderdelen wel vergoed. Voor deze uitbreiding betaalt u slechts 1% extra premie.

Maatwerk 
Er zijn allerlei redenen denkbaar waarom u een reis wilt kunnen annuleren. Stel: u boekt een reis voor een buitenlands concert van uw favoriete artiest. Voor uw vertrek blijkt dat het concert onverwacht niet doorgaat. Of u bent een fervent schaatsliefhebber en u hoort vlak vóór uw vertrek naar uw vakantieadres dat de Friese ijsmeesters de langverwachte Elfstedentocht aankondigen. Of u wordt opgeroepen voor dat tweede sollicitatiegesprek dat dan nét in uw vakantie valt en niet kan worden verzet. Stuk voor stuk redenen om uw reis af te blazen of uit te stellen. Ook voor dit maatwerk kunt u bij de Europeesche terecht. Uw reisadviseur kan u direct vertellen of, en zo ja tegen welke extra premie, uw specifieke annuleringsreden kan worden meeverzekerd.

Deze website maakt gebruik van cookies voor een goede werking van de site. Klik je op akkoord? Dan stem je toe dat wij cookies plaatsen. Voor meer informatie, lees onze privacyverklaring