• Italië specialist
 • Persoonlijk reisadvies
 • Géén verborgen kosten
 • Accommodaties persoonlijk bezocht
 • SGR deelnemer
Bekijk foto's
Weather data is NOT cached!

Agriturismo Tenuta San Calogero

Sicilië, Brucoli 3 appartementen

weather Brucoli 23 C°
(0 review )
[ssba]

Kenmerken & voorzieningen

 • Zwembad
 • Airco in alle appartementen
 • Speeltuin
 • Wifi gemeenschappelijk
 • Excursie
 • Huisdier
 • Gemeenschappelijke wasruimte
 • Fietsen
 • Ontbijt
 • Proeverijen
 • Wifi in alle appartementen
 • Biologische producten
 • Manege / paardrijden
 • Workshop koken

In de directe omgeving

 • Golf < 30 km
 • Ligplaats boot
 • Stad/dorp < 20 min. loopafstand
 • Stad/dorp < 5 km
 • Strand 20-40 km

Beschrijving

Agriturismo Tenuta San Calogero

Deze gezellige en verzorgde appartementen en luxe villa zijn allen gelegen in het groen van een citrusboomgaard behorende tot een landgoed gesitueerd 100 meter boven zeeniveau.

De villa

De luxe villa is geschikt voor 6 personen, maar u heeft de mogelijkheid om er een gastenverblijf bij te huren om tot 8 personen te komen. De villa beschikt over een schitterende buitenkeuken annex barbecue en een heerlijk grote en uitstekend verzorgde tuin. Op het landgoed is een zwembad aanwezig voor gezamenlijk gebruik. Vanwege de kleinschaligheid blijft het rustiek.

De appartementen

De appartementen zijn apart van de luxe villa gelegen bij een paardenstal. Een van de paarden, Zigolo di San Calogero heeft zelfs meegedaan aan de Olympische spelen in Atlanta. De appartementen bieden veel privacy en beschikken elk over een eigen buitenterras met tuinmeubilair.

De omgeving

Het landgoed bevindt zich op korte afstand van de openbare weg ongeveer tussen Catania (35 km) en Siracusa (30 km) aan de oostkant van Sicilie. De omgeving biedt veel interessante mogelijkheden voor het bezoeken van musea, dorpen en steden. De Etna is uiteraard een bezoek meer dan waard en is gelegen op ca.50 km. Uiteraard behoort het strand ook tot de mogelijkheden. Het landgoed behoort tot het dorp Brucoli welke is gelegen aan de kust op 8 km afstand. Andere badplaatsen liggen nog dichterbij.

De indeling van Agriturismo Tenuta San Calogero

De vakantieappartementen zijn alle drie in rustieke Siciliaanse stijl ingericht en voorzien van alle gemakken.

Alloro (2+3)

Dit vakantiehuisje heeft een 2-persoons slaapkamer, twee badkamers en een woonkamer met dubbel sofabed voor twee personen. Een extra bed is op verzoek bij te plaatsen. Natuurlijk is er ook een keuken en tuinmeubilair om heerlijk in de tuin buiten te zitten. Er is verwarming aanwezig en een televisie.

Rosmarino (2+0)

Dit kleine vakantieappartement is geschikt voor twee personen. Er is een woonkamer met een dubbel sofa bed voor twee personen, verwarming en een televisie. Er is een badkamer en keuken en natuurlijk een tuin met meubilair.

Salvia (2+2)

Er is een woonkamer met een dubbel sofabed voor twee personen, en een 2-persoons slaapkamer. Tevens is er een badkamer en keuken. De tuin heeft meubilair. Natuurlijk is ook hier verwarming en televisie.

Villa Zigolo (van 6 tot 10 personen)

De luxe vakantievilla is geschikt voor 6 personen, maar u heeft de mogelijkheid om er een gastenverblijf bij te huren om tot 10 personen te komen. De villa beschikt over een schitterende buitenkeuken annex barbecue en een heerlijk grote en uitstekend verzorgde tuin.

Bekijk beschikbaarheid, neem een optie of boek direct

Hoe werkt het?

Kies de maand waarin u deze accommodatie wenst te bezoeken en kies het aantal nachten dat u wenst te verblijven. In de beschikbaarheidstabel verschijnt de juiste maand en de periode die u heeft geselecteerd. Plaats dit groene gedeelte op de data dat u wenst te boeken. Indien deze periode nog vrij is, verschijnt de button “Boek nu” of “Optie”. Bij Ecco Italia boekt u veilig en vertrouwd met SGR garantie.

Services

Need to see

Palermo

De hoofdstad Palermo ligt langs de baai aan de voet van de Pellegrino. De stad dankt zijn naam aan de zee, Panarmos, hetgeen haven betekent. Palermo beleefde zijn hoogtepunt onder de Arabische heerschappij. Later werd het de hoofdstad van het Normandische koninkrijk. Maar ook de barok heeft in de zeventiende en achttiende eeuw zijn sporen in deze stad achtergelaten. In 1943 heeft de stad helaas erg geleden onder hevige bombardementen. De laatste jaren wordt hard gewerkt om de stad weer in de oude glorie terug te brengen. Zeer de moeite waard om te bezoeken zijn het Palazzo dei Normanni, het koninklijk paleis van de Noormannen, aan het Piazza della Vittoria, een van de grootste pleinen van de stad waar ook de Capella Platina ligt, een kapel met prachtige mozaïeken. Een van de belangrijkste monumenten van Palermo is de San Giovanni degli Eremiti, een Arabische kerk omgeven door een weelderige tuin. Maar ook de San Domenico kerk of de Kathedraal uit 1184 mag u zeker niet missen.

Piazza Armerina

Zeer zeker moet u tijdens uw verblijf op Sicilië een bezoek brengen aan de Villa de Casale in Piazza Armerina. Deze villa dateert uit de derde eeuw. In de twaalfde eeuw is deze enorme villa tijdens een overstroming bedekt met een laag modder waardoor het zeer goed geconserveerd is. Alle kamers in deze villa van een grootgrondbezitter zijn versierd met schitterende mozaïeken en bevat zeer veel archeologische schatten.

Siracusa

Siracusa ligt geheel oostelijk aan de kust, en heeft economisch en cultureel altijd een sleutelrol gespeeld. Het Griekse theater is nog in goede staat. Ook kunt u de oude steengroeven bezoeken. Hier werd de steen voor veel monumenten gewonnen, maar ze deden ook dienst als strafkamp. In de oostelijke hoek van Neapolis de dodenstad, vindt u een van de grootste graven; dat van Archimedes, een van de grootste wetenschappers uit de oudheid.

Noto

Noto is een schitterende barokke stad geheel opgetrokken uit tufsteen. Deze stad werd na de aardbeving van 1693 gedurende de gehele achttiende eeuw een bouwput. De stad valt nog steeds langzaam uiteen, maar er wordt hard gewerkt aan het herstel. Prachtige schilderijen en fresco's zijn te zien in de kerk san Carlo al corso en Palazzo Trigona. Andere mooie kerken zijn de Santa Chiara en San Francesco.

Taormina

Noordelijker gelegen ligt Taormina, een echte kustplaats waar het eiland om bekend staat. In vroeger tijden was deze stad gedurende de zomerperiode de pleisterplaats van aristocraten en bankiers. Een bezoek waard is het Piazza IX Aprile, het Griekse theater dat uitzicht geeft op zee en de Etna. In het palazzo Corvaja kwam in 1411 het eerste Siciliaanse parlement bijeen.

Cefalù

Cefalù ligt op ca. 50km van Palermo is één van de aantrekkelijkste havenstadjes van Sicilië. Dat komt onder andere door de prachtige ligguing aan de voet van La Rocca en het historische centrum. Idyllische steegjes met bloemenpracht aan en op de balkonnetjes, vele terrasje die en sfeer van mediterrane gezelligheid uitademen en niet te vergeten de azuurblauwe zee en stranden met visserbootjes creëren een gevoel van romantiek. Ook staat Cefalù bekend om haar oude kathedraal uit het tijdperk van de Normandiërs.

Ecco Italia nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de nieuwste accommodaties, acties, last minutes en tips van Ecco Italia!