• Italië specialist
  • Persoonlijk reisadvies
  • Accommodaties persoonlijk bezocht
  • SGR deelnemer

Vakantie in de Chianti streek

De prachtige vergezichten en de groene, glooiende heuvels in het mooie landschap van de Chianti streek zorgen ervoor dat je direct helemaal tot rust komt. Het symbool van de Chianti streek is de Gallo Nero (zwarte haan), die volgens de legende het eerst kraaide  en ervoor zorgde dat bijna de hele Chianti streek onder Florentijns bevel viel. Chianti staat bekend om haar wijnen en je mag de streek dan ook niet verlaten, zonder eerst een wijn te hebben geproefd.

Trek erop uit in de Chianti streek

Stap in de auto en rij door het glooiende landschap van de Chianti. Stop even bij één van de wijngaarden waar de beroemde Chianti wijn gemaakt wordt. Kijk uit over de uitgestrekte olijfboomgaarden en leer Toscaans grillen. En verken de omgeving te paard of vanuit de lucht met een luchtballon.

Bezoek de steden in de Chanti streek

De Chianti streek ligt ingeklemd tussen de steden Florence, Siena en Arezzo. Chianti zelf is vooral bekend als vruchtbaar landbouwgebied. Toch liggen er in deze regio een paar kleine steden die een bezoek zeker waard zijn, bijvoorbeeld:

  • Greve in Chianti – Kom wijn proeven bij één van de vele proeflokalen in Greve;
  • Panzano in Chianti – Leer vlees grillen van de professional in Panzano.

Natuur in de Chianti streek

Het prachtige landschap met glooiende heuvels zorgt al voor veel wandel- en fietsplezier. Maar wil je echt de natuur in, ga dan naar Parco della Cavriglia. Dit natuurpark ligt rondom een berg en is een geweldige plek om te wandelen. In het park vind je ook een half vrije dierentuin waar je echt even een kijkje moet nemen.


Ecco Italia nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de nieuwste accommodaties, acties, last minutes en tips van Ecco Italia!