De mooiste onontdekte plekken in De Marken

Ik wil jullie wekelijks meenemen naar de mooiste onontdekte plekken in Italië. De plekken zijn nog niet ontdekt door het massatoerisme en daarom zijn ze zeker een bezoekje waard.

Deze week neem ik jullie mee naar De Marken. In De Marken (of Le Marche) bruist het echte Italiaanse leven. Het landschap lijkt op dat van Umbrië en Toscane, maar dan zonder de grote steden. In De Marken heb ik prachtige authentieke agriturismi ontdekt, deze zijn te boeken op onze site. In De Marken zijn de toeristen schaarser dan in Umbrië en Toscane. Hier kun je nog genieten van prachtige stranden en een ongerept binnenland.


Corinaldo

Een van de mooiste burchtstadjes van Italië is Corinaldo. Deze stad ligt tussen de grote steden Urbino en Ancona. De stadsmuren zijn nog bijna helemaal intact. Je kunt over deze muren een wandeling maken, vanuit daar heb je een prachtig uitzicht over de stad. Binnen de stadsmuren kan je de schoonheden van de stad ontdekken. De stad staat bekend om La Piaggia, via deze trappen kom je uit in het oude centrum van de stad. Halverwege de trap vind je Il Pozzo della Polenta. Deze put is gebouwd in de tweede helft van de vijftiende eeuw.
 

Loreto

Deze heilige stad nabij Ancona, staat bekend om de Basilica della Santa Casa. Een bezoek aan de Basiliek is zeker de moeite waard. Naast de bijzondere architectuur, zijn er in de Basiliek kunstwerken te bewonderen van bekende schilders. Naast het bewonderen van de kunt en cultuur van Loreto kan je in deze stad ook prachtige wandelingen maken. Bewandel de weergang, vanaf hier heb je een prachtig uitzicht over de kustlijn van het natuurgebied Il Conero en de Adriatische Zee.
 

Macerata

Deze stad wordt ook wel de tweede operastad van Italië genoemd na Verona. De stad heeft deze naam te danken aan het prachtige openluchttheater, Sferisterio, dat midden in het centrum ligt. Daarnaast kent deze stad een van de oudste universiteiten van Italië. De universiteit is namelijk opgericht in het jaar 1290.
 

Ascoli Piceno

Werkelijk betoverend is de stad Ascoli Piceno. Aan de Piazza del Popolo, die geheel geplaveid is met travertijn ligt het prachtige Palazzo del Popolo dat stamt uit de dertiende eeuw. Dit Palazzo kijkt uit op een standbeeld van een paus en herbergt een prachtig Renaissancistische binnenplaats. Bezoek ook Piazza Arringo, een plein met rondom heel veel mooie en bijzondere gebouwen. In de heuvels rond Ascoli Piceno groeien de olijven die in de stad worden gevuld en gefrituurd. Dit lokale gerecht is beroemd in heel Italië.
 

Grottammare

Dit kleine stadje aan de Adriatische kust staat bekend als de parel van De Marken. Naast de prachtige stranden kan je in Grottammare ook cultuur snuiven in het historische centrum. De binnenstad kent nauwe straatjes, prachtige pleinen en historische gebouwen. Vanaf het centrum heb je een adembenemend mooi uitzicht op de zee. Langs het strand vind je leuke strandtentjes waar je heerlijk kunt loungen of geniet in het centrum van Grottammare van de goede restaurants.
 

Montefiore dell’Aso

Dit charmante stadje ligt in de heuvels van Piceno en geeft uitzicht op zowel de Adriatische zee als de bergen van Monte Sibillini. Het historische stadcentrum van Montefiore dell’Aso is goed bewaard gebleven, onder andere delen van de oude muur en zes torens uit de vijftiende eeuw. Maak een wandeling door het centrum en bewonder de schoonheden van Montefiore dell’Aso zoals de kerk van Santa Lucia. Deze kerk herbergt verschillende kunstwerken die maken dat je een bezoek aan deze stad moet brengen.
 

Offida

Dit prachtige Italiaanse stadje staat bekend om het lekkere eten in de restaurants voor weinig geld. Maar de stad heeft meer te bieden dan alleen het lekkere eten. Bewandel tijdens je bezoek aan deze stad de originele zeventiende-eeuwse stadsmuren. Daarnaast is een bezoek aan il Palazzo Comunale zeker de moeite waard. Dit is het gemeentehuis maar hierin is ook het theater gevestigd.