Vakantie De Marken

 

In De Marken (of Le Marche) bruist het echte Italiaanse leven. Het landschap lijkt op dat van Umbrië en Toscane, maar dan zonder de grote steden. De belangrijkste steden van De Marken zijn de havenstad Ancona en de middeleeuwse plaatsen Urbino en Ascoli Peceno. In De Marken zijn de toeristen schaarser dan in Umbrië en Toscane. Hier kun je nog genieten van prachtige stranden en een ongerept binnenland.

Trek erop uit in De Marken

Het glooiende landschap van De Marken leent zich bij uitstek voor een mooie rondreis. Dus stap in de auto en rij door de dichte bossen en over de groene heuvels. Breng een bezoek aan Monti Sibillini en de grotten van Grotte di Frasassi. Ga tax-free winkelen in San Marino en bezoek de bijzondere, authentieke middeleeuwse steden die je onderweg tegenkomt.

Bezoek de steden van De Marken

De steden van De Marken zijn niet zo groot en majestueus als die van Toscane en Umbrië, maar ze zijn minstens zo mooi.

San Leo – Bezoek het indrukwekkende kasteel van San Leo

Fana – Geniet van de prachtige Fontana della Fortuna in het mooie centrum van Fana. Urbino – Kijk je ogen uit in het mooiste renaissancepaleis van Italia in Urbino

Ancona – Loop ’s avonds romantisch langs de haven van Ancona.

Natuur in De Marken

De Marken ligt tussen de Adriatische zee en de Apennijnen. Vooral in het binnenland, waar de glooiende heuvels langzaam overgaan in het bergachtige landschap van de Apennijnen is het voor natuurliefhebbers goed toeven. De Monti Sibillini biedt een prachtig wandel- en skigebied. En het mooiste is, dat het massatoerisme dit gebied nog niet heeft ontdekt. Je kunt er dus in alle rust van genieten.

Stranden van De Marken

De zandstranden van De Marken worden alleen onderbroken door het schiereiland Conero. De schilderachtige badplaatsen zijn rustig en bieden een prettige Italiaanse sfeer. Één van de leukste plaatsen is Portonovo, maar ook Sirolo, Fana en Numana zijn echte aanraders voor een strandvakantie.

Beste reistijd

De Marken heeft een mediterraan klimaat. De zomers zijn warm en de winters mild. De beste reistijd is van mei tot en met september.

Feestdagen

Dit zijn de feestdagen in De Marken. Op deze dagen kunnen veel winkels en restaurants gesloten zijn.

1 januari Nieuwjaarsdag
6 januari Driekoningen
Eerste en Tweede Paasdag
25 april Bevrijdingsdag
1 mei Dag van de Arbeid
2 juni Dag van de Republiek
15 augustus Ferragosto
1 november Allerheiligen
8 december Maria’s Onbevlekte Ontvangenis
25 december Eerste Kerstdag
26 december Santo Stefano

Deze website maakt gebruik van cookies voor een goede werking van de site. Klik je op akkoord? Dan stem je toe dat wij cookies plaatsen. Voor meer informatie, lees onze privacyverklaring