De mooiste onontdekte plekken in Umbrië

Ik wil jullie wekelijks meenemen naar de mooiste onontdekte plekken in Italië. De plekken zijn nog niet ontdekt door het massatoerisme en daarom zijn ze zeker een bezoekje waard.

Deze week neem ik jullie mee naar het groene hart van Italië. De glooiende heuvels zijn begroeid met olijf- en wijngaarden. In Umbrië heb ik prachtige authentieke agriturismi ontdekt, deze zijn te boeken op onze site. Kenmerken voor de regio Umbrië zijn de ommuurde heuvelstadjes met smalle, steile straatjes en een rijke cultuurgeschiedenis.

Spello

Het meest kleurrijke stadje van Umbrië. Het perfect bewaarde middeleeuwse centrum laat je elke keer verrassen. Hier wandel je door kleurrijke steegjes met bloemen, balkonnetjes, trapjes, gekleurde gevels en nog meer bloemen. Bezoek de Santa Maria Maggiore kerk om het fresco van Pinturrichio en het bijzondere gebeeldhouwde portaal te bewonderen. Spello is op haar mooist tijdens de Infiorata. De straten van Spello worden bedekt met gigantische bloementapijt.

Narni

In het zuiden van Umbrië ligt het middeleeuwse dorpje Narni. Narni is sprookjesachtig en geef je het gevoel dat je terug gaat in de tijd. De beroemde Britse schrijven C.S. Lewis vernoemde zijn boekenreeks “The Chronicles of Narnia” naar dit prachtige dorpje. In 1979 werden ondergrondse geheime grotten ontdekt. Het wordt de ondergrondse stad genoemd die vermoedelijk door Dominicaanse monniken uit het bovengrondse klooster werden gebruikt in de tijd van de inquisitie. De ondergrondse stad is compleet met kerken, altaren, martelkamers en gevangenissen waarin symbolen op de muren zijn uitgehouwen als wanhoopskreet door de gevangenen. Het ondergronds Narni is open voor bezoekers.

Torgiano

Torgiano, het wijnstadje van Umbrië heeft haar naam te danken aan het MUVIT wijnmuseum. Dit museum wordt is het belangrijkste wijnmuseum ter wereld. Het museum beschikt over een prachtige collectie voorwerpen variërend van Etruskische amfora en Middeleeuwse afbeeldingen tot prachtig glaswerk en een unieke, eeuwenoude wijnpers. Voor liefhebbers van wijn is een bezoek aan het wijnmuseum zeker de moeite waard.

Bettona

In het hart van Umbrië, vind je een van de best bewaard gebleven middeleeuwse stadje van de regio: Bettona. Bettona wordt het Etruskische balkon (Il balcone etrusco) genoemd vanwege het panoramisch uitzicht over de steden Perugia en Assisi. Het oude centrum van de stad wordt omringd door een stadsmuur. Ondanks dat het stadje in 1352 is aangevallen en in brand gestoken, zijn er nog sporen uit het verleden bewaard gebleven. De kerken bleven bespaard en kunnen nog steeds bezocht worden.

Castiglione del Lago

Aan het Lago di Trasimeno vind je het stadje Castiglione del Lage. Het oude stadcentrum is geheel ommuurd en heeft drie toegangspoorten. Achter de hoge stadsmuren bevinden zich idyllische kerkjes en boetiekjes. In het stadje ligt het Castello Rocca del Leone. Dit kasteel heeft meerdere torens en een park vanwaar je kunt genieten van het prachtig uitzicht over het meer. Vanaf het kasteel loop je naar de renaissance – palazzo van de Della Corgna hertogen. De muurbeschilderingen in het stadhuis zijn prachtig en zeker bewonderingswaardig.

Panicale

Panicale ook wel het miniatuurstadje van Umbrië genoemd, ligt niet ver van het Lago Trasimeno. Panicale is nog vrij onbekend, er komen vrijwel geen toeristen en daarom is het zeker een bezoekje waard. Panicale ligt op een heuvel, de straten en huizen liggen in concentrische cirkels verdeeld over drie niveaus. Elk niveau heeft een pleintje en op het hoogste niveau vind je het plein met daarop het Palazzo del Podestà. Op het eerste niveau vind je het Piazza Umberto I, vanaf dit plein zie je de achter- en zijkant van de grote kerk San Michele Arcangelo die de hoofdingang op het tweede plein heeft.

Norcia

Norcia is een volledig ommuurd stadje dat aan de Monte Sibillini ligt. Hou je van lekker eten? Dan moet je Norcia tijdens je vakantie zeker bezoeken. Het stadje is beroemd om haar worsten en staat bekend om de beste slagers van heel Italië. Het woord Norcino betekent daarom niet alleen een inwoner van Norcia, maar ook varkensslager.

Deze website maakt gebruik van cookies voor een goede werking van de site. Klik je op akkoord? Dan stem je toe dat wij cookies plaatsen. Voor meer informatie, lees onze privacyverklaring