De mooiste onontdekte plekken in Emilia-Romagna

Ik wil jullie wekelijks meenemen naar de mooiste onontdekte plekken in Italië. De plekken zijn nog niet ontdekt door het massatoerisme en daarom zijn ze zeker een bezoekje waard.

Deze week neem ik jullie mee naar Emilia-Romagna. De vruchtbare grond van Emilia-Romagna ligt ingeklemd tussen de rivier Po en de bergen van de Apennijnen. Dwars door de regio loopt de oude Romeinse weg ‘Via Aemilia’ en hierlangs liggen de belangrijkste steden. De monding van de Po herbergt een prachtig natuurgebied en aan de Adriatische kust vind je de mooiste stranden. In het binnenland glooit het landschap en zie je overal kleine authentieke Italiaanse dorpen. Hier proef je het echte gastronomisch Italië.

 

San Leo

Dit mooie middeleeuwse dorpje is door de eeuwen heen nagenoeg niet veranderd. Het dorpje is uitgeroepen tot een van de mooiste dorpjes van Italië. Dit merk je tijdens een wandeling door de middeleeuwse straatjes. Dit dorpje kent een aantal Romaanse gebouwen zoals de kathedraal en de parochiekerk. Vanuit het Palazzo della Rover heb je een prachtig uitzicht over de glooiende heuvels. Het fort San Leo dat boven op de rots ligt, diende in de 18de eeuw als gevangenis. Momenteel is het een museum waar nog veel schatten van vroeger geborgen liggen. Er zijn cellen, meubelstukken, wapens en een folterkelder bewaard gebleven.

Bobbio

In de prachtige vallei van de Trebbia, omringd door de Apennijnen vind je het dorpje Bobbio. Bobbio kent prachtige bezienswaardigheden. Het museo della Città is een museum over de geschiedenis van Bobbio. Vroeger diende dit museum als bibliotheek. Wie een bezoek brengt aan Bobbio moet zeker het Castello Malaspina dal Verme binnengaan. Vanuit dit kasteel kijk je uit over de daken van Bobbio. In de Capello di San Giovanni vind je tal van kunst schatten. Naast deze bezienswaardigheden vind je rondom Bobbio prachtige natuur. Wat opvalt is de gebochelde Romeinse brug. Deze brug heeft de naam te danken aan de elf bogen die de brug telt.

Vigoleno

Een rustig middeleeuws dorpje dat uitgeroepen is tot een van de mooiste dorpjes van Italië. Deze naam heeft dit dorpje te danken aan het adembenemende uitzicht vanaf de hoogste toren. Dit dorp is omringt door twee muren, één uit de renaissance en één uit de middeleeuwen. Vigoleno kent maar één toegangsweg die je nieuwsgierig doet maken na wat er achter de muren verscholen ligt. Het dorp kent een vierkant dorpshart waaraan alle belangrijke monumenten liggen. Breng een bezoek aan het Castello di Vigoleno, het kasteel is nog steeds eigendom van de Familie Scotti, maar dient momenteel als hotel, restaurant en er kan getrouwd worden.
 

Castell’Arquato

Dit dorpje heeft haar naam te danken aan het prachtige kasteel dat het pronkstuk is van dit dorp. Door de poort de ‘Porza Monteguzzo’ bereik je het oude centrum van Castell’Arquato. Je merkt aan alles hoe de mensen in de middeleeuwen leefden. Het centrum werd met de buitenwereld verbonden door ophaalbruggen, in de Porza Monteguzzo kun je dit nog zien. Wanneer je door de poort heen loopt kom je eerst in het lager gelegen gedeelte van het dorp. In dit dorp gold toen: hoe rijker je was, hoe hoger je huis lag.
 

Dozza

Dit dorpje staat bekend om de prachtige muurschilderingen, die gemaakt zijn door kustenaars uit de omgeving. De muurschilderingen zijn door heel het dorp te vinden, dus een wandeling door dit dorp is zeker de moeite waard. Naast de prachtige muurschilderingen die het dorpje kent, heeft het ook een kasteel ‘La Rocca’ dat is gebouwd in de vorm van een scheepskiel. Tegenwoordig worden er concerten, proeverijen en voorstellingen gehouden.

Deze website maakt gebruik van cookies voor een goede werking van de site. Klik je op akkoord? Dan stem je toe dat wij cookies plaatsen. Voor meer informatie, lees onze privacyverklaring