• Italië specialist
 • Persoonlijk reisadvies
 • Accommodaties persoonlijk bezocht
 • SGR deelnemer
Bekijk foto's
Weather data is NOT cached!

Agriturismo Villa Galatea

Etna, Sicilië, Acireale 1 vrijstaand huisje, 3 appartementen

weather Acireale 26 C°
(1 reviews )

Op de locatie

 • Huisdier
 • Zwembad
 • Wifi in alle appartementen
 • Airco in alle appartementen
 • Fietsen
 • Wifi gemeenschappelijk
 • Workshop koken

In de omgeving

 • Aan het strand
 • Restaurant < 20 min. loopafstand
 • Treinstation < 30 km
 • Vliegveld < 30 km

Beschrijving

Agriturismo Villa Galatea

Agriturismo Villa Galatea is een exclusieve villa met zwembad in de plaats Stazzo aan de Cyclops Riviera in het noorden van Catania. Op slechts een steenworp afstand van een rots van lavasteen gelegen, beschikt deze villa over een prachtig zwembad en voldoende ruimte om optimaal van het buitenleven te genieten. Agriturismo Villa Galatea beschikt over een vrijstaand huisje, Casetta, en drie gezellige appartementen die in een weelderige tuin met gazon liggen. Eén van de appartementen wordt in de zomermaanden bewoond door de eigenaren.

Agriturismo Villa Galatea is ideaal voor een ontspannen vakantie aan zee en de perfecte uitvalsbasis om de omgeving te verkennen. Vanuit de nabijgelegen haven kunt u met de boot naar het eiland Lachea en op slechts een paar kilometer afstand liggen het Etna-park, Acireale, Catania, Taormina en Syracuse.

Indeling Agriturismo Villa Galatea

Wasmachine

Met uitzondering van het appartement Conchiglia heeft ieder appartement een wasmachine.

Extra bed

In de appartementen Corallo en Lampara is het mogelijk een extra bed te plaatsen. De kosten hiervoor zijn € 70,00 per week.

Huisje Casetta (4+0)

Het vrijstaande huisje Casetta (70 m2) is verdeeld over twee verdiepingen en geschikt voor maximaa vier personen. Op de begane grond heeft u de beschikking over een woonkamer met keukenhoek, een 2-persoonsslaapkamer en een badkamer met douche. Op de eerste verdieping heeft u de beschikking over een 2-persoonsslaapkamer en een badkamer met douche.

Lampara (4+0)

Appartement Lampara (70 m2) is gelegen op de begane grond en geschikt voor vier personen. U heeft de beschikking over een woon-/eetkamer, een keuken, een badkamer met douche en twee slaapkamers waarvan één met 2-persoonsbed en de ander met een stapelbed. Tegen betaling is het mogelijk een extra bed te plaatsen.

Conchiglia (4+0)

Appartement Conchiglia (45 m2) is gelegen op de begane grond en geschikt voor vier personen. U heeft de beschikking over een keuken, een badkamer met douche en een slaapkamer met een (1-persoons-) twijfelaar en een enkel bed en een slaapkamer met 2-persoonsbed.

Corallo (2+0)

Appartement Corallo (50 m2) is gelegen op de begane grond en geschikt voor twee personen. U heeft de beschikking over een woonkamer met keuken, een 2-persoonsslaapkamer en een badkamer met douche. Tegen betaling is het mogelijk een extra bed te plaatsen.

Specialiteiten

Zwembad

In de tuin vindt u een gemeenschappelijk zoutwater zwembad van 12 bij 5 meter met een diepte van 1,50 meter. Het zwembad is geopend van begin april tot eind oktober.

Extra bed

Bij Agriturismo Villa Galatea is het mogeijk een extra bed in de appartementen te plaatsen de kosten hiervoor bedragen € 70,- p.s.p.w. en zijn ter plaatse te voldoen. Een extra bed is niet mogelijk bij het appartement Conchiglia.

Wasmachine in appartement

Alle appartementen beschikken over een eigen wasmachine met uitzondering van appartement Conchiglia.

Diensten op aanvraag

Tijdens uw verblijf bij Agriturismo Villa Galatea kunt u gebruik maken van diverse extra diensten.

Denk bij voorbeeld aan:

Aan deze diensten zijn mogelijk extra kosten verbonden.

Bekijk beschikbaarheid, neem een optie of boek direct

Hoe werkt het?

Kies de maand waarin u deze accommodatie wenst te bezoeken en kies het aantal nachten dat u wenst te verblijven. In de beschikbaarheidstabel verschijnt de juiste maand en de periode die u heeft geselecteerd. Plaats dit groene gedeelte op de data dat u wenst te boeken. Indien deze periode nog vrij is, verschijnt de button “Boek nu” of “Optie”. Bij Ecco Italia boekt u veilig en vertrouwd met SGR garantie.

Services

Need to see

Siracusa

Siracusa ligt geheel oostelijk aan de kust, en heeft economisch en cultureel altijd een sleutelrol gespeeld. Het Griekse theater is nog in goede staat. Ook kunt u de oude steengroeven bezoeken. Hier werd de steen voor veel monumenten gewonnen, maar ze deden ook dienst als strafkamp. In de oostelijke hoek van Neapolis de dodenstad, vindt u een van de grootste graven; dat van Archimedes, een van de grootste wetenschappers uit de oudheid.

Piazza Armerina

Zeer zeker moet u tijdens uw verblijf op Sicilië een bezoek brengen aan de Villa de Casale in Piazza Armerina. Deze villa dateert uit de derde eeuw. In de twaalfde eeuw is deze enorme villa tijdens een overstroming bedekt met een laag modder waardoor het zeer goed geconserveerd is. Alle kamers in deze villa van een grootgrondbezitter zijn versierd met schitterende mozaïeken en bevat zeer veel archeologische schatten.

Noto

Noto is een schitterende barokke stad geheel opgetrokken uit tufsteen. Deze stad werd na de aardbeving van 1693 gedurende de gehele achttiende eeuw een bouwput. De stad valt nog steeds langzaam uiteen, maar er wordt hard gewerkt aan het herstel. Prachtige schilderijen en fresco's zijn te zien in de kerk san Carlo al Corso en Palazzo Trigona. Andere mooie kerken zijn de Santa Chiara en San Francesco.

Taormina

Noordelijker gelegen ligt Taormina, een echte kustplaats waar het eiland om bekend staat. In vroeger tijden was deze stad gedurende de zomerperiode de pleisterplaats van aristocraten en bankiers. Een bezoek waard is het Piazza IX Aprile, het Griekse theater dat uitzicht geeft op zee en de Etna. In het palazzo Corvaja kwam in 1411 het eerste Siciliaanse parlement bijeen.

Palermo

De hoofdstad Palermo ligt langs de baai aan de voet van de Pellegrino. De stad dankt zijn naam aan de zee, Panarmos, hetgeen haven betekent. Palermo beleefde zijn hoogtepunt onder de Arabische heerschappij. Later werd het de hoofdstad van het Normandische koninkrijk. Maar ook de barok heeft in de zeventiende en achttiende eeuw zijn sporen in deze stad achtergelaten. In 1943 heeft de stad helaas erg geleden onder hevige bombardementen. De laatste jaren wordt hard gewerkt om de stad weer in de oude glorie terug te brengen. Zeer de moeite waard om te bezoeken zijn het Palazzo dei Normanni, het koninklijk paleis van de Noormannen, aan het Piazza della Vittoria, een van de grootste pleinen van de stad waar ook de Capella Platina ligt, een kapel met prachtige mozaïeken. Een van de belangrijkste monumenten van Palermo is de San Giovanni degli Eremiti, een Arabische kerk omgeven door een weelderige tuin. Maar ook de San Domenico kerk of de Kathedraal uit 1184 mag u zeker niet missen.

Cefalù

Cefalù ligt op ca. 50km van Palermo is één van de aantrekkelijkste havenstadjes van Sicilië. Dat komt onder andere door de prachtige ligguing aan de voet van La Rocca en het historische centrum. Idyllische steegjes met bloemenpracht aan en op de balkonnetjes, vele terrasje die en sfeer van mediterrane gezelligheid uitademen en niet te vergeten de azuurblauwe zee en stranden met visserbootjes creëren een gevoel van romantiek. Ook staat Cefalù bekend om haar oude kathedraal uit het tijdperk van de Normandiërs.

Reviews

Prachtige locatie met uitzicht op de etna, onze jongens hebben er veel gezwommen en gesnorkeld. Leuk restaurant en pleintje op loopafstand.

- Ilse -

Ecco Italia nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de nieuwste accommodaties, acties, last minutes en tips van Ecco Italia!