Agriturismo San Donato

Toscane, Florence

Gezellige kleinschalige agriturismo bestaande uit 3 appartementen gelegen in wijnstreek Chianti. Met het dorpje San Donato in Poggio op loopafstand.

2 appartementen
Agriturismo
Authentiek
Proef & geniet
Beschrijving

Agriturismo San Donato

Agriturismo San Donato in Poggio is een middeleeuws stadje dat zich halverwege Florence en Siena bevindt. Liefhebbers van geschiedenis kunnen het bijna niet beter treffen dan deze sierlijke Agriturismo San Donato met drie recent gerestaureerde appartementen.

Ook fijnproevers mogen hier graag komen. De eigenaren produceren Chianti Classico wijn en verse olijfolie.  Agriturismo San Donato is dan ook omgeven door wijn- en olijfgaarden. De eigenaren organiseren op aanvraag proeverijen.

Wanneer u de Italiaanse keuken wat meer wilt verkennen kunt u terecht in het dorpje San Donato. Daar zijn pizzeria’s, restaurants en allerlei soorten authentieke winkeltjes te vinden. Iets verder weg is San Gimignano (18 km), dat dankzij haar beroemde torens, ook wel het Manhattan van Toscane wordt genoemd.

U kunt natuurlijk ook op de boerderij zelf de dag prachtig doorbrengen. Er is een grote privé tuin, uitgerust met tafels, stoelen, een parasol, en bovenal een zwembad (6x12x1,40 meter). U kunt ook zwemmen in het meer dat bij het landgoed hoort. Deze kunt u bereiken via door groene natuur omgeven wandelpaden.
Voorzieningen
Huisdier toegestaan
Proeverijen
Wasruimte gemeenschappelijk
Wifi gemeenschappelijk
Zwembad
Over de locatie

Florence

Wereldberoemd is de artistieke stad Florence. Vele kunstenaars, beeldhouwers, architecten en intellectuelen hebben deze stad tijdens de renaissance gevuld met schitterende gebouwen en kunstwerken. Natuurlijk bezoekt u de Ponte Vecchio, de brug over de Arno, het Palzzo Pitti, maar ook het middelpunt van de stad, de Duomo met de Campanile. Zeker de moeite waard is een bezoek aan de Uffizi, een van de belangrijkste kunstmusea van de stad.

Lucca

De stad Lucca heeft een rechthoekig stratenpatroon zoals de voormalig Romeinse nederzetting. De stad is goed te voet te bezichtigen omdat verkeer zo veel mogelijk buiten de stad wordt gehouden. Op de plaats van het Romeinse forum staat nu de San Michele in Foro. Ook erg mooi is de kerk San Frediano. In het centrum van Lucca vindt u het geboortehuis van Puccini, de beroemde componist. In de Via Fillungo kunt u heerlijk winkelen en slenteren tussen winkels die versierd zijn in art nouveau stijl.

Cortona

De door de Etrusken gestichte stad is niet alleen één van de oudste steden maar ook één van de meest schilderachtige, met zijn wirwar aan oude straatjes, steegjes en gebouwen. De stad heeft diverse mooie musea die zeer de moeite waard zijn om te bezoeken indien u van kunst houdt.

Volterra

Volterra is gelegen op een plateau waardoor het een zeer mooi uitzicht heeft op de heuvels rondom. Grote delen van de oude Etruskische muren staan nog overeind. Veel van de oude Etruskische voorwerpen kunt u bekijken in het Museo Gaurnacci. De Duomo heeft een zeer mooie preekstoel met gebeeldhouwde panelen. De stad is bekend om zijn ambachtslieden die al 2500 jaar beelden snijden van de plaatselijke albast.

San Gimignano

De dertien torens, in de twaalfde en dertiende eeuw gebouwd door adellijke families, domineren het mooie silhouet van San Gimignano. Het middeleeuws aanzicht van de stad is sindsdien nauwelijks veranderd. Van de torens is alleen de Torre Grossa voor publiek geopend. Mooi zijn ook het Collegiata, het Palazzo del Popolo en het Palazzo Vecchio del Podesta met waarschijnlijk de oudste toren.

Siena

De belangrijkste bezienswaardigheden van deze stad zijn gelegen rond het waaiervormige Piazza del Campo, het hart van het zeventiende contrade. De eeuwenoude strijd tussen de stadsdelen leeft weer op tijdens de jaarlijkse Palio gereden op het plein. De stad heeft een zeer mooie Duomo en Campanile. De doopkapel bevat zeer mooie fresco's. Midden op het plein vindt u de Fonte Gaia.

Specialiteiten

Wijnproeverij

Op aanvraag organiseren de eigenaren diners en proeverijen van de producten van hun wijn/olijfgaard. De eigenaren maken hier graag een speciale gelegenheid van. Zo worden de gasten verwelkomd in een grote zaal die hier speciaal voor ingericht is.

Zwembad

Er is een gemeenschappelijke zwembad. De afmetingen hiervan zijn 6 x 12 meter, met een maximale diepte van 1,40 meter. Het zwembad is geopend van 1 juni t/m 30 september.

Meertje

Via een prachtig natuurpark kun je het meertje bereiken dat bij het landgoed hoort.

Torens

San Gimignano (12 km), het ‘Manhattan van Toscane’, staat bekend om haar torens die tussen de 12de en 14de eeuw door rijke families zijn opgetrokken. Hoewel deze gebruikt werden als woning en ter verdediging, dienden ze vooral als prestigeobject. Op haar hoogtepunt had de stad 72 torens. Nu zijn er nog maar 14 torens. U kunt ook een langer reisje naar Pisa (95 km.) ondernemen, wanneer u uw torens liever scheef heeft.

Beschikbaarheid
Aankomstdatum
Vertrekdatum
Aantal gasten en slaapkamers
Verdieping
2 opties niet beschikbaar in je periode of voldoet niet aan je ingevoerde kenmerken
Reviews
0 reviews

Deze website maakt gebruik van cookies voor een goede werking van de site. Klik je op akkoord? Dan stem je toe dat wij cookies plaatsen. Voor meer informatie, lees onze privacyverklaring