Agriturismo Colle di Bordocheo

Toscane, Lucca

Agriturismo Colle di Bordocheo ligt in de heuvels bij Lucca en heeft een zeer bevoorrechte ligging met een prachtig uitzicht over de vallei en op de mooiste zonsondergangen.

4 appartementen
Agriturismo
Groepsvakantie
Landelijk
Wijnlandgoed
Moderne inrichting
Verzorgd ontspannen
Beschrijving

Agriturismo Colle di Bordocheo

Agriturismo Colle di Bordocheo ligt in de heuvels bij Lucca en heeft een zeer bevoorrechte ligging met een prachtig uitzicht over de vallei en op de mooiste zonsondergangen.

Colle di Bordocheo is een biologische boerderij gelegen in een gebied waar wijngaarden en olijfboomgaarden uitstekend gedijen dankzij het gunstige klimaat en de vele zonuren. Ze produceren wijn, extra vergine olijfolie en de eigenaren heten u van harte welkom om deze betoverende regio van Toscane te ontdekken.

U kunt genieten van een aperitief in de grote tuin, die overgaat in typische wijngaarden en olijfboomgaarden. Vogelliefhebbers kunnen hun hart ophalen: onder andere de hop, het roodborstje, de Europese kwikstaart en de bijeneter komen voor in dit gebied.

Begin jaren negentig hebben de eigenaren een oude boerderij op het landgoed gerenoveerd en omgebouwd tot 4 zelfstandige vakantieappartementen. In 2019 zijn de appartementen volledig gerenoveerd en op een sfeervolle en smaakvolle manier ingericht.

Colle di Bordocheo ook als villa te huur

De vier appartementen zijn ook in zijn geheel af te huren. Voor meer informatie over Villa Colle di Bordocheo klikt u hier.

Services
ServiceInclusiefVerplichtOptioneelKostenBerekeningOpmerkingen
GWE
Bed-, bad- en keukenlinnen Wekelijkse wissel.
Wifi - Internet
Toeristenbelasting Er kan sprake zijn van toeristen belasting ter plaatse te voldoen.
Borgsom € 200,- contant bij aankomst te voldoen.
Badlakens € 4,- per persoon per wissel.
Gebruik centrale wasruimte € 5,- per gebruik.
Verwarming Naar verbruik via de meter.
Huisdier€ 30,00Per huisdier per verblijf.
Over de locatie

Florence

Wereldberoemd is de artistieke stad Florence. Vele kunstenaars, beeldhouwers, architecten en intellectuelen hebben deze stad tijdens de renaissance gevuld met schitterende gebouwen en kunstwerken. Natuurlijk bezoekt u de Ponte Vecchio, de brug over de Arno, het Palzzo Pitti, maar ook het middelpunt van de stad, de Duomo met de Campanile. Zeker de moeite waard is een bezoek aan de Uffizi, een van de belangrijkste kunstmusea van de stad.

Lucca

De stad Lucca heeft een rechthoekig stratenpatroon zoals de voormalig Romeinse nederzetting. De stad is goed te voet te bezichtigen omdat verkeer zo veel mogelijk buiten de stad wordt gehouden. Op de plaats van het Romeinse forum staat nu de San Michele in Foro. Ook erg mooi is de kerk San Frediano. In het centrum van Lucca vindt u het geboortehuis van Puccini, de beroemde componist. In de Via Fillungo kunt u heerlijk winkelen en slenteren tussen winkels die versierd zijn in art nouveau stijl.

Cortona

De door de Etrusken gestichte stad is niet alleen één van de oudste steden maar ook één van de meest schilderachtige, met zijn wirwar aan oude straatjes, steegjes en gebouwen. De stad heeft diverse mooie musea die zeer de moeite waard zijn om te bezoeken indien u van kunst houdt.

Volterra

Volterra is gelegen op een plateau waardoor het een zeer mooi uitzicht heeft op de heuvels rondom. Grote delen van de oude Etruskische muren staan nog overeind. Veel van de oude Etruskische voorwerpen kunt u bekijken in het Museo Gaurnacci. De Duomo heeft een zeer mooie preekstoel met gebeeldhouwde panelen. De stad is bekend om zijn ambachtslieden die al 2500 jaar beelden snijden van de plaatselijke albast.

San Gimignano

De dertien torens, in de twaalfde en dertiende eeuw gebouwd door adellijke families, domineren het mooie silhouet van San Gimignano. Het middeleeuws aanzicht van de stad is sindsdien nauwelijks veranderd. Van de torens is alleen de Torre Grossa voor publiek geopend. Mooi zijn ook het Collegiata, het Palazzo del Popolo en het Palazzo Vecchio del Podesta met waarschijnlijk de oudste toren.

Siena

De belangrijkste bezienswaardigheden van deze stad zijn gelegen rond het waaiervormige Piazza del Campo, het hart van het zeventiende contrade. De eeuwenoude strijd tussen de stadsdelen leeft weer op tijdens de jaarlijkse Palio gereden op het plein. De stad heeft een zeer mooie Duomo en Campanile. De doopkapel bevat zeer mooie fresco's. Midden op het plein vindt u de Fonte Gaia.

Specialiteiten

Zwembad

Colle di Bordocheo heeft een prachtig omheind ‘infinity-zwembad’ van 6 x 11 meter. Uiteraard staan er ook zonnebedden en parasols, en er is een buitendouche.

Wijn- en olijfolie proeverijen

Colle di Bordocheo organiseert uitgebreide proeverijen van de wijnen en olijfolie van eigen productie. Naast het proeven krijgt u uitleg over de regio, de geschiedenis en traditie van de boerderij en haar wijnen en olie, en informatie over het productieproces. Ze maken er graag een op maat gemaakte ervaring voor u van. Er zijn verschillende mogelijkheden, bijvoorbeeld inclusief een lunch met producten van het seizoen, of met een begeleide wandeling over het landgoed met uitleg over de wijnen en over de omgeving.

Lunch of apéritief

Op verzoek verzorgt de accommodatie een lichte lunch of apéritief in de tastingroom.

Kok aan huis

Wanneer u geen zin heeft om zelf te koken kan de accommodatie een privékok regelen die naar uw appartement komt om te koken. De kok zal gebruik maken van locale seizoensingrediënten. Uiteraard houdt hij/zij bij het koken rekening met eventuele dieetwensen of allergieën.

Ontspanning en uitstapjes

Colle di Bordocheo kan ook zorgen voor een massage, babysit, een begeleide tour door Lucca of een tour langs de outlet shopping centra in de regio.

Beschikbaarheid
Aankomstdatum
Vertrekdatum
Aantal gasten en slaapkamers
Verdieping
4 opties niet beschikbaar in je periode of voldoet niet aan je ingevoerde kenmerken
Reviews
0 reviews

Deze website maakt gebruik van cookies voor een goede werking van de site. Klik je op akkoord? Dan stem je toe dat wij cookies plaatsen. Voor meer informatie, lees onze privacyverklaring