• Italië specialist
  • Persoonlijk reisadvies
  • Accommodaties persoonlijk bezocht
  • SGR deelnemer

Vakantie Apulië / Puglia

Puglia, de regio in de hak van de laars van Italië, is nog nauwelijks aangetast door het massatoerisme. Het is een zonovergoten regio met prachtige stranden. De witgekleurde zandstranden met een azuurblauwe zeeën zijn zeker de moeite waard. In het hart van Puglia bevindt zich de meest romantische vallei van Puglia: de Valle d’Itria. Deze vallei is beroemd vanwege de talloze, schitterende trulli. Trulli zijn witte huisjes met een kegelvormig dak.

Trek erop uit in Puglia

Ostuni

Stap in de auto en rijd naar Ostuni, dit prachtige stadje is gebouwd op heuvels en wordt ook wel Città Bianca, witte stad, genoemd. Vanaf het Piazza della Libertà kan je helemaal naar de top wandelen. Aangekomen bij de top kan je de prachtige kerk Piazzetta Cattedrale bezoeken en heb je een prachtig uitzicht over de Adriatische zee.

Otranto

Een van de mooiste kustplaatsjes in Puglia is Otranto. Otranto heeft een prachtige kathedraal en deze staat bekend om haar bijzondere mozaïekvloer. De kathedraal is de grootste kerk van de provincie Puglia. Wanneer je klaar bent met het wandelen door de stad kan je heerlijk uitrusten op een van de stranden.

Bari

De hoofdstad van Puglia is Bari en staat bekend als echt havenstad. Het historische centrum van Bari is zeker een bezoekje waard. In deze stad heb je het gevoel dat je 100 jaar terug in de tijd gaat. De kleine straatjes, balkonnetjes vol met was en knusse binnenplaatsen waar je lekkere pizza, pasta of gelato kan eten, bezorgen jou het ultieme Italië-gevoel.

Lecce

Deze stad in de hak van de Italiaanse laars staat bekend om de vele zandkleurige monumenten in barokstijl uit de 16e eeuw. Vanwege de typische vormen van het barok wordt Lecce ook wel het Florence van het Barok genoemd. Wanneer je wandelt door het historische centrum van Lecce wordt je overdonderd door alle prachtige gebouwen. Heb je geen zin om in de hitte in de zomer deze stad te bezoeken? Lecce is een perfecte bestemming om een bezoekje aan te brengen in de winter omdat het in deze stad zelden kouder dan 20 graden is.

Alberobello

Wat je zeker niet mag missen tijdens een bezoek aan Puglia is het stadje Alberobello. Alberobello staat bekend als Valle d’Itria. Deze naam heeft het stadje te danken aan de betoverende trulli die je er kunt vinden. Trulli zijn witte huisjes met een kegelvormig dak. Wanneer je een bezoek brengt aan de trulli huisjes is het een aanrader om ook de Chiese di Sant’Antonio te bezoeken. Dit is een kerk in de vorm van een trulli.

Natuur in Puglia

De natuur in Puglia varieert van kliffen, witte stranden, heuvels en kraakhelderwater. Puglia kent prachtige natuurgebieden zoals Nationaal Park dell’ Alta Murgia en Gargano Nationaal Park.

Stranden van Puglia

Puglia kent vele adembenemend mooie witte zandstranden gelegen in prachtige baaien en een azuurblauwe zee. De mooiste stranden zijn Vignanotica, Torre Dell’Orso, Maldive del Salento, Baia dei Turchi en Grotta della Poesia.

Beste reistijd

De beste reistijd naar Puglia is in april, mei, juni, september en oktober. In Puglia is het namelijk het hele jaar door heerlijk weer.

Feestdagen

  • 25 april bevrijdingsdag
  • 2 juni Dag van de Republiek
  • 8 december Maria’s Onbevlekte Ontvangenis

Ecco Italia nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de nieuwste accommodaties, acties, last minutes en tips van Ecco Italia!