Vakantie Iseomeer / Lago d’Iseo

 

Weg van de massa vind je de rust en het natuurschoon aan het prachtige Lago d’Iseo. In de omgeving bezoek je natuurlijk de beroemde wijnstreek Franciacorta en het natuurreservaat Torbiere del Sebino. Vaar ook even over naar Monte Isola. Op dit bijna autovrije eiland kun je volop wandelen en genieten van mooie vergezichten.

Trek erop uit rond het Lago d’Iseo

Stap in de auto en trek erop uit in het gebied rondom het Lago d’Iseo. Bezoek rond het meer de mooie kleine plaatsjes, proef de mousserende wijnen in de wijnstreek Franciacorta en bekijk de natuurlijke steenpiramiden Fate di Pietra. Vaar over naar het eiland Monte Isola en wandel er door de beboste omgeving. Bezoek het klooster van San Pietro en kijk met verbazing naar de Prehistorische rotstekeningen in Val Camonica.

Bezoek de steden aan het Lago d’Iseo

Iseo is de naamgever van het meer, maar zeker niet het enige stadje. Langs het meer vind je veel bijzondere steden en dorpen die allemaal het bezoeken meer dan waar zijn. Ga bijvoorbeeld eens naar:

  • Sarnico – Dool rond in het historische centrum van Sarnico;
  • Riva di Salto – Loop over de promenade en geniet van het uitzicht over het meer;
  • Iseo – Drink een espresso op het Piazza Giuseppe Garabaldi in Iseo.
  • Natuur rond het Lago d’Iseo

Rond het Lago d’Iseo kun je volop genieten van de mooie natuur die deze omgeving te bieden heeft. Bewandel de gemarkeerde routes door het ongerepte natuurreservaat Torbiere del Sebino. Bezoek de prachtige vallei Val Camonica en bekijk daar de  prehistorische rotstekeningen. Probeer te voet de top van de Monte Isola te bereiken en geniet van het vergezicht over het meer.

Stranden rond het Lago d’Iseo

Verdeeld langs de oevers van het Lago d’Iseo vind je veel kleine kiezelstranden.