Vakantie Gardameer / Lago di Garda

 

Het diepblauwe water van het Lago di Garda, de bijzondere begroeiing met oleanders, citroenbomen en cipressen en de achtergrond van hoge bergen en mooie natuur maken het Lago di Garda tot een schilderachtige omgeving. Een vakantie aan het Lago di Garda verveelt nooit. Met een omtrek van ruim 158 kilometer is dit het grootste meer van Italië en is er altijd wat te doen.

Trek erop uit rond het Lago di Garda

Stap in de auto en trek erop uit in het gebied rond het Gardameer. Bezoek de mooie stadjes langs het meer, rij door de Brasa Schlucht, één van de mooiste wegen ter wereld.  Bezoek de prachtige tuin van Parco Giardino Sigurta, Ga naar het idillische dorpje Borgheto sul Mincio, wandel in 3 uur naar de bedevaartskerk Santuario Madonna del Frassino en stop even op Punta San Vigilio, om van het mooiste plekje van het Gardameer te genieten. Hou je van een pretpark? Ga dan naar Gardaland of Canevaworld.

Bezoek de steden aan het Lago di Garda

Direct aan het Lago di Garda liggen prachtige steden en dorpen. Dit zijn een paar heel mooie om te bezoeken:

  • Sirmione – Bewonder de restanten van een oude romeinse villa in Sirmione;
  • Peschiera – Sluit jezelf op in de imposante vesting van Peschiera;
  • Lazise – Waan je in de middeleeuwen in het prachtige Lazise.

Natuur rond het Lago di Garda

Rond het Lago di Garda is voldoende natuur om heerlijk in te wandelen, te fietsen en te moutainbiken. Wil je echt de natuur in, breng dan een bezoek aan Parco della Cascate di Molina. In dit mooie natuurpark vind je watervallen, grotten, bossen en valleien. Je kunt er verschillende wandelroutes volgen die je langs de mooiste delen van het park leiden.

Stranden rond het Lago di Garda

Rondom het Gardameer vind je voornamelijk kiezelstranden. Op enkele plekken is een kunstmatig zandstrand aangelegd. Vaak zijn dit privéstranden die je tegen betaling kunt bezoeken. Trek erop uit rond het Gardameer en je zult zelf in de vele baaien voldoende kleine strandjes ontdekken. Dit zijn een paar mooie stranden:

  • La Baia delle Sirene – Een mooi privé kiezelstrand in een prachtige baai;
  • La Baia del Vento – Een populair breed zand- en kiezelstrand met uitzicht op het eiland Isola del Garda;
  • Spiaggia Porto Torchio – Een lang en breed privé-kiezelstrand met een ligweide en een speeltuin.