Vakantie Comomeer / Lago di Como

 

De hoge, begroeide bergen rond het Comomeer zorgen voor een schilderachtig uitzicht. In het najaar en de winter hangt er een sprookjesachtige nevel over het water. Het klimaat is er heerlijk, de alpen lucht is er zuiver. En in de eindeloze natuur is het goed toeven. Het Comomeer is perfect voor watersporten, wandelingen, zwemmen en gewoon met een glas wijn genieten van het adembenemende uitzicht.

Trek erop uit rond het Lago di Como

Stap in de auto en trek erop uit in het gebied rond het Comomeer. Bezoek natuurlijk Como en Lecco, maar rij ook eens door de andere mooie stadjes rond het meer. Bezoek Isola Comacina, maak mooie wandelingen in de bergen en maak een boottocht over het water. Ga naar Orrido di Bellano en beleef vanaf een speciaal hiervoor aangelegde brug het naar beneden kletterende water van de waterval van dichtbij. Bezoek het statige paleis van Gravedona en bewonder de ruïnes van de Romeinse baden in Viale Lecco.

Bezoek de steden aan het Lago di Como

Rond het Lago di Como liggen de mooiste dorpen en steden, zoals:

  • Como – Vind in de oude kleine straatjes de grote kathedraal van Como;
  • Varenna – Word verliefd op het mooiste dorp van het Lago di Como;
  • Bellagio – Geniet van de villa’s, paleizen, tuinen en parken in Bellagio;
  • Cernobbio – Bezoek de beroemde Villa d’Este.

Natuur rond het Lago di Como

Rond het Comomeer vind je een en al natuur. Je kunt er uren door de bergen wandelen of fietsen. In het Noorden ligt het natuurreservaat Pian di Spagna met heel veel fiets- en wandelroutes. Zoek je iets bijzonders? Ga dan naar de kloven van Orrido di Bellano en Orrido di Nesso. Dit maakt je vakantie aan het Comomeer pas echt onvergetelijk.

Stranden rond het Lago di Como

Rondom het Lago di Como geniet je altijd van een strand met uitzicht. Het water is er niet azuurblauw, maar de mooie omgeving met groene bergen maakt een hoop goed. De beste stranden en het helderste water vind je aan de noordkant van het meer, zoals:

  • Lido de Lenno – Prachtig zandstrand dat ‘s avonds verandert in een hippe bar;
  • Domaso – Langgerekt kiezel- en grasstrand met een mooie boulevard;
  • Mandello Bassa – Verschillende kleine strandjes rondom het oude stadje.