De mooiste onontdekte plekken in Veneto

Ik wil jullie wekelijks meenemen naar de mooiste onontdekte plekken in Italië. De plekken zijn nog niet ontdekt door het massatoerisme en daarom zijn ze zeker een bezoekje waard.

Deze week neem ik jullie mee naar Veneto, een groene regio met in het noorden de Dolomieten, in het binnenland de glooiende groene heuvels en langs de kust een vlak landschap. In Veneto heb je veel bezienswaardigheden waar het overspoelt is met massatoerisme. Tijdens mijn bezoek aan Veneto heb ik steden ontdekt waar nog geen massatoerisme te vinden is.


Montagnana

In de regio Veneto ligt een Middeleeuwse stad die nog steeds omgeven is door haar oorspronkelijke stadsmuren. Deze stad staat bekend als een van de mooist bewaarde gebleven Middeleeuwse steden van Europa. Toch is deze stad nog niet ontdekt door het massatoerisme. Deze stad met haar ruim 10 meter hoge muren zijn van ver te ontdekken als je hier naartoe rijdt. Binnen de muren van deze stad vind je ongekende architectuur. Er is weinig verkeer in deze stad waardoor het lijkt alsof je terug gaat naar de Middeleeuwen. Het hart van de stad is te herkennen aan de Piazza en de prachtige gebouwen die hieromheen gebouwd zijn.

Padova

Een van de belangrijkste kunststeden in Italië is Padova (Padua). Deze stad is ooit als een vissersdorp begonnen. Het is een gezellige stad dat barst van de bezienswaardigheden en historie. Tijdens een bezoek aan deze stad mag een bezoek aan het Palazzo della Ragione niet ontbreken. In het middeleeuwse gemeentehuis zijn een aantal unieke dingen te zien. Daarnaast is een bezoek aan één van de markten in Padova ook zeker een aanrader. Italianen zijn gek op eten en dat is terug te vinden op de markt. De keuze op deze markten is enorm. Je kan je het zo gek niet bedenken en het is hier te koop.

Treviso

Treviso is een prachtig ommuurde stad met middeleeuwse poorten, smalle straatjes, Renaissance pleinen en rijk beschilderde kerken. Een leuk weetje over Treviso; het Italiaanse dessert Tiramisu is hier ontdekt en dat maakt dat je in deze stad de lekkerste Tiramisu van heel Italië kan vinden! Bezoek tijdens je uitstapje naar Treviso het Museo di Santa Catarina. Dit is een voormalig klooster, die onlangs geherstructureerd is om een kunst galerie en een archeologische collectie te huisvesten.

Borghetto sul Mincio

Niet ver van het Gardameer ligt het gezellige plaatsje Borghetto sul Mincio. Het dorp is gelegen aan de rivier de Mincio. Maak een wandeling door dit prachtige dorpje en bewandel de Ponte Visconteo. De Ponte Visconteo is een brug uit 1393 en geeft je het gevoel alsof de tijd hier stil heeft gestaan. Borghetto kent een aantal zeer goede restaurants. In deze streek in Italië worden de restaurants zelfs uitgeroepen tot de besten van de hele streek.

Arquà Petrarca

Niet ver van Padova ligt het idyllische dorpje Arquà Petrarca. Dit dorpje is gebouwd door rijke families uit Venetië en genoemd naar de grote middeleeuwse dichter Petrarca. Zijn vroegere huis is nog te bezoeken. Het huis heeft een fresco’s van taferelen die geïnspireerd zijn op zijn poëzie. Bewonder tijdens je bezoek aan deze stad de prachtige kerken die het stadje rijk is.

Asolo

Deze stad staat bekend als ‘de stad met 100 horizonnen’ en heeft deze naam te danken aan haar prachtige ligging. Deze stad kent een prachtig historisch centrum dat benoemd wordt tot een van de mooiste van Italië. Het stadje heeft een knus plein ‘Piazza Garibaldi’ waarop een prachtig 16e-eeuwse fontein staat. De beste manier om Asolo te verkennen is lopend. Maak een prachtige wandeling langs de fonteinen en paleizen.