De mooiste onontdekte plekken op Sicilië

Ik wil jullie wekelijks meenemen naar de mooiste onontdekte plekken in Italië. De plekken zijn nog niet ontdekt door het massatoerisme en daarom zijn ze zeker een bezoekje waard.

Deze week neem ik jullie mee naar Sicilië. Sicilië ligt tussen Europa en Afrika, maar hoort eigenlijk bij geen van beiden. Het eiland is Italiaans, maar de inwoners zeggen dat er minstens zoveel Fenicisch, Grieks, Arabisch, Normandisch, Spaans en Frans bloed door hun aderen stroomt. Sicilië heeft een heel eigen cultuur en dat maakt dit eiland extra bijzonder.

Cefalù

Cefalù ligt op ca. 50km van Palermo is één van de aantrekkelijkste havenstadjes van Sicilië. Dat komt onder andere door de prachtige ligging aan de voet van La Rocca en het historische centrum. Idyllische steegjes met bloemenpracht aan en op de balkonnetjes, vele terrasje die en sfeer van mediterrane gezelligheid uitademen en niet te vergeten de azuurblauwe zee en stranden met vissersbootjes creëren een gevoel van romantiek.

Noto

Noto is een schitterende barokke stad geheel opgetrokken uit tufsteen. Deze stad was na de aardbeving van 1693 gedurende de gehele achttiende eeuw een bouwput. De stad valt nog steeds langzaam uiteen, maar er wordt hard gewerkt aan het herstel. Bekijk de prachtige schilderijen en fresco’s in de kerk San Carlo al Corso en Palazzo Trigona.

Siracusa

Siracusa ligt geheel oostelijk aan de kust en heeft economisch en cultureel altijd een sleutelrol gespeeld. Bezoek hier het Grieks theater en de oude steengroeven.

Piazza Armerina

Tijdens je verblijf op Sicilië moet je zeker een bezoek brengen aan de Villa de Casale in Piazza Armerina. Deze villa dateert uit de derde eeuw. In de twaalfde eeuw is deze enorme villa tijdens een overstroming bedekt met een laag modder waardoor het zeer goed geconserveerd is. Alle kamers in deze villa van een grootgrondbezitter zijn versierd met schitterende mozaïeken en bevat zeer veel archeologische schatten.

Trapani

Trapani is een erg mooie barokke stad, waar het leven bruist. Bezoek de Kathedraal San Lorenzo die ’s avonds verlicht is. Ga overdag naar de mooie stranden, die liggen op maar 10 minuten van de stad.

Deze website maakt gebruik van cookies voor een goede werking van de site. Klik je op akkoord? Dan stem je toe dat wij cookies plaatsen. Voor meer informatie, lees onze privacyverklaring