De mooiste onontdekte plekken op Sardinië

Ik wil jullie wekelijks meenemen naar de mooiste onontdekte plekken in Italië. De plekken zijn nog niet ontdekt door het massatoerisme en daarom zijn ze zeker een bezoekje waard.

Deze week neem ik jullie mee naar Sardinië. Sardinië is bijzonder en heeft een heel eigen cultuur. Een cultuur waarin tradities erg belangrijk zijn. Dankzij de vele oude tradities lijkt het wel alsof de tijd op Sardinië heeft stilgestaan. Naast de oude steden en de mooie stranden vind je er ook nog eens een adembenemend natuurschoon.

Bosa

Bosa is misschien wel het meest kleurrijke plaatsje van Sardinië. Bosa ligt tegen een heuvel aan en dwars door de stad stroomt de rivier de Temo. Bezoek hier de prachtige oude boogbrug, waarvandaan je een prachtig uitzicht hebt over de bonte verzameling kleurrijke huisjes. Iedere dinsdag is er markt in Bosa en kun je streekproducten kopen, zoals de messen uit Pattada, geitenbellen uit de binnenlanden en kurkproducten uit Calangianus. Hou je van kleurrijke huizen en smalle stegen? Bezoek dan de prachtige stad Bosa.

Alghero

Alghero wordt ook wel klein Barcelona genoemd. Bewonder in deze mooie stad de Duomo van Alghero, drink koffie op het Piazza Civica en ga lekker winkelen. Want hier vind je veel mode en design. Loop ook nog even over de grote vismarkt bij de haven en ga naar het strand. Alghero ligt aan zee en heeft een kilometers lang zandstrand. In Alghero kun je gemakkelijk meerdere dagen verblijven.

Orgosolo

Orgosolo is maar een klein dorp en op het eerste gezicht is er niets ongewoons aan. Tot je op de muren van huizen en publieke gebouwen de meer dan 150 muurschilderingen ziet. Vol verbazing loopt je door de straten van dit dorp en geniet je van de mooiste kunstwerken. Meestal hebben ze sociale, historische of politieke thema’s, maar dat maakt ze niet minder mooi. Sterker nog, iedere schildering vertelt zijn eigen bijzondere verhaal.

Isola di San Pietro 

Volgens de overlevering meerde de apostel Petrus op de terugweg van Rome naar Afrika aan op Isola di San Pietro om te schuilen voor een storm. Hieraan dankt het eiland zijn naam. In de achttiende eeuw werd dit eiland overspoeld werd door kolonisten uit Ligurië. Deze nieuwe bewoners bouwden huizen naar Ligurisch voorbeeld. Hierdoor ontstond een klein stukje bijzonder Ligurië op Sardinië.
Niet ver van de kust in het noorden van Sardinië ligt het plaatsje Sassari. Het plein Piazza d’Italia vind je in het centrum van de stad. Rondom dit plein zijn prachtige paleizen gebouwd. Breng een bezoek aan één van deze paleizen aan dit plein of geniet van de zon op één van de vele terrassen. Voor heerlijk eten moet je ook in Sassari zijn. Er wordt namelijk veel gebruik gemaakt van lokale specerijen in de restaurants. Daarnaast zal je op de menukaarten ook vele verschillende gerechten met vis zien. Deze zijn vaak zelf gevangen en worden vers bereid.

Deze website maakt gebruik van cookies voor een goede werking van de site. Klik je op akkoord? Dan stem je toe dat wij cookies plaatsen. Voor meer informatie, lees onze privacyverklaring