De mooiste onontdekte plekken in Lombardije

Ik wil jullie wekelijks meenemen naar de mooiste onontdekte plekken in Italië. De plekken zijn nog niet ontdekt door het massatoerisme en daarom zijn ze zeker een bezoekje waard.

Deze week neem ik jullie mee naar Lombardije. Het Noordelijk gelegen Lombardije ligt relatief dicht bij Nederland en is dus goed aan te rijden. In Lombardije vind je prachtige steden, zoals Milaan, Bergamo, Mantua en Cremona. Verder naar het noorden, in de uitlopers van de Alpen, zijn prachtige droomlandschappen met het schitterende Comomeer en Lago Maggiore.

Gromo

Tussen het Iseomeer en het Comomeer in ligt het dorpje Gromo. Dit pittoreske dorpje in het Noorden van Italië heeft als hoogtepunt een prachtige kerk. De kerk van San Giacomo lijkt van de buitenkant niet heel bijzonder, maar wanneer je de kerk binnenwandelt zal je werkelijk versteld staan van de kunstschatten die nog bewaard zijn gebleven.

Varenna

Één van de mooiste dorpjes aan het Comomeer is Varenna. Varenna is met een veerpont bereikbaar en bij aankomst met de pont zie je het dorpje al liggen. De pont legt op korte afstand van het dorp aan, maar de wandeling naar het dorp toe is verre van vervelend. De authenticiteit die het dorp uitstraalt zal je ook merken tijdens de wandeling er naartoe. Op het pad staan vaak muzikanten om jouw wandeling plezieriger te maken. Aangekomen in het dorpje kan je het mooiste en belangrijkste bouwwerk van het dorp bezoeken; de San Giorgio kerk.

Santa Maria Rezzonico

Een ander prachtig dorp aan het Comomeer is Santa Maria Rezzonico. Het eerste was je opvalt in dit dorp is het kasteel. Vanuit het kasteel kan je steile straten bewandelen die allemaal uitkomen aan de oever van het Comomeer. Aan het meer kan je genieten op een bankje van het mooie uitzicht over het meer of bezoek één van de leuke restaurantjes in het dorp.

Bienno

Dit dorpje in het noorden van Italië wordt ook wel het ijzerdorp genoemd. Het dorp heeft deze naam te danken aan het feit dat alles in dit dorp draait om ijzer. Dit bracht het dorp veel rijkdom en daardoor kon Bienno zich ontwikkelen tot een belangrijk dorp met prachtige kerken, gebouwen en stadsmuren. Tijdens een verblijf in Bienno kan je een wandelroute volgen die je meeneemt naar de geschiedenis van de ijzerindustrie.

Lover

Aan het Iseomeer vind je het prachtige dorpje Lovere. Het historische centrum van Loveren heeft prachtige gebouwen met als hoogtepunt de kerk van San Giorgio. In deze kerk kan je mooie schilderingen bewonderen. Mocht je geïnteresseerd zijn in kunst dan is een bezoek aan Galleria dell’Accademia Tadini ook zeker de moeite waard.

San Benedetto Po

De naam van dit prachtige stadje is afgeleid van het benedictijnenklooster dat is gesticht door Tedaldo di Canossa. Het historische stadcentrum van San Benedetto Po is gevestigd aan de oever van een rivier omringd door een groot kloostercomplex, welk een belangrijke rol in het leven van de lokale gemeenschap heeft gespeeld.

Deze website maakt gebruik van cookies voor een goede werking van de site. Klik je op akkoord? Dan stem je toe dat wij cookies plaatsen. Voor meer informatie, lees onze privacyverklaring