De mooiste onontdekte plekken in Lazio

Ik wil jullie wekelijks meenemen naar de mooiste onontdekte plekken in Italië. De plekken zijn nog niet ontdekt door het massatoerisme en daarom zijn ze zeker een bezoekje waard.

Deze week neem ik jullie mee naar Lazio. In Lazio waan je je in de oudheid. In de tijd van de Etrusken of de Romeinen. Overal vind je oude nederzettingen en ruïnes. Lazio is de regio van Rome. De Romeinen bouwden buiten de stad enorme buitenhuizen, die soms nog steeds te bezichtigen zijn. Maar Lazio is meer, want de natuur is er prachtig en aan de vele meren is het goed toeven. Aan de kust vind je zandstranden en verder landinwaarts zie je glooiende heuvels met wijngaarden.


Civita di Bagnoregio, de stad die sterft

Cività di Bagnoregio staat op de lijst met meest bedreigde  monumenten ter wereld. De grond onder dit oude stadje brokkelt letterlijk af. De Italianen noemen het ook wel La città che muore (de stad die sterft). Bezoek dit stadje nu het nog kan. Maar let wel op, want je kunt het stadje alleen bereiken via een 300 meter lange stenen brug die omhoog loopt. Het is een flinke klim, maar de beloning is dan ook een unieke ervaring in een stad die langzaam afbrokkelt.

Castel di Tora

Castel di Tora is uitgeroepen tot één van de mooiste middeleeuwse dorpen van Italië. Dit heeft het dorpje te danken aan haar prachtige panoramische uitzichten, de staat van het historische stadscentrum, de smalle straatjes, de oude gebouwen en de rustige sfeer. De kerk in barokstijl van Johannes de Doper is zeker een bezoek waard. In deze kerk kan je de verschillende voorwerpen uit de Romeinse tijd bewonderen of gewoon genieten van het prachtige uitzicht op de omgeving.

Boville Ernica

Dit historische dorp werd vroeger omringd door een indrukwekkende stadsmuur. Deze muur diende als bescherming tegen aanvallers, maar helaas kon de muur niet alle aanvallers tegenhouden. De stad werd regelmatig aangevallen. Tegenwoordig heeft Boville Ernica een autovrij centrum. Dit historische centrum bezit prachtige kerken en mooie gebouwen. Bezoek de kerk van Santo Stefano en bewonder de schilderingen uit de achttiende eeuw.

Castel Gandolfo

Net buiten Rome vind je het Castel Gandolfo. Jarenlang was dit het pauselijk buitenverblijf, waar paus de zomermaanden doorbrachten. Het Castel Gandolfo wordt al drie jaar niet meer gebruikt door de paus en daarom is het iedere zaterdag open voor bezoekers. Het Castel Gandolfo ligt in de groene heuvels nabij het uitgestrekte Lago Albano. Bezoek het Apostolisch Paleis en ontdek hoe het leven van de paus eruit zag.

Collalto Sabino

Collalto Sabino is gebouwd op een heuvel met een hoge toren die diende als uitkijktoren. De reden hiervoor was omdat dit dorp diende als schuilplaats. Om deze toren heen is een prachtig kasteel gebouwd en vanaf de toren heb je een prachtig uitzicht over de omgeving. Het historische stadscentrum heeft een groot plein wat erg mooi is om te zien. Midden op het plein vind je de fontein en erom heen staan prachtige gebouwen.

Montefiascone

Dit mooie stadje ligt op de rand van de krater van het Lago Bolsena en de Via Cassia. Vanuit Montefiascone heb je een schitterend uitzicht over het meer. Dit is de stad van de Est Est Est wijn. Volgens velen de lekkerste wijn van Lazio. Geniet van een glas van deze heerlijke wijn op één van de vele terrassen. Maar wandel ook rond in het mooie stadje, want het is er prachtig. De achthoekige kathedraal Santa Margherita is overal vandaan zichtbaar en de koepel is na de koepel van de Sint Pieter de grootste ter wereld. In de San Flaviano aan de rand van de stad kun je schitterende veertiende eeuwse fresco’s bewonderen.

Deze website maakt gebruik van cookies voor een goede werking van de site. Klik je op akkoord? Dan stem je toe dat wij cookies plaatsen. Voor meer informatie, lees onze privacyverklaring