• Italië specialist
  • Persoonlijk reisadvies
  • Accommodaties persoonlijk bezocht
  • SGR deelnemer

Toon alle blog berichten

De mooiste onontdekte plekken in Calabrië

Ik wil jullie wekelijks meenemen naar de mooiste onontdekte plekken in Italië. De plekken zijn nog niet ontdekt door het massatoerisme en daarom zijn ze zeker een bezoekje waard.

Deze week neem ik jullie mee naar Calabrië. In één van de meest onbedorven en ongerepte regio’s van Italië kom je helemaal tot rust. In dit dunbevolkte gebied kun je ver weg van het massatoerisme genieten van de mooiste zandstranden, het helderste water en een ruig, maar spannend binnenland.

Nicotera

Niet alleen om het prachtige uitzicht, maar ook om het archeologisch museum en de kathedraal is dit stadje een bezoek waard.

ap_Agriturismo_Cally_Cally_BB

Crotone, Capo Colonne en Le Castella

“Kroton” was één van de belangrijkste Griekse steden in Calabrië. De eenzame zuil op Capo Colonna van de tempel van Hera Lacinta getuigt daar nog van. Bij Le Castella ligt een prachtig Aragonese burcht in zee. Rond Isola Capo Rizzuto is de zee een beschermd natuurgebied met een spectaculaire fauna en flora die te bezichtigen is met een glas-bodem boot.

Scilla

Scilla is een toeristisch dorpje dat in een prachtige baai ligt, tegenover de punt van Sicilië. Aan de andere kant van het middeleeuws kasteel ligt het vissersdorpje Chianalea waar je prima naartoe kunt wandelen.

De grotten van Bagnara

Vlakbij Scilla ligt het vissersdorp Bagnara. De zeefauna en -flora is prachtig en vissers nemen u graag mee om de grotten in de rotsachtige kust te bekijken.

Butramo

Fiumara’s zijn een kenmerkend bestanddeel van het Calabrisch landschap. Het zijn rivieren die het water van de bergen naar zee voeren. Één van de mooiste vind je in Butramo. Het dal vernauwt zich op een gegeven moment vlakbij de top van de Aspromonte in een smalle, rotsachtige doorgang. Deze heet het helledal.

Een dagje Sicilië

Vaar over naar Sicilië en maak kennis met het andere Italië. Ga naar de Etna, één van de grootste vulkanen ter wereld. Onder de berg ligt het prachtige Taormina met het Griekse theater en het geweldige uitzicht op Calabrië en de vulkaan. Castelmola ligt iets boven Taormina en is een middeleeuwse burcht die de stad ooit moest verdedigen tegen gevaar van buitenaf. Bezoek ook de rijke cultuursteden Siracusa en Noto. In Siracusa is het gigantische Griekse theater, geflankeerd door het oor van Dionyssos, misschien wel de voornaamste trekpleister en Noto is het hart van de Siciliaanse barok met een prachtig centrum.

Tropea

Aan de kust van de goden schittert Tropea op grote hoogte. Hiervandaan heb je een machtig uitzicht over zee. En door de smalle straatje kun je lekker slenteren en genieten van alle pracht en praal.

Stilo

In stilo ligt op een bergrichel een bijzondere kerk. Namelijk La Cattolica. Byzantijnse monniken maakten van deze kerk een waar kunstwerk met 5 koepels, marmeren zuilen en kleurrijke fresco’s.


Laat een reactie achter

Ecco Italia nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de nieuwste accommodaties, acties, last minutes en tips van Ecco Italia!