Landgoed Diacceroni

Het Diacceroni landgoed bestaat uit vier boerderijen: Agriturismo Diacceroni, Agriturismo Panieracci, Agriturismo Pelagaccio en Agriturismo Pompilia. Al deze agriturismo’s beschikken over verschillende soorten appartementen, maar Agriturismo Diacceroni biedt u ook zeer ruime en luxueuze lodgetenten en verzorgde kamers B&B. Als gast verblijf je in een van de vier locaties waaruit de boerderij bestaat. Elke locatie is gelegen op een heuveltop, waar je een prachtig uitzicht hebt over de Toscaanse glooiende heuvels. De agriturismo’s zijn onlangs gerenoveerd en zijn ingericht in rustieke stijl. Ze beschikken over een grote tuin en zijn omringd door akkers waar boerderijdieren vrij rondlopen. Ook is er een zoutwaterzwembad dat toegankelijk is voor alle gasten. Het zal niet lang duren of je wordt omarmt door de charme en de sfeer van het idyllische Diacceroni. Hier ben je onderdeel van de familie en de kleine biologische boerderij, waar zij pasta, wijn, jams en olijfolie maken.


Agriturismo Diacceroni

Op agriturismo Diacceroni heeft u de mogelijkheid tot glamping. Er zijn in totaal zes goed ingerichte lodgetenten die ruimte bieden aan zes of acht personen. De tenten beschikken in elk gevaal over een woonruimte met keukenhoek, slaapkamer, en badkamer en geweldig grote veranda. Daarnaast is het mogelijk om bij agriturismo Diacceroni een kamer te boeken. Alle kamers zijn rustig, gezellig, eenvoudig en toch elegant. Ze zijn allemaal uitgerust met eigen badkamer, verwarming en airconditioning. Vanuit uw kamer kunt u genieten van een spectaculair panoramisch uitzicht op de Toscaanse heuvels.

Agriturismo Panieracci

Agriturismo Panieracci beschikt over vijf appartement voor vier personen, negen appartementen voor zes personen, twee appartementen voor 8 personen, en één appartement voor tien personen. Alle woningen zijn modern en elegant ingericht, maar hebben hun rustieke stijl behouden. De appartementen gevestigd op de begane grond beschikken over een gemeubileerde privé tuin, terwijl de appartementen op de eerste verdieping over een privé terras beschikken. Wi-Fi is overal (gratis) beschikbaar.

Agriturismo Pelagaccio

Agriturismo Pelagaccio beschikt over appartementen voor vier personen en appartementen voor zes personen. Alle woningen zijn modern en elegant ingericht, maar hebben hun rustieke stijl behouden. De appartementen gevestigd op de begane grond beschikken over een gemeubileerde privé tuin, terwijl de appartementen op de eerste verdieping over een privé terras beschikken. Wi-Fi is gratis beschikbaar in de gemeenschappelijke ruimtes.

Agriturismo Pompilia

Agriturismo Pompilia beschikt over appartementen voor zes personen en appartementen voor acht personen. Alle woningen zijn modern en elegant ingericht, maar hebben hun rustieke stijl behouden. De appartementen gevestigd op de begane grond beschikken over een gemeubileerde privé tuin, terwijl de appartementen op de eerste verdieping over een privé terras beschikken. Wi-Fi is overal (gratis) beschikbaar.


Activiteiten

Gratis activiteiten

Elke zaterdag organiseert Massimilliano met zijn gezin een welkomstfeest om de nieuwe gasten te verwelkomen. Er is live muziek en heerlijk eten. Dit zorgt voor een goed begin van de vakantie met het hele gezin. Daarnaast wordt er elke dinsdag een pastaparty en elke donderdag een pizzaparty georganiseerd waar je aan kan deelnemen. Voor de gasten is er een mogelijkheid om te helpen bij de voorbereiding en het maken van de pizza’s en pasta’s voor de party.

Naast de gratis feestjes die georganiseerd worden bij Diacceroni, is het ook mogelijk om op dinsdag- en donderdagmiddag gratis kooklessen te volgen. Voor de liefhebbers wordt er op dinsdagochtend gratis yogales gegeven.

Betaalde activiteiten

Kookworkshop

Mocht je aan de gratis kooklessen niet genoeg hebben, dan is het ook mogelijk om tegen een betaling van € 65,- een kookworkshop te volgen. De kookworkshops beginnen met een korte beschrijving en het plukken van de benodigde ingrediënten in de tuin van het landgoed. De workshops worden gegeven door de chef van het restaurant. Aan het einde van de workshop kunnen de deelnemers gezamenlijk de gerechten op eten die zij bereid hebben.

Paardrijden

Het landgoed van Diacceroni is de perfecte plek om het hart van Toscane te paard te ontdekken. Voor een uur paardrijden betaal je € 30,- en de les wordt aangepast aan jouw wensen en behoeften. Er worden veel verschillende soorten lessen aangeboden, zoals een rit door het prachtige Toscaanse landschap, een rit met zwempartijtje in de rivier, op de piste van 30 x 60 meter en nog veel meer.

Olijf olie proeverij

Op het landgoed van Diacceroni staan vele olijfbomen en een olijf olie proeverij is daarom een leuke activiteit. De cursus begint met een bezoek aan de olijfgaarden, waar de olijven geplukt worden. Zodra de olijven verzameld zijn, gaan jullie naar de olijfpers. Zodra de olijven geperst zijn, wordt de olijfolie gebotteld en mag iedere cursist haar eigen échte Toscaanse olijfolie mee naar huis nemen. Deze cursus kost € 35,-.

Wijntoer

Tijdens de wijntoer bezoek je verschillende wijngaarden in Toscane. De boeren van deze wijngaarden zullen een inkijk geven in hoe de productie van hun wijn in zijn werk gaat. Tijdens deze wijntoer kan je genieten van een lunch in een van de wijngaarden. De wijntoer kost ongeveer € 80,-.

Truffeltocht

Truffel is één van de meest geëxporteerde producten van Italië. Op de boerderij van Diacceroni kan je een excursie volgen om truffels te zoeken. Wanneer er voldoende truffels gevonden zijn keer je met de groep terug naar het landgoed om te genieten van een heerlijk diner. Het diner bestaat uit verschillende gerechten die allen bereid zijn met de gevonden truffels van die dag. De truffeltocht inclusief het diner kost € 80,-.

Golfen in Toscane

Voor de golfliefhebbers is het mogelijk om in de prachtige natuur van Toscane te golfen. Diacceroni biedt twee verschillende golfbanen aan die je kunt proberen. De prijs voor het golfen bedraagt € 66,-.

Fietstoer

In de omgeving van Diacceroni is het mogelijk om te genieten van prachtige fietstochten. Het is mogelijk om mountainbikes te huren voor een halve dag, volledige dag of zelfs een volledige week. Het is mogelijk om de tochten alleen af te leggen of onder de leiding van een gids. Daarom variëren de prijzen van € 10,- tot € 260,-.

Deze website maakt gebruik van cookies voor een goede werking van de site. Klik je op akkoord? Dan stem je toe dat wij cookies plaatsen. Voor meer informatie, lees onze privacyverklaring