• Italië specialist
  • Persoonlijk reisadvies
  • Accommodaties persoonlijk bezocht
  • SGR deelnemer

Toon alle blog berichten

Goed voorbereid naar Italië met jonge kinderen

Italië is een geweldige bestemming voor een vakantie met jonge kinderen. Vanaf het vroege voorjaar tot het late najaar zijn er meer dan genoeg mooie regio’s waar de temperatuur heerlijk en de mogelijkheden eindeloos zijn. Reizen met jonge kinderen heeft als groot voordeel, dat men niet afhankelijk is van schoolvakanties en dus het drukke hoogseizoen kan vermijden. Toch zijn er een aantal factoren waar gezinnen met jonge kinderen altijd rekening mee moeten houden. Ook in het voor- en naseizoen. Een goede voorbereiding is daarom heel belangrijk en zorgt voor een ontspannen vakantie voor iedereen.

Italiaanse meren kinderen

Met de auto of vliegen

De noordelijke regio’s van Italië, zoals het gebied rond de meren, zijn prima in een dag met de auto te bereiken. Zeker als u buiten de drukke vakantieperiode reist en zich geen zorgen hoeft te maken over ellenlange files. Voordeel van eigen vervoer is dat u op elk gewenst moment kunt stoppen. U heeft al uw spulletjes binnen handbereik en ook de kleine beentjes kunnen af en toe even gestrekt worden. Gaat u zuidelijker en wilt u liever in een paar uurtjes op het terras van uw appartement of huisje zitten? Dan is vliegen natuurlijk een goed alternatief. Tickets zijn zeker in het voor- en najaar voordelig geprijsd en u kunt vanaf verschillende Nederlandse luchthavens vertrekken.

Kindvriendelijke accommodaties met goede voorzieningen

Als u met jonge kinderen reist is het extra belangrijk om een kindvriendelijke accommodatie uit te zoeken met goede voorzieningen. Dan moet u niet alleen denken aan een (omheind) zwembad en een speeltuintje, maar ook aan faciliteiten in en rondom uw appartement of huisje. Zoals een magnetron voor het bereiden van flesjes en kinderhapjes. En de beschikbaarheid van een ledikant en kinderstoel, zodat u niet alles zelf mee hoeft te nemen. Let ook op de aanwezigheid van een balkon, terras of eigen tuintje. Dat geeft u de mogelijkheid zelf lekker buiten te zitten, terwijl uw kinderen liggen te slapen.

Italiaanse meren kindvriendelijke acco

Voor- en najaar ideaal voor jonge kinderen

Hoewel zomer in Italië altijd prachtige beelden oproept van zonovergoten stranden en gezellige terrasjes in mooie steden, zijn het voor- en najaar juist ideaal om er te verblijven met jonge kinderen. Ten eerste is het veel meer ontspannen. Slenteren door nauwe straatjes met een kinderwagen is nu eenmaal fijner als de steden niet overspoeld worden door toeristen. En relaxen op een strand lukt beter als jonge kinderen goed in het oog gehouden kunnen worden. Daarnaast zijn de temperaturen voor de kinderen veel lekkerder in het voor- en najaar, waardoor ze overdag meer genieten en ‘s nachts beter slapen.

Genoeg te doen en te genieten voor de ouders

‘Als de kinderen zich maar vermaken …’, is een veelgehoorde uitspraak van ouders die een vakantie plannen. Maar het is minstens zo belangrijk dat ook de volwassenen genoeg te doen en te genieten hebben. Gelukkig worden op de meeste accommodaties ook de ouders niet vergeten. Zo kunt u bijvoorbeeld op agriturismo’s terecht, waar ook sport- en wellnessfaciliteiten worden aangeboden. En terwijl uw jonge kinderen worden beziggehouden door een animatieteam, kunt u deelnemen aan een wijnproeverij of even samen genieten op een terrasje.

Houdt u dus bij het kiezen van een accommodatie rekening met wat een vakantie voor zowel u als uw kinderen perfect maakt. Heeft u daar hulp bij nodig van experts die bekend zijn met het aanbod van Ecco Italia en de meeste locaties zelf bezocht hebben? Dan staan wij graag voor u klaar met ons advies en laten u de mooiste plekjes van Italië zien, die geschikt zijn voor gezinnen met jonge kinderen.


Laat een reactie achter

Ecco Italia nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de nieuwste accommodaties, acties, last minutes en tips van Ecco Italia!