• Italië specialist
  • Persoonlijk reisadvies
  • Accommodaties persoonlijk bezocht
  • SGR deelnemer

Toon alle blog berichten

Genieten in De Marken met z’n tweeën of met het hele gezin

De Italiaanse regio Le Marche, bij ons bekend als De Marken, ligt aan de Adriatische kust, maar heeft veel meer te bieden dan alleen zon, zee en strand. Dit heuvelachtige gebied heeft nog veel ongerepte natuur en is ideaal voor de actieve vakantieganger. Wandelen of eropuit met de fiets, historische plaatsen bezoeken of genieten van lokale lekkernijen als truffels, olijven en goede wijn. Tijdens een vakantie in De Marken hoeft u zich geen moment te vervelen. Of u er nu met zijn tweeën op uit trekt en de tijd aan uzelf hebt, of er met het hele gezin wilt verblijven en met verschillende interesses rekening moet houden.

Heerlijk weer in voorjaar en zomer

De Marken heeft een prima klimaat voor een verblijf in het voorjaar of de zomer. Dankzij de gunstige ligging kan de temperatuur vanaf april al oplopen tot een aangename 18 graden. Ideaal om steden te bezoeken of te genieten van de prachtige, groene omgeving. Vanaf juni tot eind september kunt u genieten van de meeste zonuren en blijft de thermometer over het algemeen tussen de 22 en 30 graden schommelen. Overigens zorgt de zeewind op de allerwarmste dagen voor een fijn briesje, zodat ook een strandvakantie in deze regio een absolute aanrader is.

Prachtige natuur in Nationaal Park Monti Sibillini

Het Nationaal Park Monti Sibillini ligt deels in De Marken en deels in Umbrië. Het strekt zich uit over maar liefst 70.000 hectare en is zeer gevarieerd in landschap. Zo zijn er naast bergen en bossen ook vlaktes, meren, watervallen en grotten. De flora en fauna is minstens zo divers en tijdens een vakantie in De Marken mag een bezoek aan dit prachtige park dan ook zeker niet ontbreken. U kunt er wandelen of mountainbiken, maar ook kastelen, kerken, kloosters en ruïnes bezichtigen.

De Marken als rustige tegenhanger van Toscane

De Marken wordt ook wel de rustige tegenhanger van het populaire Toscane genoemd. Waar Toscane bekend staat om grote steden als Florence, Pisa, Lucca en Siena, moet De Marken het hebben van kleinere, maar minstens zo mooie middeleeuwse steden als Ascoli Piceno en Urbino. Net als Toscane heeft De Marken een glooiend heuvellandschap met pittoreske dorpjes, historische steden en ligt het aan de kust. Maar doordat het minder toeristisch is, zullen mensen die hier in alle rust van willen genieten liever in De Marken verblijven. Bijkomend voordeel is dat accommodaties in De Marken over het algemeen goedkoper zijn dan die in Toscane.

 Volop aanbod van mooie accommodaties bij Ecco Italia

Ecco Italia heeft een groot aanbod van agriturismo’s, vakantiehuisjes en villa’s in De Marken. De meeste accommodaties zijn door ons persoonlijk bezocht en allen zijn met zorg door ons geselecteerd. Wij geven u graag persoonlijk advies, zodat u kunt genieten van een heerlijke vakantie in deze mooie regio van Italië. Neem gerust contact met ons op om te horen welke locatie wij voor u in gedachten hebben. Heeft u uw keuze al gemaakt? Boek dan direct via onze site en verzeker u van een plekje in uw favoriete accommodatie.


Laat een reactie achter

Ecco Italia nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de nieuwste accommodaties, acties, last minutes en tips van Ecco Italia!