• Italië specialist
  • Persoonlijk reisadvies
  • Accommodaties persoonlijk bezocht
  • SGR deelnemer

Toon alle blog berichten

Ecco Italia gaat langs bij: Tenuta Capitolini

Als Ecco Italia is onze missie is om onze klanten een bijzondere Italië ervaring bieden door ze kennis te laten maken met het authentieke Italië. Het Italië gevoel wat we met elkaar delen zoals de ‘Italiaanse mama’ die kookt, het tafelen aan lange tafels, de glooiende heuvels, de lanen met cipressen, de rijen pijnbomen, een cappuccino op een terrasje, al flanerend likkend aan echt Italiaans ijs, wandelend terug in de tijd door middeleeuwse dorpjes en stadjes. Met onze reeks ‘Ecco gaat langs..’ willen we jullie kennis laten maken met de mensen achter onze accommodaties en jullie mee te nemen in hun leven. Dit keer zijn we langs geweest bij Monica, de eigenaresse van de agriturismo Tenuta Capitolini.		

Hallo, ik ben Monica, de eigenaresse van Tenuta Capitolini. Ik ben blij om dit paradijs met jullie te delen dat toebehoorde aan mijn geliefde grootmoeder Arnalda. De boerderij werd voor het eerst gebouwd door haar grootvader Nicodemo Damiani in het jaar 1875. Mijn grootmoeder vertelde me altijd verhalen over haar leven op deze kleine verborgen plek, het harde werken zonder enig comfort of welzijn…. een bescheiden maar speciaal leven. Haar belangrijkste woorden waren de liefde voor natuur, voor simpele en oprechte dingen.

Ik had altijd het gevoel dat de geschiedenis van dit land me riep, over me sprak en op me wachtte. Elke keer verrast het landschap je ogen als je binnenkomt.. het heeft je altijd iets te vertellen, je kunt het ademen, je ruikt de geuren, hoort de geluiden. De tijd stopt hier en je start op ontdekkingstocht. Deze plek geeft je een gevoel van rust dat je humeur verbetert en je troost met een zoete streling … want hier geldt liefde en passie voor het leven. Zo begon het allemaal, de wens om je kennis te laten maken met deze bijzondere plek, met de hulp van mijn familie, mijn man Marco en onze dochters Azzurra en Virginia.

Het landgoed is gelegen in Collelungo, een middeleeuws dorp (XII eeuw) tussen San Venanzo en Marsciano. Het biedt uitzicht over de middelste vallei van de Tiber en is strategisch gelegen om de vele historische steden van Umbrië te bezoeken: Todi, Perugia, Orvieto, Assisi, Spoleto.

Op het landschap bieden wij drie charmante appartementen aan. Ze zijn allemaal los van elkaar, ruim, comfortabel en uitgerust met verwarming. In elk appartement kunt u koken in de volledig uitgeruste keuken. Door de nabijheid van winkels en lokale restaurants in de steden rond de boerderij kunt u de typische producten van de culinaire traditie van Umbrië proeven. Het is een ideale plek voor ontspannende wandelingen langs de paden in de buurt van het bos, waar u de verborgen schoonheid van de natuur kunt bewonderen.

De boerderij is geschikt voor kinderen, er is een speeltuin die op hen wacht om onvergetelijke uren door te brengen in absolute vrijheid.

We kijken uit naar uw verblijf.

Monica Capitolini


Laat een reactie achter

Ecco Italia nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de nieuwste accommodaties, acties, last minutes en tips van Ecco Italia!