• Italië specialist
  • Persoonlijk reisadvies
  • Accommodaties persoonlijk bezocht
  • SGR deelnemer

Toon alle blog berichten

Ecco Italia gaat langs bij: Cerqueto

Als Ecco Italia is onze missie is om onze klanten een bijzondere Italië ervaring bieden door ze kennis te laten maken met het authentieke Italië. Het Italië gevoel wat we met elkaar delen zoals de ‘Italiaanse mama’ die kookt, het tafelen aan lange tafels, de glooiende heuvels, de lanen met cipressen, de rijen pijnbomen, een cappuccino op een terrasje, al flanerend likkend aan echt Italiaans ijs, wandelend terug in de tijd door middeleeuwse dorpjes en stadjes. Met onze reeks ‘Ecco gaat langs..’ willen we jullie kennis laten maken met de mensen achter onze accommodaties en jullie mee te nemen in hun leven. Dit keer zijn we langs geweest bij Alessia en Giuseppe Brizi, de eigenaren van de agriturismo Cerqueto.

Agriturismo Cerqueto is een oude boerderij, die stamt uit de tweede helft van de 19e eeuw en ook na renovatie haar authentieke karakter heeft behouden. Gelegen in een prachtige groene omgeving is dit de ideale plek voor natuurliefhebbers, wandelaars en fietsers. Het is zelfs mogelijk om een deel van de legandarische Percorso dei Briganti te volgen. Dit oude pad werd in vroeger tijden veelvuldig gebruikt door bandieten, die tussen Abruzzo en Lazio actief waren. Agriturismo Cerqueto is nog steeds in gebruik als agrofoodboerderij en produceert biologische producten, zoals onder andere groenten, bonen, linzen en spelt. Het landgoed werd bewoond door twee families in het bovenste gedeelte en de begane grond werd gebruikt als stallen voor dieren. De boerderij was vervolgens vele jaren verlaten en is in 1972 gekocht door mijn vader, Luciano Brizi, die er granen ging verbouwen.

In 1996, toen ik dertig jaar oud was, nam ik samen met mijn vrouw de hele boerderij over om typische en biologische peulvruchten te gaan telen en de oude boerderij om te toveren tot een plaats van gastvrijheid. We hebben de historische vorm van de boerderij behouden en de originele materialen, zoals hout en tufsteen, gebruikt bij de renovatie. Hierdoor zijn er zes warme en gastvrije appartementen gecreëerd in perfecte harmonie met de rust en stilte van de omringende natuur.

De renovatie van de appartementen werd voltooid in 1999 en in 2000 bouwden we verder aan een ander gebied met een zwembad en een solarium. In de loop der jaren hebben we geprobeerd onszelf te verbeteren en meer diensten aan te bieden: we hebben bijvoorbeeld een grote zaal gebouwd voor feesten en recepties. Daarnaast hebben we machines gekocht om onze peulvruchten en granen te selecteren en te verpakken.

De receptie, het onderhoud en het boerenwerk heb ik altijd met veel passie en toewijding gedaan, samen met mijn dochter Alessia, die zo’n vijftien jaar samen met mij de boerderij runt. Onze boerderij is een familieplek, geschikt voor mensen die van de natuur houden en op zoek zijn naar ontspanning.

We kijken ernaar uit u kennis te laten maken met de schoonheid en geneugten van ons land!

Alessia & Giuseppe Brizi


Laat een reactie achter

Ecco Italia nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de nieuwste accommodaties, acties, last minutes en tips van Ecco Italia!