Bel of mail ons!

Ook op zaterdag, ’s avonds én deels op zondag bereikbaar!

010 – 820.85.21

Aanvraagformulier

Bekijk foto's
Weather data is NOT cached!

Villa Poggio al Sole

Campania, Castellabate Villa privé zwembad, 15 personen, 8 slaapkamers of 2 appartementen en 1 kamer

weather Castellabate 27 C°
(1 reviews )
Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail to someonePrint this page

Kenmerken & voorzieningen

 • Tafeltennis
 • Zwembad
 • Huisdier
 • Vaatwasser in alle appartementen
 • Wifi in alle appartementen
 • Wasmachine in alle appartementen
 • Wifi gemeenschappelijk

In de directe omgeving

 • Strand 5-10 km
 • Stad/dorp < 20 min. loopafstand
 • Stad/dorp < 5 km
 • Wellness/thermaal bad < 10 km

Beschrijving

Villa Poggio al Sole

Villa Poggio al Sole "villa op de zonneheuvel" vindt u in streek Il Cilento van Campania en kent een werkelijk magnifiek uitzicht op zee. Deze ruime villa ligt in het heuvelgebied aan de Tireense Zee, tussen het badplaatsje Santa Maria di Castellabate en het middeleeuwse stadje Castellabate, dat sinds 1999 op de Werelderfgoedlijst van Unesco staat.

De villa ligt in een voor velen nog onbekend stuk van Italië: Il Cilento, ongeveer honderd kilometer zuidelijk van Napels. In de provincie Salerno is Il Cilento sinds acht jaar een nationaal beschermd natuurgebied. En dàt gebied vormt de achtertuin van de Villa Poggio al Sole.

De voortuin wordt gedomineerd door de blauwe zee met als decor aan de horizon het eiland Capri en de Amalfikust. Je kunt er eindeloze wandelingen maken. Te voet ben je in een klein half uurtje aan het strand van Santa Maria di Castellabate. In de directe omgeving zijn vele bezienswaardigheden zoals Pompeï, de Amalfikust, Paestum, Heraculaneum en de Vesuvius.

Villa Poggio al Sole is begin jaren zeventig als vakantiehuis gebouwd door een gefortuneerde Milanees. Hij wilde er met zijn gezin vakanties doorbrengen als het weer allemaal even genoeg was in het drukke en immer dynamische Milano. Hij heeft een prachtplek uitgezocht, de villa is gedeeltelijk in de heuvel gebouwd. De zon draait om de heuvel heen.

Twee grote appartementen per verdieping

Deze vakantievilla Poggio al Sole telt twee grote verdiepingen, met een aantal zeer grote terrassen en is behalve voor vakantie, ook bij uitstek geschikt voor grotere groepen die een training of een cursus volgen. Denk bijvoorbeeld aan een schilder- of kookgroep. Het huis kan per verdieping worden gehuurd, of helemaal. Beide verdiepingen hebben ieder ook een eigen ingang en keuken en kunnen apart gehuurd worden.

Piano Terra

De tuin- of begane grond verdieping (Piano Terra) telt drie 2-persoonskamers en één 1-persoonskamer en een leef- c.q. woonsalon. Die verdieping heeft verschillende (gedeeltelijk overdekte) terrassen met zicht op de zee en op het achterland.

Klikt  u hier voor de plattegrond van de verdiepng Piano Terra.

Piano Nobile

De bovenste verdieping (Piano Nobile) heeft vier 2-persoonskamers, een grote keuken en een enorme leef/woonkamer met een groot balkon dat uitkijkt over de zee. Elke kamer heeft een eigen balkon met zicht op zee.

Klikt u hier voor de plattegrond van de verdieping Piano Nobile.

Losse kamers ook te huur

Natuurlijk zijn er ook 'losse' kamers beschikbaar, maar dan zijn de salone, de keuken en de terrassen wel gemeenschappelijk. In totaal zijn er zeven 2-persoons slaapkamers en één 1-persoonskamer met allemaal een eigen badkamer met douche en toilet.

Het groen rondom de villa

De heuvel zelf is begroeid met tientallen oleanders, orchideeën, abrikozen, amandelbomen, glinsterende olijfbomen en citroenen.

Bekijk beschikbaarheid, neem een optie of boek direct

Hoe werkt het?

Kies de maand waarin u deze accommodatie wenst te bezoeken en kies het aantal nachten dat u wenst te verblijven. In de beschikbaarheidstabel verschijnt de juiste maand en de periode die u heeft geselecteerd. Plaats dit groene gedeelte op de data dat u wenst te boeken. Indien deze periode nog vrij is, verschijnt de button “Boek nu” of “Optie”. Een klik op de knop leidt u door naar het boekingsformulier, waar u uw gegevens kunt invullen.

Services

Need to see

Het echte Italië begint voorbij Napels?

Italië kenners en -liefhebbers zeggen dat het echte Italië pas bij Napoli begint. De groten der aarde strijken en streken hier in de omgeving neer om tot rust te komen en om inspiratie op te doen voor wat dan ook. Dichter/Schrijver Giovanni Boccaccio, de componist Richard Wagner en de Franse schrijver André Gide namen in hun tijd de lastige reis voor lief om van de mooie omgeving en het fijne klimaat te genieten. Wagner kwam zelfs per ezel. Filmdiva Greta Garbo en musicus/dirigent Leopold Stokowski kwamen regelmatig in dit deel van Italië. Boccaccio weidde een hoofdstuk in zijn Decamerone aan Ravello aan de Amalfikust. Wagner vond er de inspiratie voor een deel van zijn Parsival. Vittorio Emanuelle lll, de laatste koning van Italië bracht er de laatste dagen van zijn regeringstijd door. De familie J.F. Kennedy bracht er een maand vakantie door. Een tweede vakantie, een jaar later, was al geboekt. Maar die ging niet door nadat Kennedy vermoord werd in Dallas.

Het midddeleeuwse Castellabate

Het middeleeuwse plaatsje Castellabate wordt vanwege de majestueuze ligging, 280 meter boven de zee, de "Koningin van Cilento" genoemd. Schilderachtige trappen en steegjes en mooie door bogen overdekte straatjes slingeren door het autovrije hart van het stadje. Castellabate dankt haar naam aan Abt San Costabile Gentilcuore (Castellabate: kasteel van de abt) die hier in het begin van de twaalfde eeuw een kasteel liet bouwen om de aanvallen van de Sarazenen te weerstaan. Beneden, aan de Golf van Castellabate, ligt het lieflijke badplaatsje Santa Maria di Castellabate en het vissersdorp San Marco. Oorden die alles bieden wat vakantiegangers wensen, maar die ook hun oorspronkelijke karakter bewaard hebben en de bezoekers een blik gunnen in het onvervalste Italiaanse leven.

Nationaal Park Cilento

Het Nationaal Park Cilento en de Amalfikust staan op de Werelderfgoedlijst van Unesco. Als achterland van de Amalfikust biedt Cilento droomstranden, afgewisseld door kleine baaien, fascinerende grotten en steile klippen. Overdadige maquis, pijnbomen, olijfbomen en brem zetten kleurrijke accenten in het landschap. Het groene achterland biedt pittoreske bergdorpjes, ongerepte natuur en vele -vaak eeuwenoude- wandelroutes, ooit gebruikt door pelgrims en handelskaravanen. Cilento strekt zich uit tussen de Monti Alburni in het noorden, de Golf van Vallo di Diano in het oosten, de Golf van Salerno en de Golf van Policastro. Tot 2000 meter hoge bergmassieven, talrijke riviertjes, watervallen, diepe kloven, schilderachtige kustplaatsjes en middeleeuwse bergdorpen. Reusachtige beukenbossen waar nog wolven leven. Grotten en glasheldere bergbeekjes geven levensruimte aan bijzondere watervogels en bevers. Over de bergtoppen draaien valken en adelaars hun rondjes. Grotschilderingen, indrukwekkende resten van tempels en trotse vestingen hoog boven de zee zijn de getuigen van een geschiedenis van vele duizenden jaren. Cilento, in de loop der eeuwen door allerlei verschillende volkeren en culturen gevormd, is een uitgelezen reisdoel voor mensen die van natuur, cultuur en geschiedenis houden, maar die ook lekker willen eten, uitgaan en ontspannen. De ontmoeting tussen zee en bergen, verleden en heden maakt Cilento tot een uniek gebied waar een strandvakantie en ontdekkingstochten naar de antieke mediterrane culturen en beroemde historische archeologische plekken zich prima laten combineren.

Reviews

Wij zijn bijzonder goed te spreken over jullie hulp bij het vinden van een vakantiebestemming in Zuid Italië. Het vakantieadres: Villa Poggia al Sole was schitterend, van alle gemakken voorzien en bijzonder ruim. We hadden de bovenste verdieping omdat er waarschijnlijk tegelijkertijd door een andere organisatie werd geboekt, maar zijn hier achteraf erg blij mee. We waren er slechts een week in de zomervakantie, maar komen graag nog een keer terug.

- Fam. van der Meer -

Ecco Italia nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de nieuwste accommodaties, acties, last minutes en tips van Ecco Italia!