• Italië specialist
 • Persoonlijk reisadvies
 • Géén verborgen kosten
 • Accommodaties persoonlijk bezocht
 • SGR deelnemer
Bekijk foto's
Weather data is NOT cached!

Masseria Iazzo Scagno B&B

Puglia, Martina Franca 7 kamers

weather Martina Franca 34 C°
(0 reviews )
[ssba]

In de directe omgeving

 • Attractiepark < 30 km
 • Strand 20-40 km
 • Treinstation < 30 km

Kenmerken & voorzieningen

 • Wifi bij zwembad
 • Airco in alle kamers
 • Wifi gemeenschappelijk
 • Wifi in alle kamers
 • Zwembad

Beschrijving

Masseria Iazzo Scagno B&B

Er was eens een masseria in Puglia ver weg van de bewoonde wereld. Verscholen tussen de wouden van de vallei van Istrië werd het ontdekt door eigenaar Crescenzio die op slag verliefd werd. Hij ging daarom gelijk aan het werk om er een bijzondere vakantieplek van te maken. Zo ontstond Masseria Iazzo Scagno B&B de droom van iedere vakantieganger.

Crescenzio heeft nog altijd zijn aanstekelijke enthousiasme niet verloren. Hij doet er alles aan om zijn liefde voor Masseria Iazzo Scagno B&B met de gasten te delen door onder meer uitgebreid uit te wijden over de herkomst van de naam. In het kort, in vroeger tijden bewaarden belastinginners het geld dat ze ophaalden in een speciale geldkist, de ‘scagno-scrinno’. Een scagno is dus een ‘geheime’ plek waarin grote rijkdommen bewaard worden.

Masseria Iazzo Scagno B&B herbergt inderdaad bijzondere schatten met als hoogtepunt het 100 hectare grote bos waar het door omgeven wordt. Vanuit de masseria zijn er meerdere paadjes richting de dikke eiken die u een oase van rust bieden. Onderweg zult u verscheidene bijzondere lokale planten en beesten tegenkomen zoals murgese paarden, pauwen en schapen.

Natuurlijk beschikt Masseria Iazzo Scagno B&B ook over een zwembad. Hiervoor is gebruik gemaakt van zout water waardoor er geen kunstmatig chloor hoeft te worden toegevoegd. Zo hoeven gasten met allergieën zich nergens zorgen over te maken wanneer ze een duik nemen. Wie daar toch geen zin in heeft kan op het omringende zonneterras heerlijk ontspannen genieten van de warme Italiaanse zon.

Masseria Iazzo Scagno B&B is perfect voor grote groepen of om andere vakantiegangers te ontmoeten. Zo beschikt het over een over een grote elegant ingerichte gemeenschappelijke eetzaal waar u ook wellicht in het gezelschap van Crescenzio terecht kunt voor een goed glas wijn. De grote vuurplaats is daar overigens ook uitermate geschikt voor terwijl in de ruime tuin volop picknicks georganiseerd kunnen worden.

Masseria Iazzo Scagno, de appartementen

Masseria Iazzo Scagno beschikt ook over enkele appartementen. Nieuwsgierig? Klikt u hier om ze te bekijken.

Indeling van Masseria Iazzo Scagno B&B

Masseria Iazzo Scagno B&B biedt u zeven kamers, gevestigd in de voormalige paardentstal van de masserria. De kamers zijn ingericht in een traditionele, karakteristiek Pugliaanse stijl waarbij gebruik is gemaakt van ‘natuurlijke’ elementen zoals steen en hout. Daarnaast beschikken ze allen over Wi-FI.  

Specialiteiten

Zwembad

Masseria Iazzo Scagno B&B beschikt over een zoutwaterzwembad met ruim zonnetterras er omheen. Dankzij het zoute water maakt het zwembad natuurlijk chloor aan waardoor u niet hoeft te vrezen voor allergieën en rode ogen.

Kinderbeleid

Let op: Kinderen onder de 12 jaar zijn niet welkom in Masseria Iazzo Scagno B&B..

Bos

Masseria Iazzo Scagno B&B wordt omringd door een 100 hectare groot bos. Wandelend door haar paden zult u veel planten en dieren tegenkomen, die karakteristiek zijn voor de vallei van Istrië. Hoogtepunt zijn de dikke eiken en schitterende pauwen.

Ontbijt

U kunt in Masseria Iazzo Scagno B&B genieten van een heerlijk ontbijt bereid met lokale verse gerechten zoals brood, kaas en capocollo ham.

Levensgenieters

De eigenaren van Masseria Iazzo Scagno B&B benadrukken graag de schoonheid van het samenzijn. Zij hechten veel waarde aan die typisch Italiaanse zomeravonden, die grote groepen mensen verbinden in eten, drinken, ontspanning en mooie gesprekken. Daar is de masseria dan ook voor ingericht. In de tuin, uitstekend geschikt voor picknicks, de ruime eetzaal, en de vuurplaats kunnen oude vriendschappen versterkt worden, en nieuwe ontstaan.

Bekijk beschikbaarheid, neem een optie of boek direct

Hoe werkt het?

Kies de maand waarin u deze accommodatie wenst te bezoeken en kies het aantal nachten dat u wenst te verblijven. In de beschikbaarheidstabel verschijnt de juiste maand en de periode die u heeft geselecteerd. Plaats dit groene gedeelte op de data dat u wenst te boeken. Indien deze periode nog vrij is, verschijnt de button “Boek nu” of “Optie”. Bij Ecco Italia boekt u veilig en vertrouwd met SGR garantie.

Services

Need to see

Ostuni

Stap in de auto en rijd naar Ostuni, dit prachtige stadje is gebouwd op heuvels en wordt ook wel Città Bianca, witte stad, genoemd. Vanaf het Piazza della Libertà kunt u helemaal naar de top wandelen. Aangekomen bij de top kunt u de prachtige kerk Piazzetta Cattedrale bezoeken en heeft u een prachtig uitzicht over de Adriatische zee. 

Otranto

Een van de mooiste kustplaatsjes in Puglia is Otranto. Otranto heeft een prachtige kathedraal en deze staat bekend om haar bijzondere mozaïekvloer. De kathedraal is de grootste kerk van de provincie Puglia. Wanneer u klaar bent met het wandelen door de stad kumt u heerlijk uitrusten op een van de stranden. 

Bari

De hoofdstad van Puglia is Bari en staat bekend als echt havenstad. Het historische centrum van Bari is zeker een bezoekje waard. In deze stad heeft u het gevoel dat u 100 jaar terug in de tijd gaat. De kleine straatjes, balkonnetjes vol met was en knusse binnenplaatsen waar u lekkere pizza, pasta of gelato kan eten, bezorgen u het ultieme Italië-gevoel. 

Lecce

Deze stad in de hak van de Italiaanse laars staat bekend om de vele zandkleurige monumenten in barokstijl uit de 16e eeuw. Vanwege de typische vormen van het barok wordt Lecce ook wel het Florence van het Barok genoemd. Wanneer u wandelt door het historische centrum van Lecce wordt u overdonderd door alle prachtige gebouwen. Heeft u geen zin om in de hitte in de zomer deze stad te bezoeken? Lecce is een perfecte bestemming om een bezoekje aan te brengen in de winter omdat het in deze stad zelden kouder dan 20 graden is. 

Alberobello

Wat u zeker niet mag missen tijdens een bezoek aan Puglia is het stadje Alberobello. Alberobello staat bekend als Valle d’Itria. Deze naam heeft het stadje te danken aan de betoverende trulli die u er kunt vinden. Trulli zijn witte huisjes met een kegelvormig dak. Wanneer je een bezoek brengt aan de trulli huisjes is het een aanrader om ook de Chiese di Sant’Antonio te bezoeken. Dit is een kerk in de vorm van een trulli.

Ecco Italia nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de nieuwste accommodaties, acties, last minutes en tips van Ecco Italia!