• Italië specialist
 • Persoonlijk reisadvies
 • Accommodaties persoonlijk bezocht
 • SGR deelnemer
Bekijk foto's
Weather data is NOT cached!

Agriturismo Panieracci

Toscane, Volterra 17 appartementen

weather Volterra 19 C°
(1 reviews )

Op de locatie

 • Zwembad
 • Speeltuin
 • Wifi gemeenschappelijk
 • Restaurant
 • Italiaanse avonden
 • Huisdier
 • Gemeenschappelijke wasruimte
 • Fietsen
 • Mindervaliden
 • Ontbijt
 • Wifi in alle appartementen
 • Manege / paardrijden
 • Workshop koken
 • Airco in deel appartementen
 • Wifi bij zwembad

In de omgeving

 • Golf < 30 km
 • Stad/dorp < 5 km

Beschrijving

Agriturismo Panieracci

Agriturismo Panieracci is onderdeel van het Diacceroni landgoed, in het hart van de Toscaanse heuvels, op rijafstand van de grote Italiaanse kunststeden. Zo is dit een perfecte locatie voor grote vriendengroepen en families met allemaal verschillende wensen. Of u nou meer geniet van hoge klokkentorens, of van hoge bomen, u bent bij Agririturismo Panieracci aan het juiste adres. En u kunt zeker zijn van een gastvrije ontvangst. De eigenaren, onder leiding van de altijd vrolijke en enthousiaste Massimilliano Campana, doen er alles aan om u zich hier thuis te laten voelen.

Hoewel Florence, Siena en Pisa makkelijk bereikbaar zijn, hoeft u daar helemaal niets van te merken. Agriturismo Panieracci gelegen op een heuvel, is verscholen tussen de typisch Toscaanse cipressen, waardoor u even helemaal aan de drukte van alledag kunt ontsnappen. Zo kunt u in de grote omheinde tuin urenlang ontspannen in de Italiaanse zon. En ter afwisseling kunt u een duik nemen in het zoutwaterzwembad.

Over het eten hoeft u zich ook geen zorgen te maken. Op het landgoed van Diacceroni, dat zich op ongeveer 5 km van Agriturismo Panieracci bevindt, worden organisch verschillende gewassen verbouwd, daarnaast maken de eigenaren ook hun eigen (hele lekkere!) pasta, wijn en olijfolie. Daar zijn ze ook trots op, en het kan zomaar voorkomen dat u een avond in Diacceroni keuvelend met Massimiliano, in het gezelschap van een goed glas wijn, doorbrengt. Bovendien worden deze verse prodiucten ook verwerkt in de authentiek Toscaanse maaltijden van het restaurant van Agriturismo Diacceroni. Ook is er de mogelijkheid om kooklessen te volgen op het landgoed.

De omgeving van Agriturismo Panieracci is uitstekend geschikt voor natuurtochten. Dat kunt u bijvoorbeeld per fiets doen; Op het landgoed van Diacceroni worden verschillende soorten mountainbikes verhuurd. Daarnaast kunt u er ook terecht voor paardrijlessen. Ervarener ruiters kunnen mee op een tocht over het glooiende plattelandslandschap. Tot slot kunt u tijdens u verblijf ook mee met wandelexcursies, op wijntour, of samen met experts paddenstoelen plukken. Zo krijgt u een uitstekend beeld van het typisch Toscaanse boerenleven.

Indeling van Agriturismo Panieracci

Het Diacceroni landgoed bestaat uit vier boerderijen: Diacceroni, Panieracci, Pelagaccio en Pompilia, die zich op enige afstand van elkaar bevinden. Al deze boerderijen verhuren meerdere verschillende soorten appartementen, terwijl u op Diacceroni ook B&B kamers vindt.

Agriturismo Panieracci

Agriturismo Panieracci beschikt over vijf appartement voor vier personen, negen appartementen voor zes personen, twee appartementen voor acht personen en één appartement (een cottage) voor tien personen. Alle appartementen zijn modern en elegant ingericht, maar hebben hun rustieke stijl behouden. De appartementen gevestigd op de begane grond beschikken over een gemeubileerde privé tuin, terwijl de appartementen op de eerste verdieping over een privé terras beschikken. Wi-Fi is overal (gratis) beschikbaar.

Airconditioning

Er is sprake van extra kosten voor gebruik airco, deze worden per airco unit in rekening gebracht. De volgende appartementen van Agriturismo Panieracci beschikken over airconditioning:

 • 5-kamer cottage nr. 15;
 • 3-kamer appartement nr. 2;
 • 3-kamer appartement nr. 16;
 • 3-kamer appartement nr. 17;
 • 2-kamer appartement nr. 5.

De overige agritiurismo´s van het landgoed Diacceroni

Op onze site kunt u natuurlijk meer informatie vinden over de andere locaties van het Diacceroni landgoed:

De eigenaren,onder leiding van de goedlachse Massimiliano Campana, zullen u overal van harte verwelkomen.

Specialiteiten

Zwembad

Agriturismo Panieracci beschikt over een ruim zoutwaterzwembad met panoramisch uitzicht over de schitterende Toscaanse heuvels.

Ruime tuin

Agriturismo Panieracci beschikt over een grote tuin, met meer dan genoeg tafels en stoelen om in de frisse lucht te ontspannen. En voor uw kinderen is er meer dan genoeg ruimte om in de natuur rond te rennen. Daarbij kunnen ze soms wat boerderijdieren tegenkomen die vrij op het landgoed lopen.

Speeltuintje

Kinderen kunnen ook plezier beleven aan het speeltuintje in de tuin, met onder meer schommels en een glijbaan.

Restaurant "La Cantina"

Op Agriturismo Diacceroni worden organisch groente en fruit verbouwd. Daarnaast maken de eigenaren hun eigen pasta, wijn en olijfolie. Deze producten worden allemaal gebruikt in de gerechten van La Cantina, het restaurant van het landgoed. In La Cantina staat de Toscaanse authenticiteit centraal. Alle maaltijden worden op traditionele wijze bereid, met hulp van een karakteristieke houtoven. En wanneer er geen gebruik kan worden gemaakt van ‘eigen’ ingrediënten, probeert men zoveel mogelijk van milieuvriendelijke producten van andere lokale boeren gebruik te maken. ‘Een gezonde geest in een gezond lichaam’ is immers het motto van het restaurant. Gasten van Agriturismo Panieracci kunnen het restaurant ook bezoeken.

Wi-Fi

Op het landgoed van Agriturismo Panieracci kunt u altijd zonder problemen gebruik maken van Wi-Fi. Het internetsignaal reikt echter niet tot in de appartementen. Zeker in het geval van slechte weersomstandigheden betekent dit dat u niet altijd in uw woning gebruik kunt maken van Wi-Fi.  

Olijfolie

Agriturismo Diacceroni, waar Agriturismo Panieracci dichtbij ligt, is trots op haar olijfolie, en geeft haar gasten graag de kans om daar meer over te leren. De les begint met een bezoek aan de olijfgaard, waar u twee verschillende manieren leert om olijven te plukken. Vervolgens is het tijd voor de olijfperserij waar u ziet hoe de olijfolie gemaakt en gebotteld wordt. Aan het einde van de les worden alle deelnemers uitgenodigd in La Cantina voor een maaltijd verrijkt met de lekkere olijfolie.

Duurzaamheid

Het mag duidelijk zijn dat duurzaamheid en milieuvriendelijkheid belangrijk is voor Agriturismo Diacceroni. Zo hebben de eigenaren geïnvesteerd in zonnepanelen, waardoor onder meer haar olijfperserij volledig op zonne-energie functioneert. Het wordt dan ook gewaardeerd wanneer de gasten ook enig respect opbrengen voor de natuur en de omgeving.

Paarden

Agriturismo Diacceroni beschikt over 20 paarden en een manege van 30 x 60 meter waar u rijlessen kunt volgen. Deze worden gegeven door ervaren internationale instructeurs die naast eenvoudige rijlessen ook dressuur en springen kunnen leren aan wat meer ervaren ruiters. De instructeurs leiden daarnaast ook gegidste rijtochten door het glooiende Toscaanse heuvellandschap. Dit zijn relatief veilige tochtjes door een schitterende natuurrijke omgeving, maar toch zijn ze niet heel geschikt voor beginnende ruiters. Kinderen kunnen rondom het landgoed op pony’s rijden. Hierbij leren ze naast de basistechnieken van het rijden, ook hoe ze het paard op een juiste en respectvolle manier kunnen verzorgen. Elke maandagochtend van 10:00 tot 12:00 uur nodigen de instructeurs u uit om kennis te maken met de paarden en de pony's van de manege.

Kooklessen

Agriturismo Diacceroni biedt kooklessen aan, waarbij u leert enkele simpele Toscaanse gerechten te maken. De les begint bij het allereerste begin; u wordt naar de moestuin geleid waar u de juiste ingrediënten bij elkaar verzamelt en plukt. De lessen zijn toegankelijk voor zowel kinderen als volwassenen, en iedere deelnemer krijgt bij aanvang een speciale ‘kook-kit’. Aan het einde van de les genieten de deelnemers van hun eigen kookkunsten.

Mountainbikes

De heuvelachtige omgeving van Agriturismo Diacceroni is uitstekend geschikt voor fietstochten. Op het landgoed kunnen dan ook mountainbikes gehuurd worden voor een halve dag, een hele dag, of een hele week. U kunt alleen op avontuur gaan of op excursie met een professionele gids die u de kneepjes van het vak kan bijleren. De mountainbikes zijn voor een tientje per dagdeel te huur, of voor 15 euro per dag. Ook zijn er gratis 'gewone' fietsen beschikbaar, maar in dat geval geldt op is op.

Wijntour

Wijn is belangrijk in Toscane. Vanuit Agriturimo Diacceroni worden wijntours georganiseerd, onder leiding van een oenoloog. Zo kunt u niet alleen verschillende wijnsoorten proeven, maar leert u ze ook onderscheiden.

Truffels

De truffel is een van de belangrijkste exportproducten van Toscane. Agriturismo Diacceroni organiseert excursies waarbij u leert truffels zoeken en plukken. U krijgt begeleiding van ervaren verzamelaars en speciale truffelhonden. Aan het einde van de dag wordt u beloond met een truffeldiner.

Kinderactiviteiten

Voor kinderen worden, wanneer het weer het toelaat, speciale activiteiten georganiseerd. Zo kunnen ze op ‘ontdekkingstocht’ door de tuin, waarbij ze van alles leren over de verschillende planten en bloemen die hier te vinden zijn. Na afloop is er een workshop om de plantenwereld verder te verkennen.

Golf

Castelfalfi is de grootste golfclub van Toscane. Het bevindt zich op 14 km van Agriturismo Diacceroni, en het agriturismo heeft er een speciale samenwerkingsovereenkomst mee gesloten.

Yoga en tango

U kunt bij Agriturismo Diacceroni yoga- en tangolessen volgen.

Pizza en Pasta

Iedere dinsdag is er in Agriturismo Diacceroni een pizza-party, en iedere donderdag een pasta-party. Gasten worden betrokken bij het maken van de pizza/pasta en er is live muziek. Zo wordt het samenzijn gevierd. Gasten van Agriturismo Diacceroni kunnen hier gratis gebuik van maken.

Bekijk beschikbaarheid, neem een optie of boek direct

Hoe werkt het?

Kies de maand waarin u deze accommodatie wenst te bezoeken en kies het aantal nachten dat u wenst te verblijven. In de beschikbaarheidstabel verschijnt de juiste maand en de periode die u heeft geselecteerd. Plaats dit groene gedeelte op de data dat u wenst te boeken. Indien deze periode nog vrij is, verschijnt de button “Boek nu” of “Optie”. Bij Ecco Italia boekt u veilig en vertrouwd met SGR garantie.

Services

Need to see

Florence, bakermat van de Renaissance

Florence is de hoofdstad van Toscane en één van de mooiste steden van Italië. Het is de bakermat van de renaissance, wat je overal in de stad terugziet. Bezoek Florence tijden je vakantie. Wandel over de Ponte Vecchio en bezoek Palzzo Pitti. Ga naar de wijk Oltrarno met haar bijzondere winkels, werkplaatsen, ateliers en restaurants. En loop door naar het middelpunt van de Florence, waar de reusachtige Duomo met haar prachtige rode koepel staat. Wil je meer weten over de kunst uit Florence? Ga dan naar Uffizi. Dit is één van de belangrijkste kunstmusea van de stad.

Lucca herinnert aan de Romeinse tijd

Lucca is één van de rijkste steden van Noord-Italië. De stad heeft een rechthoekig stratenpatroon dat herinnert aan de Romeinse tijd, toen Lucca een belangrijke stad was met een strategische ligging. Bezoek de San Frediano en de San Michele in Foro, die op de plaats van het vroegere Romeinse forum is gebouwd. Neem een kijkje bij het geboortehuis van de beroemde componist Puccini. En ga naar de Via Fillungo om te slenteren langs de vele winkels die versierd zijn in art nouveau stijl.

De ambachtslieden van Volterra

Volterra ligt op een plateau waardoor het uitzicht op de heuvels rondom echt adembenemend is. De stad is bekend om zijn ambachtslieden die al 2500 jaar beelden snijden van de plaatselijke albast. De rijke geschiedenis proef je langs de vele delen van de oude Etruskische muren die nog overeind staan. Oude Etruskische voorwerpen kun je in Museo Gaurnacci bezichtigen. Bezoek ook de Duomo, hij heeft een heel bijzondere preekstoel met gebeeldhouwde panelen.

San Gimignano, het Manhattan van Toscane

De dertien vierkante torens, die verschillende adelijke families hier in de twaalfde en dertiende eeuw bouwden, domineren het silhouet van San Gimignano. Het middeleeuws aanzicht van de stad is sinds de dertiende eeuw nauwelijks veranderd. Wil je echt van San Gimignano genieten? Blijf dan wat langer en geniet 's avonds in het donker, als de busladingen toeristen weg zijn, van dit middeleeuwse 'Manhattan van Toscane'.

De toren van Pisa

De beroemde scheve toren van Pisa stond al scheef toen de bouw nog in volle gang was. Bezoek in Pisa het Piazzo dei Miracoli, met de scheve toren, de dom en het baptisterium. Voor al deze prachtige gebouwen gebruikte men het dure marmer uit de groeves van Carrara.

Ontdekkingstochten in Grotta del Vento

Grotta del Vento is één van de grootste grotten van Europa die toegankelijk is voor publiek. In de grot kun je deelnemen aan verschillende ontdekkingstochten. Dit is geschikt voor groot en klein en de tochten duren 1 tot 3 uur.

De termale baden van Montecatini Terme

Montecatini Terme is één van de belangrijkste termaalbadplaatsen van Europa. Het water uit de bronnen zou een heilzame werking hebben op de lever en het spijsverteringsstelsel. In deze stad vind je maar liefst 9 termaal baden. Tettuccio het bekendst en Terme Leopoldine is misschien wel het mooist.

Reviews

Ondanks een zeer laat moment van reserveren heeft Ecco Italia voor ons een geweldige vakantiebestemming gevonden. Ons verblijf was weliswaar wat klein, de ligging was formidabel en de voorzieningen bij de hoofdlocatie Diacceroni perfect! Voortreffelijk eten (3 avonden bij de prijs inbegrepen) en leuke activiteiten zonder dat het massaal en commercieel werd. Een absolute aanrader!

- Geusebroek -

Ecco Italia nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de nieuwste accommodaties, acties, last minutes en tips van Ecco Italia!