• Italië specialist
 • Persoonlijk reisadvies
 • Géén verborgen kosten
 • Accommodaties persoonlijk bezocht
 • SGR deelnemer
Bekijk foto's
Weather data is NOT cached!

Agriturismo La Perciata

Sicilië, Siracusa 4 appartementen

weather Syracuse 26 C°
(0 reviews )
[ssba]

Kenmerken & voorzieningen

 • Zwembad
 • Airco in alle appartementen
 • Restaurant
 • Excursie
 • Huisdier
 • Gemeenschappelijke wasruimte
 • Fietsen
 • Golfbaan
 • Mindervaliden
 • Ontbijt
 • Manege / paardrijden
 • Tennisbaan

In de directe omgeving

 • Golf < 30 km
 • Ligplaats boot
 • Strand 10-20 km

Beschrijving

La Perciata

Op ongeveer 11 kilometer van de stad Siracusa ligt deze accommodatie La Perciata. Midden in het prachtige en karakteristieke Siciliaanse landschap dat de binnenlanden kenmerkt, verwijderd van het drukke en stressvolle leven. Met heerlijk eten, rust en natuur en de stad op steenworp afstand, waar u schitterende oudheden kunt bezichtigen biedt deze accommodatie u een heerlijk verblijf.

De goed verzorgde appartementen hebben allen een eetkamer, terras, telefoon, televisie en airconditioning. In de typisch Siciliaanse tuin ligt een mooi zwembad, maar voor de liefhebbers is de zee en het strand op 6 kilometer afstand ook goed bereikbaar. Verder is er op het terrein ook een eigen restaurant aanwezig waar u heerlijk kunt dineren.

Bovendien kunt u alle typische plaatselijke producten die men op deze agriturismo verbouwt, zoals olijfolie, marmelades en heerlijke ingemaakte zongedroogde tomaten hier ook proeven en natuurlijk aanschaffen om later thuis nog eens van te genieten. Het is een accommodatie waar u heerlijk kunt genieten van de rust van het Siciliaanse binnenland!

Specialiteiten

Paardrijden

Deze agriturismo is zeer actief met paarden een beschikt over een eigen manege. Het is mogelijk om in de directe omgeving zelf te rijden. En voor de echte paardrij liefhebbers organiseert La Perciata ook begeleide excursies. Deze vinden plaats in het nabijgelegen Floridia (7km).

Restaurant

La Perciata beschiktover een eigen restaurant waar traditionele lokale Siciliaanse gerechten worden geserveerd.

Bekijk beschikbaarheid, neem een optie of boek direct

Hoe werkt het?

Kies de maand waarin u deze accommodatie wenst te bezoeken en kies het aantal nachten dat u wenst te verblijven. In de beschikbaarheidstabel verschijnt de juiste maand en de periode die u heeft geselecteerd. Plaats dit groene gedeelte op de data dat u wenst te boeken. Indien deze periode nog vrij is, verschijnt de button “Boek nu” of “Optie”. Bij Ecco Italia boekt u veilig en vertrouwd met SGR garantie.

Services

Need to see

Palermo

De hoofdstad Palermo ligt langs de baai aan de voet van de Pellegrino. De stad dankt zijn naam aan de zee, Panarmos, hetgeen haven betekent. Palermo beleefde zijn hoogtepunt onder de Arabische heerschappij. Later werd het de hoofdstad van het Normandische koninkrijk. Maar ook de barok heeft in de zeventiende en achttiende eeuw zijn sporen in deze stad achtergelaten. In 1943 heeft de stad helaas erg geleden onder hevige bombardementen. De laatste jaren wordt hard gewerkt om de stad weer in de oude glorie terug te brengen. Zeer de moeite waard om te bezoeken zijn het Palazzo dei Normanni, het koninklijk paleis van de Noormannen, aan het Piazza della Vittoria, een van de grootste pleinen van de stad waar ook de Capella Platina ligt, een kapel met prachtige mozaïeken. Een van de belangrijkste monumenten van Palermo is de San Giovanni degli Eremiti, een Arabische kerk omgeven door een weelderige tuin. Maar ook de San Domenico kerk of de Kathedraal uit 1184 mag u zeker niet missen.

Piazza Armerina

Zeer zeker moet u tijdens uw verblijf op Sicilië een bezoek brengen aan de Villa de Casale in Piazza Armerina. Deze villa dateert uit de derde eeuw. In de twaalfde eeuw is deze enorme villa tijdens een overstroming bedekt met een laag modder waardoor het zeer goed geconserveerd is. Alle kamers in deze villa van een grootgrondbezitter zijn versierd met schitterende mozaïeken en bevat zeer veel archeologische schatten.

Siracusa

Siracusa ligt geheel oostelijk aan de kust, en heeft economisch en cultureel altijd een sleutelrol gespeeld. Het Griekse theater is nog in goede staat. Ook kunt u de oude steengroeven bezoeken. Hier werd de steen voor veel monumenten gewonnen, maar ze deden ook dienst als strafkamp. In de oostelijke hoek van Neapolis de dodenstad, vindt u een van de grootste graven; dat van Archimedes, een van de grootste wetenschappers uit de oudheid.

Noto

Noto is een schitterende barokke stad geheel opgetrokken uit tufsteen. Deze stad werd na de aardbeving van 1693 gedurende de gehele achttiende eeuw een bouwput. De stad valt nog steeds langzaam uiteen, maar er wordt hard gewerkt aan het herstel. Prachtige schilderijen en fresco's zijn te zien in de kerk san Carlo al corso en Palazzo Trigona. Andere mooie kerken zijn de Santa Chiara en San Francesco.

Taormina

Noordelijker gelegen ligt Taormina, een echte kustplaats waar het eiland om bekend staat. In vroeger tijden was deze stad gedurende de zomerperiode de pleisterplaats van aristocraten en bankiers. Een bezoek waard is het Piazza IX Aprile, het Griekse theater dat uitzicht geeft op zee en de Etna. In het palazzo Corvaja kwam in 1411 het eerste Siciliaanse parlement bijeen.

Cefalù

Cefalù ligt op ca. 50km van Palermo is één van de aantrekkelijkste havenstadjes van Sicilië. Dat komt onder andere door de prachtige ligguing aan de voet van La Rocca en het historische centrum. Idyllische steegjes met bloemenpracht aan en op de balkonnetjes, vele terrasje die en sfeer van mediterrane gezelligheid uitademen en niet te vergeten de azuurblauwe zee en stranden met visserbootjes creëren een gevoel van romantiek. Ook staat Cefalù bekend om haar oude kathedraal uit het tijdperk van de Normandiërs.

Ecco Italia nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de nieuwste accommodaties, acties, last minutes en tips van Ecco Italia!