• Italië specialist
 • Persoonlijk reisadvies
 • Accommodaties persoonlijk bezocht
 • SGR deelnemer
Bekijk foto's
Gewild! Geweldig, nabij Lago Trasimeno
Weather data is NOT cached!

Agriturismo La Fonte di Montebuono

Lago Trasimeno, Umbrië, Agello 13 appartementen

weather Agello 27 C°
(14 reviews )

Op de locatie

 • Zwembad
 • Airco in alle appartementen
 • Speeltuin
 • Wifi gemeenschappelijk
 • Italiaanse avonden
 • Excursie
 • Huisdier
 • Gemeenschappelijke wasruimte
 • Fietsen
 • Mindervaliden
 • Italiaanse les
 • Ontbijt
 • Sportveld
 • Workshop koken
 • Vaatwasser in deel appartementen
 • Kinderbad
 • Wifi in deel van de appartementen

In de omgeving

 • Golf < 30 km
 • Manege < 5 km
 • Stad/dorp < 5 km
 • Treinstation < 30 km
 • Vliegveld < 30 km

Beschrijving

Agriturismo la Fonte di Montebuono

Gelegen nabij het meer van Trasimeno, het grootste binnenmeer van Italië, in de heuvels met prachtig uitzicht ligt Agriturismo la Fonte di Montebuono. Deze accommodatie is gelegen op een heuvel en ligt op slechts 10 minuten rijden van Lago Trasimeno. Agriturismo la Fonte di Montebuono is een goed verzorgde accommodatie met een mooi uitzicht over de vallei.

Het telt dertien appartementen, allemaal ingericht in authentieke (arte povera) stijl. Elk appartement is voorzien van alle comfort en heeft een terras of tuin om heerlijk buiten te zitten.

Agriturismo la Fonte di Montebuono heeft een groot zwembad met ligstoelen die uitkijken over de vallei. Teven is er een groot grasveld voor de kinderen om te spelen. Gasten kunnen tevens gebruik maken van de gemeenschappelijke barbecues.

Op aanvraag kunt u ook een Italiaanse kook- of taalles volgen. Agriturismo la Fonte di Montebuono is een goed starpunt voor diverse uitstapjes. Zo vindt u het meer van Trasimeno op slechts 10 minuten van de accommodatie. Ook plaatsjes als Castiglione del Lago en Perugia liggen op korte afstand en zijn zeker een bezoekje waard. Ook kunt u ervoor kiezen om per fiets of te voet de omgeving te verkennen. Het landschap van Umbrië biedt hierbij vele mogelijkheden.

De indeling van Agriturismo la Fonte di Montebuono

Agriturismo la Fonte di Montebuono heeft totaal 13 appartementen elk ingericht in de stijl van 'Arte Povera'. De accommodatie beschikt over 2-kamer en 3-kamer appartementen, gelegen op de begane grond of 1e verdieping met terras of tuin. Uw tuin of terras is voorzien van meubilair.

Vaatwasser

Alleen het grote appartement Tiglio beschikt over een vaatwasser.

Mindervaliden

Appartement Acero is geschikt voor mindervaliden.

Il Tiglio (9+2; 1ste; 95 m2)

Gelegen op de 1e verdieping maar met ingang op de begane grond en met groot terras en prachtig uitzicht. U heeft een woonkamer met keuken en een sofabed voor 2 personen. Er zijn 2 slaapkamers aanwezig met elk 3 bedden. Tevens zijn er 2 badkamers aanwezig.  Het appartement kan uitgebreid worden met een extra slaapkamer voor 3 personen waardoor er ruimte kan worden geboden aan 11 personen.

Alloro (6+2; BG; 80 m2)

Dit appartement is geschikt voor 8 personen en is gelegen op de begane grond. In de woonkamer vindt u een sofabed voor 2 personen en een keuken. Er is een 2-persoonsslaapkamer en een 2e slaapkamer met 4 bedden. Dit appartement heeft 2 badkamers. Buiten heeft u een terras om buiten te zitten.

Huisje La Quercia (4+2; BG; 55 m2)

Dit vrijstaande huisje op de begane rond is geschikt voor 6 personen en heeft een woonkamer met sofabed voor 2 personen en een keuken. Er zijn 2 slaapkamers en 2 badkamers. Tevens heeft u een terras om buiten te zitten.

Olmo (4+2; BG; 70 m2)

Dit appartement is gelegen op de begane grond en heeft een woonkamer met sofabed voor 2 personen en een keuken en badkamer. Tevens heeft u twee 2-persoonsslaapkamers, waarvan de 2e slaapkamer twee enkele bedden heeft. Voor het appartement heeft u een gemeubileerd terras om heerlijk buiten te zitten.

Il Platano (4+2; 1ste; 62 m2)

Dit appartement is gelegen op de 1e verdieping en heeft een woonkamer met sofabed voor 2 personen en een keuken. Tevens heeft u twee 2-persoonsslaapkamers en een badkamer. Buiten heeft u een terras om heerlijk buiten te zitten.

Il Leccio (4+2; 1ste; 56 m2)

Dit appartement is gelegen op de 1e verdieping en heeft een woonkamer met sofabed voor 2 personen en een keuken. Er zijn 2 slaapkamers en een badkamer. Buiten heeft u een terras om buiten te zitten.

Huisje Il Gelso (3+2; BG; 70 m2)

Dit vrijstaande huisje is geschikt voor 5 personen en is verdeeld over 2 verdiepingen. Het heeft een woonkamer met sofabed voor 2 personen en een keuken. Tevens is er een slaapkamer voor 3 personen met een 2-persoonsbed en een enkel bed. U heeft een badkamer en een terras om buiten te zitten.

Huisje Il Cipresso (3+2; BG; 80 m2)

Dit vrijstaand huisje is geschikt voor 5 personen en heeft een woonkamer met sofabed voor 2 personen.  Er is een slaapkamer voor 3 personen met een 2-persoonsbed en een enkel bed. Tevens is er een badkamer en heeft u buiten een terras.

Acacia (3+2; BG; 62 m2)

Dit appartement is gelegen op de begane grond en heeft een woonkamer met sofabed voor 2 personen en een keuken. Tevens is er een 3-persoonsslaapkamer met een 2-persoonsbed en een enkel bed. U heeft een badkamer met douche. Buiten heeft u een terras om buiten te zitten.

Acero (3+2; BG; 60 m2)

Dit appartement is gelegen op de begane grond en heeft een woonkamer met sofabed voor 2 personen en een keuken. Er is een 3-persoonsslaapkamer met een 2-persoonsbed en een enkel bed. Tevens is er een badkamer met douche. Buiten heeft u een terras om buiten te zitten.

Il Salice (3+2; 1ste; 54 m2)

Dit appartement is gelegen op de 1e verdieping en heeft een woonkamer met sofabed voor 2 personen en een keuken. Er is een 2-persoonsslaapkamer en een 1-persoonsslaapkamer aanwezig. Tevens heeft u een badkamer en een terras om buiten te zitten.

Il Castagno (2+2; 1ste; 40 m2)

Dit appartement is gelegen op de 1e verdieping en is geschikt voor 4 personen. Er is een woonkamer met sofabed voor 2 personen en een keuken. Tevens heeft u een 2-persoonsslaapkamer en een badkamer. Buiten heeft u een terras om buiten te zitten.

Ulivo (2+1; BG; 30 m2)

Dit studio appartement is gelegen op de begane grond. Er is een woonkamer met keuken met 2-persoons bed. Tevens heeft u een badkamer. Buiten heeft u een terras om buiten te zitten.

Specialiteiten

Zwembad

Agriturismo la Fonte di Montebuono heeft een groot zwembad met ligstoelen waar u gebruik van kunt maken. Tevens is er een kindergedeelte aanwezig. Het zwembad is 14 x 8 meter met een maximale diepte van 1,50 meter.

Gemeenschappelijke barbecue

Op de accommodatie kunt u gebruik maken van de gemeenschappelijke barbecue.

Mountainbikes

Ook kunt u om de omgeving te verkennen gebruik maken van de mountainbikes op de accommodatie.

Speeltuin

Voor de kinderen is er een speeltuin om te spelen.

Gemeenschappelijke wasruimte

U kunt gratis gebruik maken van de gemeenschappelijke wasruimte.

Parkeergelegenheid

Op de accommodatie zijn voldoende parkeerplaatsen.

Kookworkshops en cursus Italiaans

Agriturismo la Fonte di Montebuono organiseert op aanvraag een kook- en taalcursussen Italiaans.

Cultuur

In de nabij omgeving kunt u diverse plaatsjes bezoeken zoals Castiglione del lago, Perugia, Cortona en Arezzo die allemaal op korte afstand van de accommodatie liggen.

Lago Trasimeno

Tevens ligt op de accommodatie op slechts tien minuten van Lago Trasimeno.

Bekijk beschikbaarheid, neem een optie of boek direct

Hoe werkt het?

Kies de maand waarin u deze accommodatie wenst te bezoeken en kies het aantal nachten dat u wenst te verblijven. In de beschikbaarheidstabel verschijnt de juiste maand en de periode die u heeft geselecteerd. Plaats dit groene gedeelte op de data dat u wenst te boeken. Indien deze periode nog vrij is, verschijnt de button “Boek nu” of “Optie”. Bij Ecco Italia boekt u veilig en vertrouwd met SGR garantie.

Er geldt een vroegboekkorting van 5% voor een boeking van een week als u boekt voor 1 januari 2024

Services

Need to see

Assisi

Deze beroemde bedevaartsplaats is alom bekend en heeft een schitterend panorama op het dal van Spoleto en Perugia. De basiliek van San Francesco is de trekpleister van dit kleine stadje. Deze basiliek bestaat uit een crypte, en een onder- en bovenkerk en is in de 13e eeuw gebouwd op het graf van de heilige Sint Franciscus. Naast deze basiliek zijn andere bezienswaardigheden de moeite waard zoals de Duomo en de kerk Santa Chiara. Dit is de kerk van de orde van Clarissen, gesticht door Clara. Zij heeft zich laten inspireren dor San Francesco. Ook is er een mooi dorpsplein waaraan de Romeinse tempel van Minerva gelegen is met haar imposante zuilen.

Perugia

In Perugia is het oude centrum oftewel het centro storico een bezoek meer dan waard. U treft er de Rocca Paolina aan, een oude citadel gebouwd in opdracht van paus Paulus III als machtsvertoon nadat hij de zogenaamde zoutoorlog had gewonnen van Perugia. De Corso Vanucci is de belangrijkste historische winkelstraat in het oude centrum en heeft vele leuke bezienswaardigheden zoals het Palazzo del Priori en bijzondere winkeltjes en terrasjes. Aan het eind van de Corso Vanucci ligt de Piazza IV Novembre met de prachtige Fontana Maggiore, een meesterwerk van de Italiaans-gotische beeldhouwkunst. In het oude centrum vindt u ook de Piazza Sopramuro en de Porta Sole. In de Collegio del Cambio, het wisselhuis, treft u fresco's van de schilder Pietro Vanucci, geboren in Perugia met de toepasselijke bijnaam Perugino aan. Geniet verder van een stadwandeling langs de Arco Etrusco, pittoreske steegjes, de oude Etruskische muur en schitterende panorama's over de omgeving van Perugia. Een historische stad om van te genieten!

Orvieto

Deze stad in het zuiden van Umbrië is gebouwd op een 300 meter hoge heuvel van tufsteen. U kunt het hoog gelegen centrum van dit stadje daarom bereiken met een kabeltreintje. Het belangrijkste gebouw van Orvieto is de beroemde kathedraal gewijd aan Santa Maria Assunta. De aanblik van dit werkelijke unieke en prachtige façade voorzien van pilaarreliëf met vertellingen uit het Oude Testament zal u zeker verrassen. In het mooiste gedeelte van de kathedraal, de Cappella Nuova della Madonna di San Brizio, kunt u fresco's over het einde van de wereld van schilder Luca Signorelli bewonderen. Maak ook een bezoek aan Orvieto 'underground' om met eigen ogen te zien hoe men vroeger, tijdens belegeringen, onder de grond woonde.

Gubbio

Een prachtig middeleeuws stadje van Umbrië. Uw bezoek zeker waard, zowel vanwege de gebouwen, maar zeker ook vanwege de tradities die in ere worden gehouden. De bekendste is de Corsa dei Ceri die jaarlijks plaatsvindt op de 15e mei. Drie groepen mannen dragen reusachtige houten kandelaren ("Ceri") op hun schouders in een wedloop naar de San Ubaldo kerk. De inwoners zijn op deze dag gekleed in de drie kleuren van de stad.

Montefalco

Letterlijk vertaald de 'valkenberg', en ook wel genoemd het balkon van Umbrië. Het fascinerende dorpje met kleine steegjes is hoog gelegen en biedt fantastische vergezichten over het Dal van Spoleto. Het dorp is vooral bekend om haar rode wijn. In de kerk San Francesco waarin het museum Civico is ondergebracht, vindt u een frescocyclus over het leven van Franciscus van Benozzo Gozzoli uit 1452.

Norcia

Een volledig ommuurd stadje gelegen aan de Monte Sibillini en bekend om San Benedetto. Vooral culinaire liefhebbers moeten Norcia eens bezoeken. Het stadje is beroemd om haar worst en staat bekend om de beste slagers van heel Italië. Het woord Norcino betekent dan ook niet alleen een inwoner van Norcia, maar varkensslager.

Monti Sibillini

De Monti Sibillini is een natuurpark. Hier laat Umbrië een geheel ander gezicht zien. Hier ligt de Piano Grande, ofwel de grote vlakte. Het is een uitgestrekt bergplateau tussen de bergketens en bevolkt door schapenkuddes. Dit gebied is zeer geliefd bij natuurliefhebbers en deltavliegers. Deze vlakte van 8 km breed wordt doorkruist door een kaarsrechte weg met bestemming Castelluccio, een authentiek boerendorp gelegen op een heuvel.

Bevagna

Een van oorsprong Romeins dorpje dat de middeleeuwse sfeer nu nog steeds uitademt. Het centrale plein is de Piazza Filippi Silvestri. Aan dit plein is de Palazzo dei Consoli gelegen, een gotisch paleis. Verder staat het dorp bekend om de kerken San Silvestro en San Michele Arcangelo. Beide kerken dateren uit de 12 eeuw en zijn ontworpen door dezelfde architecten Brunello en Rifaldo.

Reviews

Fijne plek voor het gezin

- Mazdak -

Beste Menno,

Ik stuur je dit mailtje vanaf de rand van het zwembad van de agriturismo die we bij jou hebben geboekt en ik wil je graag nog laten weten dat we erg genieten hier! Het is een prachtige en rolstoelvriendelijke plek. Dank je wel voor je hulp!!

Groet, Marjolijn

- Marjolijn -

Goede vakantie gehad in La Quencia. Op aanvraag BBQ bijgezet. Tip gegeven om servies en pannen na te kijken. Aantal glazen beperkt en beperkt aantal pannen maar veel deksels. Verder Top locatie en behulpzaam en vriendelijk personeel

- Familie Swarttouw -

We hebben een heerlijke vakantie gehad op deze agriturismo. De voorbereidingen en onze wensen tijdens het boeken werden door Ecco Italia snel en vertrouwd opgepakt. Op de accommodatie zelf was alles perfect geregeld, schoon en mooi aangelegd. Sara was beschikbaar voor alle vragen en enorm behulpzaam!
Kortom een zeer ontspannen, goed verzorgde vakantie!

- Familie van der Aa -

Alle lof voor Sara, de gastvrouw die het aldaar runt. Locatie is prachtig en omgeving heel fijn. Wij hebben genoten met onze tieners

- L. de Bruijn -

De accommodatie ligt er prachtig, mooi, rustig, maar toch maar 10 minuutjes rijden van het Trasimeno meer.
De accommodatie ziet er mooi en goed onderhouden uit, heeft een mooi ruim zwembad en een grote tuin.
Je krijgt hier echt het Italiaanse gevoel.
Ons appartement was ruim en schoon, alleen de koelkast was wat klein voor een 8 persoonshuisje en de bedden waren vrij hard, maar dat is wel vaker zo in Italië.
Sara de manager stond altijd voor ons klaar en we mochten haar ook altijd appen.
Ze informeerde ons over mooie plaatsen en bezienswaardigheden en reserveerde ook vaak een tafel voor ons als we uit eten gingen, niets was haar te veel en dat was heel fijn.
Kortom een hele mooie accommodatie waar we zeker weer naar toe gaan als we weer naar Umbrië gaan!

- Fam Slebos -

Prima locatie, heerlijk zwembad , mooie accommodatie en een goed ontvangst Alleen de beloofde tuin voldeed niet maar bleek meer een terras Vanwege de corona tijd mochten we gebruikmaken van de tuin van een ander huisje wat prima was

- Piet-Jan -

Voor het 3e jaar bij Ecco Italia geboekt. Naar volle tevredenheid! Service is buitengewoon. Snel en persoonlijk advies. Erg snel zelfs, op ieder moment van de dag en de week. En goede adviezen. Veel keuze uit mooie accommodaties, in verschillende prijsklassen. Ook dit jaar weer een prachtige accommodatie gevonden via Ecco Italia. Volgend jaar kom ik zeker weer terug. En mijn collega inmiddels ook enthousiast gekregen; is net terug van 2 weken prachtige locaties via Ecco Italia.

- Familie Smetsers -

Wij hadden eigenlijk een andere locatie geboekt via Ecco Italia maar die bleek bij aankomst totaal niet te voldoen aan de verwachtingen. Gelukkig heeft Ecco Italia ons bijzonder snel geholpen met het vinden van een alternatief. Binnen 2 uur na ons eerste belletje werd Agriturismo La Fonte di Montebuono voor ons geregeld zodat we dezelfde dag nog door konden naar deze locatie. En van de andere boeking kregen we bovendien ons geld terug. Nogmaals veel dank voor deze uitstekende service.

De locatie zelf is een mooie agriturismo, met ruime en schone appartementen. Het terrein is verzorgd en gastvrouw Sara is zeer vriendelijk en pro-actief met het geven van tips over wat er in de omgeving te doen is. Vooral de middeleeuwse avond in Solomeo was erg leuk, ook voor de kinderen! De ligging is uitstekend voor een nadere verkenning van Umbrië en ondanks de nabijheid van het meer van Trasimeno is het heerlijk rustig. Het zwembad is ruimschoots toereikend voor het aantal gasten en is goed onderhouden. Enige puntje van kritiek is dat bij de (erg harde) bedden van ons de veren er zowat doorheen staken. Maar dat is helaas in Italië eerder regel dan uitzondering …

- fam. Janss -

We werden hartelijk ontvangen door Serena. Ze was gedurende de week erg behulpzaam. Het appartement was heerlijk. Mooi zwembad met ligbedjes en een schitterende tuin. De inventaris van de keuken was zeer beperkt. Het zou leuk zijn als er af en toe iets georganiseerd zou worden, zoals een pizza avond of wijnproeverij.

- Familie Verbiest -

Prima appartement op mooie lokatie. Kinderen waren blij met het zwembad, Sabrena, de receptioniste was behulpzaam met het maken van reserveringen en tips. Top vakantie gehad.

- Wouter -

Een zeer mooie accommodatie op een geweldige plek. Lekker rustig en mooi uitzicht. Royale tuin met hangmatten en veel speelruimte voor de kinderen. We hebben enorm genoten.

- Claudia -

Mooie, sfeervolle locatie. Fijn zwembad met een diep en ondiep gedeelte en lekker lauw/fris water. Het uizicht is fantastich. De appartementen hebben hun buitenzitje op een soort pleintje, waardoor je (indien gewenst) meer contact hebt met de buren. In de twee weken dat wij er zaten waren er veel Nederlandse gezinnen met speelvriendjes voor de kinderen. Het appartement dat wij hadden (Il castagno) had wel een erg kleine woon/leefruimte. De slaapbank voor de kids stond direct naast het aanrecht. Maar uiteindelijk ben je toch het meeste buiten, dus heel vervelend was het niet. We hebben een heerlijke vakantie gehad!

- Fam. van Steenveldt -

Zeer mooie locatie en een goede uitvalbasis om mooie steden te bezoeken. Het enige wat jammer is dat ze geen broodservice hebben en dat er geen mogelijkheid is om een kopje koffie o.i.d kan halen.

- Fam. Smit -

Ecco Italia nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de nieuwste accommodaties, acties, last minutes en tips van Ecco Italia!