• Italië specialist
 • Persoonlijk reisadvies
 • Géén verborgen kosten
 • Accommodaties persoonlijk bezocht
 • SGR deelnemer
Bekijk foto's
Weather data is cached!

Agriturismo Il Borgo di Toppo

Umbrië, Città di Castello 6 appartementen

weather Città di Castello 25 C°
(0 reviews )
[ssba]

Kenmerken & voorzieningen

 • Vaatwasser in deel appartementen
 • Visvijver
 • Zwembad
 • Gemeenschappelijke wasruimte
 • Wifi gemeenschappelijk
 • Huisdier
 • Mindervaliden

In de directe omgeving

 • Stad/dorp < 5 km
 • Golf < 30 km

Beschrijving

Agriturismo Il Borgo di Toppo

Agriturismo Il Borgo di Toppo, deze accommodatie is ontstaan uit de restauratie van een 16e-eeuwse landelijke nederzetting. De accommodatie wordt omgeven door prachtige wijngaarden en groene bossen. Vanuit de accommodatie kijkt u uit over de mooiste heuvels van Umbrië wiens toppen worden geschetst door olijfbomen, wijngaarden, kastanjebomen en bossen.

Deze unieke accommodatie beschikt over een grondgebied van maar liefst 10 hectare, waar twee visvijvers en een werkende oliemolen op te vinden zijn. Daarnaast bevinden zich op dit grondgebied ook een zwembad en een prachtige barbecue plek, waar u ’s avonds van heerlijk vlees kunt genieten.

Agriturismo Il Borgo di Toppo is een gecertificeerde biologische boerderij, gelegen in de regio Alta Valle del Tevere. Vanwege het behoud en het herstel van de landelijke woningen heeft de accommodatie de bekende '5 Spighe’ ontvangen. In het Nederlands vertaald: 'de vijf aren'. Dit is een Italiaans classificatiesysteem die de kwaliteit van de aangeboden diensten beoordeeld. De classificatie van deze 'aren’ ligt tussen de 1 en 5, wat voor Agriturismo Il Borgo di Toppo betekent dat zij de maximale score hebben behaald!

Als u wilt kunt u zelf verbouwde groentes plukken in de grote tuin en deze gebruiken voor een eigen te bereiden maaltijd in uw appartement. In de maand november biedt de accommodatie de mogelijkheid om gasten mee te laten helpen met het plukken van olijven voor de olijfolie.

Specialiteiten

Zwembad

Het zwembad van 7x14 meter groot is gelegen in de tuin en biedt een prachtig panoramisch uitzicht over de Umbrische heuvels. Van 's ochtends tot 's avonds kunt u hier volop genieten van de zon en het verkoelende water. Rondom het zwembad is een houten vloer gelegen die ervoor zorgt dat u uw voeten minder snel brandt of uitglijdt. Het zwembad is geopend van mei tot september.

Zonnepanelen

Agriturismo Il Borgo di Toppo is een accommodatie die erg gericht is op behoud van natuur en cultuur. Vandaar dat zij dan ook een eigen gedeelte hebben opgezet waar zonnepanelen te vinden zijn. Deze zonnepanelen wekken de energie op die nodig is voor het leven op de accommodatie. Op deze manier respecteren ze de omgeving.

Tuin

Naast een van de visvijvers is een tuin aangelegd waar eigen voedsel in wordt bebouwd. Van mei tot september kunt u verschillende groentes en fruit uit de tuin plukken en gebruiken om een heerlijke maaltijd te bereiden in uw appartement. In de tuin vindt u voorts ook een barbecue. 

Visvijver

Houdt u van vissen? Hoe uniek is het dat u kunt vissen op de accommodatie. Agriturismo Il Borgo di Toppo biedt haar gasten de gelegenheid om te vissen in de speciaal aangelegde visvijver. Geniet tijdens het vissen van het prachtige landschap en stilte rondom. Mocht u geen hengels mee hebben, beschikt de accommodatie over visgerei.

Huisgemaakte producten

Agriturismo Il Borgo di Toppo produceert naast eigen gewassen ook enkele zelfgemaakte producten. Zo wordt er ieder jaar heerlijke honing, olijfolie, salami en wijn geproduceerd. Tijdens uw verblijf kunt u de diverse producten proeven.

Truffeljacht

Agriturismo Il Borgo di Toppo biedt u de mogelijkheid om op truffeljacht te gaan! De tour eindigt met een heerlijke proeverij van truffels.

Restaurant

Op 5 km afstand van de accommodatie, in het plaatsje Lugnano, treft u 'Ristorante L'Archibugio'.

Bekijk beschikbaarheid, neem een optie of boek direct

Hoe werkt het?

Kies de maand waarin u deze accommodatie wenst te bezoeken en kies het aantal nachten dat u wenst te verblijven. In de beschikbaarheidstabel verschijnt de juiste maand en de periode die u heeft geselecteerd. Plaats dit groene gedeelte op de data dat u wenst te boeken. Indien deze periode nog vrij is, verschijnt de button “Boek nu” of “Optie”. Bij Ecco Italia boekt u veilig en vertrouwd met SGR garantie.

Services

Need to see

Assisi

Deze beroemde bedevaartsplaats is alom bekend en heeft een schitterend panorama op het dal van Spoleto en Perugia. De basiliek van San Francesco is de trekpleister van dit kleine stadje. Deze basiliek bestaat uit een crypte, en een onder- en bovenkerk en is in de 13e eeuw gebouwd op het graf van de heilige Sint Franciscus. Naast deze basiliek zijn andere bezienswaardigheden de moeite waard zoals de Duomo en de kerk Santa Chiara. Dit is de kerk van de orde van Clarissen, gesticht door Clara. Zij heeft zich laten inspireren dor San Francesco. Ook is er een mooi dorpsplein waaraan de Romeinse tempel van Minerva gelegen is met haar imposante zuilen.

Perugia

In Perugia is het oude centrum oftewel het centro storico een bezoek meer dan waard. U treft er de Rocca Paolina aan, een oude citadel gebouwd in opdracht van paus Paulus III als machtsvertoon nadat hij de zogenaamde zoutoorlog had gewonnen van Perugia. De Corso Vanucci is de belangrijkste historische winkelstraat in het oude centrum en heeft vele leuke bezienswaardigheden zoals het Palazzo del Priori en bijzondere winkeltjes en terrasjes. Aan het eind van de Corso Vanucci ligt de Piazza IV Novembre met de prachtige Fontana Maggiore, een meesterwerk van de Italiaans-gotische beeldhouwkunst.

In het oude centrum vindt u ook de Piazza Sopramuro en de Porta Sole. In de Collegio del Cambio, het wisselhuis, treft u fresco's van de schilder Pietro Vanucci, geboren in Perugia met de toepasselijke bijnaam Perugino aan. Geniet verder van een stadwandeling langs de Arco Etrusco, pittoreske steegjes, de oude Etruskische muur en schitterende panorama's over de omgeving van Perugia. Een historische stad om van te genieten!

Orvieto

Deze stad in het zuiden van Umbrië is gebouwd op een 300 meter hoge heuvel van tufsteen. U kunt het hoog gelegen centrum van dit stadje daarom bereiken met een kabeltreintje.

Het belangrijkste gebouw van Orvieto is de beroemde kathedraal gewijd aan Santa Maria Assunta. De aanblik van dit werkelijke unieke en prachtige façade voorzien van pilaarreliëf met vertellingen uit het Oude Testament zal u zeker verrassen. In het mooiste gedeelte van de kathedraal, de Cappella Nuova della Madonna di San Brizio, kunt u fresco's over het einde van de wereld van schilder Luca Signorelli bewonderen.

Maak ook een bezoek aan Orvieto 'underground' om met eigen ogen te zien hoe men vroeger, tijdens belegeringen, onder de grond woonde.

Gubbio

Een prachtig middeleeuws stadje van Umbrië. Uw bezoek zeker waard, zowel vanwege de gebouwen, maar zeker ook vanwege de tradities die in ere worden gehouden. De bekendste is de Corsa dei Ceri die jaarlijks plaatsvindt op de 15e mei. Drie groepen mannen dragen reusachtige houten kandelaren ("Ceri") op hun schouders in een wedloop naar de San Ubaldo kerk. De inwoners zijn op deze dag gekleed in de drie kleuren van de stad.

Montefalco

Letterlijk vertaald de 'valkenberg', en ook wel genoemd het balkon van Umbrië. Het fascinerende dorpje met kleine steegjes is hoog gelegen en biedt fantastische vergezichten over het Dal van Spoleto. Het dorp is vooral bekend om haar rode wijn. In de kerk San Francesco waarin het museum Civico is ondergebracht, vindt u een frescocyclus over het leven van Franciscus van Benozzo Gozzoli uit 1452.

Norcia

Een volledig ommuurd stadje gelegen aan de Monte Sibillini en bekend om San Benedetto. Vooral culinaire liefhebbers moeten Norcia eens bezoeken. Het stadje is beroemd om haar worst en staat bekend om de beste slagers van heel Italië. Het woord Norcino betekent dan ook niet alleen een inwoner van Norcia, maar varkensslager.

Monti Sibillini

De Monti Sibillini is een natuurpark. Hier laat Umbrië een geheel ander gezicht zien. Hier ligt de Piano Grande, ofwel de grote vlakte. Het is een uitgestrekt bergplateau tussen de bergketens en bevolkt door schapenkuddes. Dit gebied is zeer geliefd bij natuurliefhebbers en deltavliegers. Deze vlakte van 8 km breed wordt doorkruist door een kaarsrechte weg met bestemming Castelluccio, een authentiek boerendorp gelegen op een heuvel.

Bevagna

Een van oorsprong Romeins dorpje dat de middeleeuwse sfeer nu nog steeds uitademt. Het centrale plein is de Piazza Filippi Silvestri. Aan dit plein is de Palazzo dei Consoli gelegen, een gotisch paleis. Verder staat het dorp bekend om de kerken San Silvestro en San Michele Arcangelo. Beide kerken dateren uit de 12 eeuw en zijn ontworpen door dezelfde architecten Brunello en Rifal.

Ecco Italia nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de nieuwste accommodaties, acties, last minutes en tips van Ecco Italia!