• Italië specialist
 • Persoonlijk reisadvies
 • Géén verborgen kosten
 • Accommodaties persoonlijk bezocht
 • SGR deelnemer
Bekijk foto's
Weather data is NOT cached!

Agriturismo Antico Feudo

Sicilië, Polizzi Generosa 9 appartementen

weather Polizzi Generosa 22 C°
(0 reviews )
[ssba]

Kenmerken & voorzieningen

 • Zwembad
 • Speeltuin
 • Wifi gemeenschappelijk
 • Restaurant
 • Huisdier
 • Gemeenschappelijke wasruimte
 • Fietsen
 • Mindervaliden
 • Weekverblijf HS niet verplicht
 • Za-za niet verplicht HS
 • Workshop koken
 • Tennisbaan
 • Wifi bij zwembad

In de directe omgeving

 • Stad/dorp < 20 min. loopafstand
 • Stad/dorp < 5 km

Beschrijving

Agriturismo Antico Feudo

Agriturismo Antico Feudo is een authentieke agriturismo in het hart van het Siciliaanse platteland. Hoewel het sinds haar bouw in de 19de eeuw vaak gerenoveerd is, heeft het haar traditionele karakter behouden. Dat levert een authentieke warme en vooral gastvrije sfeer op. Dat laatste is vooral te danken aan eigenaren Fabiola en Giancorrado, die het landgoed sinds 2003 beheren. Dat ze dit met veel liefde en plezier doen, wordt meteen bij aankomst duidelijk.

Al sinds haar begindagen was Agriturismo Antico Feudo in handen van innovatieve boeren die onder meer prijzen hebben gewonnen voor hun graan. Deze reputatie wordt nog steeds hooggehouden. Daarom worden in het restaurant van het landgoed vooral huisgemaakte producten gebruikt. En wanneer dat niet mogelijk is, richt men zich tot lokale leveranciers die milieuvriendelijke ingrediënten leveren. U bent hier daarom verzekerd van een vers en authentiek diner.

Het gehele landgoed van Agriturismo Antico Feudo is 250 hectare groot. Dit heeft Fabiola en Giancorrado in staat gesteld om diverse faciliteiten aan te bieden. Zo kunt u een duik nemen in het ruime zwembad (16×8) met zonneterras. Of u kunt uw vrienden in de speelruimte uitdagen voor een potje tafeltennis of tafelvoetbal. Voor uw ouders is een jeu-de-boules veldje in de schaduw aangelegd. En de allerjongsten kunnen plezier beleven aan de boerderijdieren (onder meer koeien, schapen en ezels) die ronddartelen op het landgoed.

Agriturismo Antico Feudo bevindt zich in natuurpark Madonie. Wandelaars, trekkers en wielrenners kunnen hier hun geluk op met de vele (berg)paadjes die door het schitterende park slieren. Cultuurliefhebbers kunnen steden als Palermo, Cefalu en Catania op ongeveer een uur rijden bezoeken. En de beroemde vulkaan Etna mag u eigenlijk ook niet missen; Agriturismo Antico Feudo biedt u een voucher aan voor een dagtripje. Daarmee heeft u natuurlijk niet alle Siciliaanse schoonheden gezien. Het personeel van Agriturismo Antico Feudo vertelt u graag meer hierover.

De parelwitte stranden van Sicilië behoren natuurlijk tot de belangrijkste trekpleisters van de provincie en die zijn natuurlijk ook een bezoek waard. Agriturismo Antico Feudo is echter ook buiten de zomer een prachtige vakantieplek. Zeker rond maart en april, wanneer het omgeven is door een groen landschap is het er sprookjesachtig. Agriturismo Antico Feudo is dan ook het gehele jaar open.

Agriturismo Antico Feudo beschikt over zes appartementen van verschillende grootte. De appartementen bevinden zich allemaal op de begane grond, of de eerste verdieping, van de voormalige boerderijvilla. Een deel van hen kijkt uit over natuurpark Madonie, een deel over de binnenplaats van het agriturismo; in elk geval bent u verzekerd van een schitterend uitzicht.

Agriturismo Antico Feudo B&B

Een deel van deze appartementen zijn ontstaan door twee (of meerdere) kleinere kamers samen te voegen. Die kamers zijn ook te huur, maar dat zijn wel bed & breakfast kamers. U kunt voor Agriturismo Antico Feudo B&B natuurlijk ook op onze website terecht. Klik hier voor meer informatie.

Specialiteiten

Zwembad

Agriturismo Antico Feudo beschikt over een ruim zwembad met zonneterras. Het zwembad (afmetingen 16x8 meter) is open van mei t/m september.

Restaurant

Agriturismo Antico Feudo legt veel nadruk op organische en duurzame landbouw. Op het landgoed onder wordt tarwe, gerst, olijfolie en wijn geproduceerd. Daarnaast is er ook een moestuintje. Dit levert natuurlijk heel wat lekkers op en daar kunt u in het restaurant van Agriturismo Antico Feudo van genieten. Alle maaltijden worden hier zo veel mogelijk met eigen verbouwde ingrediënten bereidt. Wanneer dat niet mogelijk is word er samengewerkt met lokale milieuvriendelijke leveranciers. In totaal is er in het restaurant plek voor 100 personen. Op aanvraag kunt u wanneer het lekker weer is op het panoramische terras zitten.

Boerderijdieren

Op Agriturismo Antico Feudo kunt u kennismaken met ezel Martina en haar familie, enkele katten, schapen, kippen en wat Marchigiana koeien.

Milieuvriendelijk

Het kan niet genoeg benadrukt worden hoeveel waarde Agrtirusmo Antico Feudo hecht aan duurzaamheid. Zo werden er in 2011 zonnepanelen geïnstalleerd op het dak van een nieuwe schuur en probeert men door gebruik te maken van gewasrotatie de landbouwgrond zoveel mogelijk te ontzien. Gehoopt wordt dan ook dat de gasten eveneens enig respect voor de natuur kunnen opbrengen door bijvoorbeeld glas, papier en plastic te recyclen. 

Jeu-de-boules

Er is een jeu-de-boules veldje in de schaduw aangelegd.

Speelkamer

Er is een gemeenschappelijke speelkamer waar u uw vrienden kunt uitnodigen voor een potje tafeltennis of tafelvoetbal.

Kinderspeelplaats

Er is een (bescheiden) kinderspeelplaats met schommels en glijbanen. Vooral geschikt voor kleuters.

Kooklessen

Agriturismo Antico Feudo biedt u, tegen betaling de mogelijkheid kooklessen te volgen of om mee te helpen met het bakken van brood of pizza. Vergeet u niet te reserveren!

Paardrijden

Agriturismo Antico Feudo biedt geen rijlessen aan, maar kan u wel in contact brengen met een manege.

Natuurpark

Agriturismo Antico Feudo bevindt zich in het hart van natuurpark Madonie. Dat is uitstekend nieuws voor wandelaars en fietsers die de vele slingerende paadjes kunnen verkennen. Wanneer u daar geen zin in heeft kunt u ook in alle rust genieten van de prachtige, kleurrijke natuur om u heen.

Uitstapjes

Veel Siciliaanse hoogtepunten bevinden zich op redelijke afstand van Agriturismo Antico Feudo. U kunt ter plekke om meer informatie vragen, maar een bezoek aan Cefalú, Palermo of vulkaan Etna is in elk geval aan te raden.

Bekijk beschikbaarheid, neem een optie of boek direct

Hoe werkt het?

Kies de maand waarin u deze accommodatie wenst te bezoeken en kies het aantal nachten dat u wenst te verblijven. In de beschikbaarheidstabel verschijnt de juiste maand en de periode die u heeft geselecteerd. Plaats dit groene gedeelte op de data dat u wenst te boeken. Indien deze periode nog vrij is, verschijnt de button “Boek nu” of “Optie”. Bij Ecco Italia boekt u veilig en vertrouwd met SGR garantie.

Services

Need to see

De schoonheid van Palermo

De hoofdstad Palermo ligt langs de baai aan de voet van de Pellegrino. Bezoek er het Palazzo dei Normanni, het koninklijk paleis van de Noormannen. Dit ligt aan het Piazza della Vittoria, één van de grootste pleinen van de stad waar ook de Capella Platina ligt, een kapel met prachtige mozaïeken. Bekijk de mooie San Giovanni degli Eremiti en wandel door de weelderige tuin. Palermo is een bijzondere stad die je gezien moet hebben als je op Sicilië bent.

Romantiek in Cefalù

Cefalù ligt op ca. 50km van Palermo is één van de aantrekkelijkste havenstadjes van Sicilië. Dat komt onder andere door de prachtige ligguing aan de voet van La Rocca en het historische centrum. Idyllische steegjes met bloemenpracht aan en op de balkonnetjes, vele terrasje die en sfeer van mediterrane gezelligheid uitademen en niet te vergeten de azuurblauwe zee en stranden met visserbootjes creëren een gevoel van romantiek.

Barok Trapani met mooie stranden

Trapani is een erg mooie barokke stad, waar het leven bruist. Bezoek de Kathedraal San Lorenzo die 's avonds verlicht is. Ga overdag naar de mooie stranden, die liggen op maar 10 minuten van de stad.

Ecco Italia nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de nieuwste accommodaties, acties, last minutes en tips van Ecco Italia!